25-26/06/2019 - Mystic Festival 2019 - Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 25-26/06/2019 - Mystic Festival 2019 - Kraków

Post autor: Shedao Shai »

Nie radzę czytać komentarzy na Fejsie (Mystic, sam event, kolejne ich posty). Kur** ambulans na onkologię gwarantowany. Dominują dwie rzeczy:

1) narzekanie na ceny - coo, czemu tak drogo, z tymi cenami to was powaliło, Metalmania była 2x tańsza (kij z tym że tam był skład niszowy, sporo skamielin, rzeczy dla wąskiej widowni, i i tak się nie sprzedał najlepiej xD), Brutal dłuższy a taki tani, jak śmiecie sprzedawać bilety jak nie podaliście jeszcze pełnego lineupu xD widziałem nawet typa który porównywał do Jarocina i 3-Majówki we Wrocławiu xDD

2) obnoszenie się własną ignorancją - kiedy jednodniowe bilety, a za ile jednodniowe bilety, mnie interesują tylko jednodniowe bilety, w jaki dzień gra King Diamond/Slipknot (w domyśle: bo reszta to gówno niewarte uwagi takiego melomana, nieważne że są znane dopiero 4 zespoły z 20, drugi head jeszcze nieogłoszony, ludzie już wiedzą że warto tylko na jeden dzień) no i oczywiście oburzenie że tych upragnionych jednodniówek nie mogą jeszcze kupić.

Po prostu festiwal spierdolenia. A potem znowu frekwencja nie wypali i ludzie będą narzekać że w PL nie ma metalowego festiwalu. My na taki zwyczajnie nie zasługujemy. Nie dla polaka takie rzeczy.
Bartek_
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Bartek_ »

Shedao Shai pisze: pn paź 29, 2018 12:42 pm Nie radzę czytać komentarzy na Fejsie (Mystic, sam event, kolejne ich posty). Kur** ambulans na onkologię gwarantowany. Dominują dwie rzeczy:

1) narzekanie na ceny - coo, czemu tak drogo, z tymi cenami to was powaliło, Metalmania była 2x tańsza (kij z tym że tam był skład niszowy, sporo skamielin, rzeczy dla wąskiej widowni, i i tak się nie sprzedał najlepiej xD), Brutal dłuższy a taki tani, jak śmiecie sprzedawać bilety jak nie podaliście jeszcze pełnego lineupu xD widziałem nawet typa który porównywał do Jarocina i 3-Majówki we Wrocławiu xDD

2) obnoszenie się własną ignorancją - kiedy jednodniowe bilety, a za ile jednodniowe bilety, mnie interesują tylko jednodniowe bilety, w jaki dzień gra King Diamond/Slipknot (w domyśle: bo reszta to gówno niewarte uwagi takiego melomana, nieważne że są znane dopiero 4 zespoły z 20, drugi head jeszcze nieogłoszony, ludzie już wiedzą że warto tylko na jeden dzień) no i oczywiście oburzenie że tych upragnionych jednodniówek nie mogą jeszcze kupić.

Po prostu festiwal spierdolenia. A potem znowu frekwencja nie wypali i ludzie będą narzekać że w PL nie ma metalowego festiwalu. My na taki zwyczajnie nie zasługujemy. Nie dla polaka takie rzeczy.
Lepiej bym tego nie ujął. Cały czas narzekanie czemu tak drogo, i gadanie że Brutal jest tańszy.
Kij z tym ze na Brutalu tak dużych nazw jak King nie zobaczysz.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

WICKER MAN pisze: pn paź 29, 2018 12:22 pm Ja typuje Slayer jako drugiego headlinera i ogloszenie po listopadowej trasie.
Kerry King Diamond Head
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Myślę, że typowane przez Was Slayer i Sabaton byłyby dobre dla festiwalu. Oba powinny dołożyć do frekwencji.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Jeśli istotnie je dadzą na drugi dzień, to liczę też na jakieś mniejsze, ale interesujące kapele typu Venom Inc, Demons & Wizards, Lucifer. Slayera zobaczę za niecały miesiąc, Sabaton...Bez komentarza ;)

Ciekawi mnie, czy Mystic zdecyduje się na dodanie do puli zespołów Grety Van Fleet. Niby byliby lżejsi od reszty, ale na pewno trochę osób by przyciągnęli, a stawek jeszcze raczej nie mają bardzo wygórowanych.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ja nie sądzę, zostaną przy metalu i podróbach typu slipgówno.

Slayer to ryzyko, ledwo 7 miesięcy po koncercie w Łodzi. Raczej bym typował ten Sałaton, nie było ich rok w Polsce, mają wielki fanbase i powinni być tańsi niż Seler.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie wiem, w zapowiedzi festiwalu w kilku miejscach słowa "rock" i "metal" padają razem. Różnorodność kapel w końcu poszerza grono kupujących bilety. A GVF to jakiś hard rock, jakby nie patrzeć.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Mi GvF nie pasuje jakoś do tego festiwalu. Slayer może być wg zasady, że Slayer k!@#a i zawsze się sprzeda. A Sabaton jak Dzosef napisał ma naprawdę dużą bazę w Polsce i powinni solidnie napędzić sprzedaż. Ogólnie myślę, że nie będzie to impreza dla mnie. Kinga mógłbym zobaczyć, ale raczej przy okazji, bo jego wokal mnie męczy na dłuższym dystansie. Slipknot to zupełnie nie moja bajka. Rozważani Slayer i Sabaton też zresztą nie. Tak czy inaczej kibicuję, żeby im się impreza udała, bo przydałby się taki festiwal rockowo-metalowy z prawdziwego zdarzenia (nawet mniejszych rozmiarów) w naszym kraju.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wątpię co do sensu sprowadzania Sabatonu. Przecież oni ze 2 lata temu sami zrobili ze 4 duże hali na trasie z Akceptem. Nie chce mi się liczyć, ale 15 000 - 20 000 fanów ich wtedy widziało.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

No właśnie. I przyjdą znowu, dopinając budżet festiwalu :)

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

krusejder pisze: wt paź 30, 2018 2:25 pm Przecież oni ze 2 lata temu sami zrobili ze 4 duże hali na trasie z Akceptem. Nie chce mi się liczyć, ale 15 000 - 20 000 fanów ich wtedy widziało.
I dlatego są logiczną opcją. Zapotrzebowanie na nich jest u nas zawsze.

Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Demons&Wizards mysle ze jest bardzo realny.Ekipa powoli oglasza kolejne daty wiec mam nadzieje ze organizator sie postara.Fajnie ze szykuje sie dobra impreza,jedyny mankament to headliner w postaci Slipknot ale reszta bardzo zadowalajaca ;)
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Druga połowa listopada - podanie pełnego składu, bilety jednodniowe. Przynajmniej tak piszą z Mystic a na FB.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To całkiem szybko.

Tymczasem Slayer ogłoszony na GMM. Czyżby...?

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dzień, w który byłyby 2 z 3 : KD, D&W, Slayer - byłby dobrym dniem
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Z tej puli to tylko D&W, Slayer na bank by był headem, a King gra przed Knotami.

Bartek_
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Schizoid pisze: śr paź 31, 2018 6:22 pm Z tej puli to tylko D&W, Slayer na bank by był headem, a King gra przed Knotami.
To jest potwierdzone? Nie ma szans na Kinga drugiego dnia?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie ma, na jego oficjalnej stronie www jest data polskiego koncertu pokrywająca się z pierwszym dniem festiwalu.

Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

To straszna lipa, po prostu wyjdę po Kingu. Może się go gdzieś uda dorwać po.
Bartek_
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Schizoid pisze: śr paź 31, 2018 10:51 pm Nie ma, na jego oficjalnej stronie www jest data polskiego koncertu pokrywająca się z pierwszym dniem festiwalu.
Szkoda, miałem nadzieje na uniknięcie Ssijknota :(
ODPOWIEDZ