Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
To bez znaczenia, ranking robili fani country i nu metalu. Dla mnie Metallica to dno, zespół którego nie szanuję, tak jak oni nie szanują fanów gatunku, który ponoć grają. Zawsze mieli kompleks Motley Crue i Bon Jovi i to jest to podejście. Hetfield chciał być Bon Jovim, a Ulrich Tommym Lee, cały czas o nich gadali, nawet pracując nad Czarnym Albumem. To jest po prostu chore, zaś ten biedak Mustaine myślał o pajacach z największym szacunkiem, zamiast olać palantów.
- Metalophil
- -#Moonchild

Fakt, w tej chwili Metallica nie jest zespołem metalowym, ale P.U.H. (przedsiębiorstwem usługowo-handlowym). Ostatnią rzeczą, jaka ich interesuje jest tworzenie nowej muzyki. Ale za dwie rzeczy mają mój szacun: za pierwsze cztery albumy+zmienne i w dużej mierze nieprzewidywalne setlisty, w tym granie nigdy wcześniej niewykonywanych kawałków.
- Saimon1995
- -#Moderator

Meta po raz pierwszy od ponad pięciu lat zagrała na żywo "Phantom Lord". Ot, taka ciekawostka:
https://www.youtube.com/watch?v=tww52hJNIlo
https://www.youtube.com/watch?v=tww52hJNIlo
- Metalophil
- -#Moonchild

-
Deleted User 2259
Ja już mam u siebie, będę słuchał za chwilę 3 płytową wersję, dam znać co i jak,
-
Deleted User 2259
Książeczka full wypas, lepiej widoczne teksty, zabieram się za odsluchanie 1 dysku. Tłoczona okładka, można sobie pomacać lady justice.
-
Deleted User 2259
1 płyta nie ma jakiejś szczególnej różnicy, ale też sprzęt nie jest dobry, więc nie wypowiem się na 100 procent, teraz słucham demówek. Jak ktoś ma stare wydanie na cd, to nie musi tego brać
3 płytowa wersja bardziej dla kolekcjonerów.
Edit:
2 dysk bardzo fajny, surowe mixy, słychać sporo różnic, kilka wersji instrumentalnych.
Edit:
2 dysk bardzo fajny, surowe mixy, słychać sporo różnic, kilka wersji instrumentalnych.
Ostatnio zmieniony śr paź 31, 2018 6:46 pm przez Deleted User 2259, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Pierwszy raz spotykam się z takim zdaniem. Tylko przy okazji współpracy z Bobem Rockiem nad czarnym albumem mówili, że płyta Motley Crue - Dr. Feelgood dobrze brzmi, którą Bob wyprodukował, bo wszystko na niej słychać. Poza tym to na pewno przez całe lata osiemdziesiąte drwili i szydzili, czy wręcz na początku tępili zjawiska pod nazwami Motley Crue i Bon Jovi. Posłuchaj koncertu Metallicy z Donington 1985 i posłuchaj co Hetfield mówi odnośnie Bon Jovi miedzy utworami,
- Saimon1995
- -#Moderator

+1 Dobrze, że ktoś to napisał.Adrian S.O.S. pisze: ↑czw lis 01, 2018 2:11 pm Pierwszy raz spotykam się z takim zdaniem. Tylko przy okazji współpracy z Bobem Rockiem nad czarnym albumem mówili, że płyta Motley Crue - Dr. Feelgood dobrze brzmi, którą Bob wyprodukował, bo wszystko na niej słychać. Poza tym to na pewno przez całe lata osiemdziesiąte drwili i szydzili, czy wręcz na początku tępili zjawiska pod nazwami Motley Crue i Bon Jovi. Posłuchaj koncertu Metallicy z Donington 1985 i posłuchaj co Hetfield mówi odnośnie Bon Jovi miedzy utworami,
Niedługo w tym temacie przeczytam, że Lars Ulrich inspirował się strojami scenicznymi Britney Spears, a James Hetfield brał lekcje śpiewu u Madonny...
Ja rozumiem, że można nie lubić Metalliki, ale pisanie takich pierdół to... nawet nie wiem jak to skomentować.
No to właśnie świadczy o kompleksach. Żaden normalny muzyk nie będzie tracił czasu na komentowanie innych muzyków na swoich koncertach. Metallica chciała być bon jovi chciała ich sławy, chciała być nagradzana itd. W końcu nagrali ballade która dała im co chcieli. A później Hetfield poszedł na całość i przebrał sie za bongioviego w jednym klipie.Adrian S.O.S. pisze: ↑czw lis 01, 2018 2:11 pmPierwszy raz spotykam się z takim zdaniem. Tylko przy okazji współpracy z Bobem Rockiem nad czarnym albumem mówili, że płyta Motley Crue - Dr. Feelgood dobrze brzmi, którą Bob wyprodukował, bo wszystko na niej słychać. Poza tym to na pewno przez całe lata osiemdziesiąte drwili i szydzili, czy wręcz na początku tępili zjawiska pod nazwami Motley Crue i Bon Jovi. Posłuchaj koncertu Metallicy z Donington 1985 i posłuchaj co Hetfield mówi odnośnie Bon Jovi miedzy utworami,
-
Deleted User 2259
Fajny akustyczny set
https://www.setlist.fm/setlist/metallic ... 666d8.html
https://www.setlist.fm/setlist/metallic ... 666d8.html
- Saimon1995
- -#Moderator

Członkowie fanklubu (https://www.metallica.com/freedownloads/) mogą całkowicie za darmo pobrać wydawnictwo „30 Years Of Justice”, na którym znajdują się wszystkie utwory z „…And Justice For All” w wersjach koncertowych.
I jednocześnie najgorszy!
-
Deleted User 5490
I jednocześnie mający wszystkie opinie o sobie w dupie i świetnie bawiący się życiem z pozycji jedynego pełnoprawnego pałkarza w tym zespole. 
Swoją drogą ciekaw jestem w jakim kierunku podążyłby ten zespół, gdyby na bębnach grał w nim taki np. Gene Hoglan.
Swoją drogą ciekaw jestem w jakim kierunku podążyłby ten zespół, gdyby na bębnach grał w nim taki np. Gene Hoglan.