Saxon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Saxon
Jakby powiedział telewizyjny ojciec Mateusz: "Tu potrzeba wiele modlitwy." Nic nie słyszałem o tym 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Metalophil
- -#Moonchild

Ten to ma pecha. Zawsze coś.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Poszedłem dzisiaj kupić papier do drukarki w sklepie dla idiotów i natknąłem się na ten śliczny box (cd, vinyl, mc, pin i "Loud, Proud and Live"):

Po szybkim sprawdzeniu w internecie uznałem, że cena 147zł jest atrakcyjna i wróciłem z nim do domu. Oczywiście nie obyło się bez drobnych komplikacji przy kasie, bo na boxie były ceny 299 (skreślona) oraz 147, a sama kasa nabiła 329
i trzeba było poczekać aż pan z działu muzyka wygeneruje odpowiedni kod rabatowy.

Po szybkim sprawdzeniu w internecie uznałem, że cena 147zł jest atrakcyjna i wróciłem z nim do domu. Oczywiście nie obyło się bez drobnych komplikacji przy kasie, bo na boxie były ceny 299 (skreślona) oraz 147, a sama kasa nabiła 329
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
W której lokalizacji takie cuda?
Gratuluję, bo naprawdę jest czego. Ja nie miałem tyle szczęścia, i po raz pierwszy czuję że slogan tego sklepu pasuje do mnie. Od roku przymierzałem się do kupna tego boxu, wszędzie przez cały czas widziałem ceny w okolicach 300 zł. Parę tygodni temu stwierdziłem że w końcu się zdecyduję, i oczywiście porobiłem mały research w kwestii cen. Na stronie MM najpierw widziałem 299, a potem 329 zł (tak zresztą jest w tej chwili). W międzyczasie przy okazji byłem w kilku warszawskich sklepach tej sieci, nigdzie go nie mieli. Najtaniej znalazłem na Gandalfie, za 276 zł razem z wysyłką, w zeszłym tygodniu do mnie dotarł. Box bardzo ładny i wart swojej ceny, a 147 zł to coś więcej niż zwykła okazja.
No właśnie sprawdzając na szybko najtaniej znalazłem chyba po 260 + przesyłka, ewentualnie z drugiej ręki na discogs za 45euro + przesyłka, więc uznałem, że cena atrakcyjna. A znalazłem to na Ostrobramskiej (tylko jedna sztuka), w koszu promocyjnym - przechodziłem obok i rzuciło mi się w oczy, że koło cd i dvd leżą w nim jakieś boxy i postanowiłem przyjrzeć się z bliska.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- johnny_o
Sprawdzając parę tygodni temu na stronie MM, wyświetliło mi się że w całej Warszawie box jest dostępny jedynie właśnie na Ostrobramskiej, choć nie było mowy o żadnej promocji. Teraz rzekomo ze wszystkich sklepów tej sieci w Polsce to wydanie można dostać tylko w Kaliszu - może warto jeszcze polować, bo info o Ostrobramskiej zniknęło już jakiś czas temu a Tobie jednak się udało. W każdym razie cieszę się że skoro sam nie mogłem skorzystać to być może jedyny box promocyjny trafił we właściwe i godne ręce 
- johnny_o
No właśnie, praktycznie nie zdarza się żeby cena na półce była niższa o ponad połowę od tej w necie, zwłaszcza przy takich kwotach. Ja tam się ucieszyłem jak w zeszłym miesiącu kupiłem CD Thunderbolt Tour Edition i zamiast internetowych 69,90 zapłaciłem półkowe 66,90
- johnny_o
Wlasnie oglosili Saxon na tegorocznym Wacken w towarzystwie m.in. Diamond Head. Nie wiem czy dotra do nas w tym lub przyszlym roku z jubileuszowym show, w dodatku kusi mnie m.in. zobaczenie po raz ostatni UFO. Ktos z Warszawy sie wybiera?
A bilety na Wacken skąd? Niewyprzedane jeszcze?
Ja nie jadę, bo festiwale omijam jak fastfoody
Ja nie jadę, bo festiwale omijam jak fastfoody
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

- johnny_o
Bilety wyprzedane, ale liczylbym na jakies oferty last minute z drugiej reki. Ja tez nie lubie festiwali i na nich praktycznie nie bywam, ale nad tegorocznym Wacken mocno sie zastanawiam, na zasadzie "teraz albo nigdy".
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

- johnny_o
Rzeczywiscie, porownujac tegoroczny lineup do ubieglych lat wypada on bardzo blado. Nie bylem nigdy na Wacken i nie wiem czy bedzie jeszcze okazja, ale jakiegos szczegolnego cisnienia nie mam. Saxon widzialem siedem razy, UFO dwa, a na wszystkich pozostalych zespolach ktore by mnie interesowaly bylem przynajmniej raz. Gdyby mi sie udalo dorwac bilet to chetnie dolaczylbym do jakiejs zorganizowanej wycieczki z Warszawy, stad moje pytanie.