3.12.18 - MTV Headbanger's Ball Tour - SODOM, Death Angel, Suicidal Angels - A2, Wrocław

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 3.12.18 - MTV Headbanger's Ball Tour - SODOM, Death Angel, Suicidal Angels - A2, Wrocław

Postautor: Bon Dzosef » pn gru 03, 2018 4:39 pm

Niech wam będzie :D :D
Ja mam bluze Manowar i koszulkę Dark Roots Testa, jak mnie zauwazysz to zbijmy pione
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 3.12.18 - MTV Headbanger's Ball Tour - SODOM, Death Angel, Suicidal Angels - A2, Wrocław

Postautor: Zakkahletz » pn gru 03, 2018 6:25 pm

Ludzie podnieceni jacyś tacy - pierwszym, co usłyszałem zbliżając się do A2 był okrzyk z nazwą zespołu Slayer okraszoną tradycyjnym polskim pozdrowieniem. :B

Jestem w zgniłozielonej bluzie z kapturem, krótkie włosy, gdyby ktoś chciał piąteczkę przybić. ;)

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Bon Dzosef » wt gru 04, 2018 12:53 am

Co za wieczor!!
Suicidali olalem.
Death Angel skopal mordy jak zwykle. Nie wiem czemu grali tak krótko, skoro Exodus gra tylko 11 wałkow.
Sodom w 4 o niebo lepiej, kawal gigu, dwie gitary robia robote.
Exodus 4 w tym roku, więc trochę mi się przejada, ale jak zwykle klasa.

Na minus wielu wyprowadzonych przez ochrone niedojebow

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » wt gru 04, 2018 9:21 am

Zacny koncert. SA nawet fajnie. DA jak zwykle rozwalili. Sodom - miazga, nowe życie w kapeli. Exo - w swoim stylu :)

Kosteczkowe szaleństwo z mojej strony :D 6 sztuk z 3 zespołów... i bez horej :D
www.MetalSide.pl

Deleted User 4876

Postautor: Deleted User 4876 » wt gru 04, 2018 9:26 am

Hora czasem się przydaje.. np. Ostatnio Bryan Adams w Ostravie przez cały gig rzucił tylko jedną jedyną kostkę.. to nic, że po Gigu Technicy rzucili z 50-60 różnorakich.. mi zależało na takiej osobistej od Skubańca z Kanady..więc hora musiała mu to jakoś zasugerować :P

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: Zakkahletz » wt gru 04, 2018 10:56 am

Przyleciałem z Wawy specjalnie na Death Angel - 9/10, bo jak zwykle zagrali po mistrzowsku, ale secik trwał tylko 46 minut, czyli znowu ZA KRÓTKO. :facepalm: Ta kapela to prawdziwa killing machine na żywo i w nagraniach. Już nigdy i nigdzie nie powinni grać tras, gdzie byliby w line-upie tak nisko jak teraz, należy im się miejsce gwiazdy albo w ostateczności bezpośrednio przed nią. Na koniec zagrali jednego z moich nowszych ulubieńców - "The Moth". Obiecali, że wrócą niedługo, więc czekam na przyszły rok! :jee:

Było jeszcze kilka przyjemnych zaskoczeń. Suicidal Angels: 7/10, ich 40-minutowy set przykuł moją uwagę, bardzo dobrze się bawiłem, jeden z najlepszych otwieraczy w mojej "karierze" ;) koncertowej. Sodom: nawet 8/10, naprawdę nie spodziewałem się, że tak mi się spodobają na żywo, a mocarnie dali do pieca przez godzinę, ze sceny i z powrotem szła taka energia, że jak kiedyś będzie szansa znowu ich zobaczyć, skorzystam. Nie wypowiem się o gigu Exo ponad to, że ich nie lubię i wyszedłem z klubu, gdy grali Vlada Palownika.

Wrażenia z A2 mam bardzo pozytywne, dla mnie to taka wrocławska Progresja (w nowej siedzibie). Nagłośnienie było całkiem spoko, piwo również, natomiast merch dużo bogatszy niż się spodziewałem po relacji Żelaznego (koszulki po 100 PLN, czyli nie przegięli z cenami, patrząc na obecne standardy).

Ukłony dla gumbyy'ego, Dzosefa i koleżanek. LukaSieka, to Ty na Sodomie trzymałeś w górze dżinsową katanę?
Ostatnio zmieniony śr gru 05, 2018 3:08 pm przez Zakkahletz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Postautor: LukaSieka » wt gru 04, 2018 12:32 pm

LukaSieka, to Ty na Sodomie trzymałeś w górze dżinsową katanę?
Nie, ja stałem pod samą barierka z prawej strony od razu za gumbyym.

Sam koncert rewelacja. Death Angel jak zwykle konkret. Rzeczywiste mogliby w końcu przyjechać z pełnym setem, żeby skopać wszystkim dupy przez przynajmniej dobrą godzinę, tak jak to oni potrafią najlepiej.
Sodom jeden z lepszych koncertów jakie widziałem. Frank Blackfire kradł ten koncert w dużym stopniu. Bardzo sie cieszę, że moglem w końcu zobaczyć go grającego w tej kapeli. Pomysł z czteroosobowym składem jak najbardziej na plus. Brzmi to na żywo znakomicie. Kawałki zagrane tak jak być powinny, bez zbędnego upiększania, ani kombinowania. Set świetny, tylko jak dla mnie z co najmniej 10 minut za krótko. No, ale wiadomo jakie są mankamenty zespołów grających przed daniem głównym.
Exodus jak zwykle na żywo chłostał. Nie był to może ich najlepszy koncert jaki widziałem, ale zagrali zaj*biście. Szkoda, że znów bez Gary'ego Holta, ale Lum na koncertach też daje radę, w ogóle się nie oszczędza. Podejrzewam, że Exodus z Holtem to już raczej pozostaje tylko w sferze marzeń, dlatego dobrze, że chociaż dwa razy go widziałem z Exodusem.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.

Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Sadek » wt gru 04, 2018 2:24 pm

Świetny wieczór. Trochę nawet przerósł oczekiwania. Bardzo przyzwoity klub. Duża przestrzeń, porządne nagłośnienie, niezły wybór piw. Wszystkie występy co najmniej bardzo dobre.
Suicidale, wbrew niektórym opiniom, bardzo dobry występ. Death Angel również świetnie.
Pojechałem głównie ze względu na Sodom i nie zawiodłem się. Mało tego, było fantastycznie. Drugi raz widziałem Sodom w kwartecie i słychać, że zespół już się zgrał ze sobą o wiele lepiej, i chemia w zespole jest też dobra. Te 50 minut spędzonych kilka metrów od Blackfire'a to było przeżycie niezapomniane, jeden z najlepszych występów, na jakim byłem w ciągu ostatnich paru lat. Setlista okrojona, szkoda, ale takie reguły tej trasy. Nowe kawałki świetnie się wkomponowały. Tormentor na garach - wisienka na torcie, świetny bębniarz. Zmiany w składzie dały ogromny powiew świeżości i energii. No po prostu 10/10
A Exodus wciąż pokazuje, dlaczego po prawie 40 latach na scenie są nadal w ścisłym top thrashowym, a Tom Hunting mimo upływających lat, to nadal ścisły top bębniarzy w tej branży. Tutaj również szkoda, że tak krótko.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Bon Dzosef » wt gru 04, 2018 2:28 pm

Szczerze to naprawde nie rozumiem, dlaczego Exodus grając tak krótki koncert jako headliner nie daje więcej czasu reszcie, mogliby grać po godzinie każdy i wszyscy byliby zadowoleni.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: Zakkahletz » wt gru 04, 2018 2:32 pm

Jeśli pisząc "każdy" miałeś na myśli również Suicidal Angels (na których Cię nie było, więc uwierz, że wypadli naprawdę dobrze), to zgadzam się w pełni. :)

Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Postautor: AncientMariner » wt gru 04, 2018 2:41 pm

Koncercik przedni. Nagłośnienie w A2 na prawde dobre, a tego sie na początku wypadu najbardziej obawiałem, kiedy mówili mi znajomi, ze to zwykła hala po czymś tam przerobiona na koncertową. Miejsca na prawde sporo. Ogólnie dobre miejsce na koncerty. Death Angel po raz kolejny mnie nokałtuje. Podzielam zdanie innych, że powinni przyjechać jako healdiner w końcu ze swoim koncertem złozonym przynajmniej z 13-15 utworów. Sodom widziałem 3 raz i chyba najlepiej jak dotąd wypadł w moich oczach i uszach. Sporo zyskali tym drugim gitarzystą i zmianą składu. Prawdziwa niemiecka machina śmierci. Exodus jak to Exodus. Oni ciągle grają na równym poziomie. Nigdy nie wychodziłem zawiedziony po ich koncertach i było podobnie i tym razem. Merch troche słaby.Liczyłem na cos więcej. Na jakieś koszulki ze starszych płyt.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Bon Dzosef » wt gru 04, 2018 4:52 pm

https://www.setlist.fm/setlist/death-an ... 466f7.html

To dotychczas mój najdłuższy gig Death Angela, chciałbym ich zobaczyć w klubie jako gwiazdę. Należy im się.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: widman » wt gru 04, 2018 5:38 pm

Dużo już zostało powiedziane. Mogę jedynie zgodzić się z przedmówcami, że Death Angel powinni przyjechać na osobny gig, bo na żywo naprawdę brzmią świetnie. Sodom kapitalnie, kurczę, ciut lepiej niż Exodus, chociaż to były tak dwa różne koncerty. Natomiast wpier...l ten sam. Thrash przez duże T. Amok. Szaleństwo.
Samo miejsce na koncerty bardzo dobre. Scena na idealnej wysokości. Nagłośnienie było na plus. Głośno, ale selektywnie. Dużo miejsca przede wszystkim. Narodu trochę było, ale wrażenie odniosłem, że sporo luzu i tak.

Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: Adrian S.O.S. » wt gru 04, 2018 10:09 pm

LukaSieka, to Ty na Sodomie trzymałeś w górze dżinsową katanę?
Nie, ja stałem pod samą barierka z prawej strony od razu za gumbyym.

Sam koncert rewelacja. Death Angel jak zwykle konkret. Rzeczywiste mogliby w końcu przyjechać z pełnym setem, żeby skopać wszystkim dupy przez przynajmniej dobrą godzinę, tak jak to oni potrafią najlepiej.
Sodom jeden z lepszych koncertów jakie widziałem. Frank Blackfire kradł ten koncert w dużym stopniu. Bardzo sie cieszę, że moglem w końcu zobaczyć go grającego w tej kapeli. Pomysł z czteroosobowym składem jak najbardziej na plus. Brzmi to na żywo znakomicie. Kawałki zagrane tak jak być powinny, bez zbędnego upiększania, ani kombinowania. Set świetny, tylko jak dla mnie z co najmniej 10 minut za krótko. No, ale wiadomo jakie są mankamenty zespołów grających przed daniem głównym.
Exodus jak zwykle na żywo chłostał. Nie był to może ich najlepszy koncert jaki widziałem, ale zagrali zaj*biście. Szkoda, że znów bez Gary'ego Holta, ale Lum na koncertach też daje radę, w ogóle się nie oszczędza. Podejrzewam, że Exodus z Holtem to już raczej pozostaje tylko w sferze marzeń, dlatego dobrze, że chociaż dwa razy go widziałem z Exodusem.
Pewnie znowu wszystkie teksty śpiewałeś :D

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: Zakkahletz » wt gru 04, 2018 10:42 pm

https://www.setlist.fm/setlist/death-an ... 466f7.html

To dotychczas mój najdłuższy gig Death Angela, chciałbym ich zobaczyć w klubie jako gwiazdę. Należy im się.
W przyszłym roku nowa płyta, to będzie okazja, by ruszyli w porządną trasę jako head/co-head/special guest. Po 2 ostatnich tak dobrych przyjęciach na pewno Polski nie ominą.

Deleted User 357

Postautor: Deleted User 357 » wt gru 04, 2018 10:48 pm

Ja ich widziałem solo w Mega z tym setem https://www.setlist.fm/setlist/death-an ... 4c283.html Na minus tylko jeden kawałek z debiutu, ale z drugiej strony i tak tłuką to ciągle a na Metalfeście 2012 byłem jak grali go w całości
Co do merchu jeszcze to wygląda na to że w Zlinie nie wystawili w ogóle koszulek z trasy Headbangers Ball, temu to tak biednie wyglądało

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » śr gru 05, 2018 7:04 pm

Rozmawiałem przez chwilę po koncercie z basistą AD. Powiedziałem mu,że fajnie, ale ostatnio ciągle mają problem z krótkimi setami. Zaśmiał się i stwierdził, że takie są realia i trzeba grać. Dodał również, że są plany na szybki (niby na wiosnę coś planują) powrót do Europy z dłuższym graniem.
www.MetalSide.pl

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: Zakkahletz » śr gru 05, 2018 7:23 pm

Trzymam kciuki za realizację tych planów! :D

Wróć do „Koncerty, Imprezy, Spotkania”