Big Survivor komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Re: Big Survivor komentarze

Post autor: Saimon1995 »

Invader pisze: wt gru 18, 2018 10:27 am Motorhead na drugim to jakas kpina.
Spokojnie, jeszcze kilka płyt na podium będą mieć :wink:
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Głosy na 1994 wysyłajcie do czwartku, do wieczora.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Alice in Chains - Jar of Flies to EP, nie powinna być zaliczona, tak to tez bym na nia zaglosowal, Dickinson strasznie nisko, myslalem ,ze na forum Maiden wejdzie do strefy obrazkowej. DT za nisko, a Buckley też. Czekamy na reszte :p
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Invader pisze: czw gru 20, 2018 10:39 pm Alice in Chains - Jar of Flies to EP, nie powinna być zaliczona
Czyli A Change of Seasons w 1995 też nie brać pod uwagę?

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 2259

No raczej, tak ustaliliśmy z Lukasem już na początku zabawy, w 2013 bylo tak samo.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Mercyful dwa lata z rzędu pierwsze miejsce! Nie zwalniają tempa! Szkoda, ze w 1995 roku nie wydali też płyty :wink:
Running Wild też niezłe 9 miejsce. No i w końcu Solitude Aeturnus w pierwszej dyszce.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Time to bardzo dobry album. Zasłużone zwycięstwo. Cross Purposes jak dla mnie zbyt wysoko.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
LukaSieka

Ze względu na zbliżające się święta oraz święta na początku kolejnego tygodnia przedłużę czas wysyłania typów na 1995 przynajmniej o dzień. Myślę, że do wtorku do wieczora będzie ok.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Nie wierzę, że tylko ja dałęm głos na tak dobry Acid Drinkers - Fishdick i ze nikt poza mną nie oddał głosu na Annihilator - King of the Kill i Testament - Low. Na prawdę szkoda,bo to świetne rzeczy.
Adrian S.O.S. pisze: czw gru 20, 2018 11:52 pm Szkoda, ze w 1995 roku nie wydali też płyty :wink:
Nalz\ey pamietać, ze w 1995 Iron Maiden wydali lubianą na tym forum plyte. Także pewnie pierwszego miejsca King i jego Mercyful by nie osiągneli. Za to King solo wydawał płytę. Tylko, ze do najlepszych ona nie należy akurat.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Ja oddałem głos na Testament Low, a konkretnie 6 punktów im przyznałem, bo byli u mnie na 5 miejscu. Więc albo w liczeniu pomylił się prowadzący, albo komentujący. Fishdick to album z coverami i w ogóle nie powinien być brany pod uwagę, podobnie jak epka Jar of Flies.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Fajnie ,że Acid Drinkers z Infernal Connection znaleźli się w pierwszej dziesiątce natomiast na Fishdick nie głosowałem z tego powodu o którym pisał Vorgel(to samo z Jar of Flies)

Za nisko Soundgarden ,stawiałem ,że to pierwsza piątka będzie.

Black Sabbath i Slayer za wysoko moim zdaniem...
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Slayer powinno być przed Floydami, a tak się zrobiło dziwne podium.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Vorgel pisze: pt gru 21, 2018 9:21 am Ja oddałem głos na Testament Low, a konkretnie 6 punktów im przyznałem, bo byli u mnie na 5 miejscu. Więc albo w liczeniu pomylił się prowadzący, albo komentujący.
faktycznie poza mna jeszcze jedna osoba musiała oddać głos na Low Testamentu bo miał 10 punktów. Mój błąd.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Odnośnie 1995 roku, to dobrze, że powróciło do gry kilka starych legendarnych zespołów jak Jethro Tull, Rainbow czy King Crimson. Pierwsze miejsce było do przewidzenia. Drugiego szczerze mówiąc sie nie spodziewałem. Tonie jest moja ulubiona płyta Death, ale i tak świetnie, ze Death znalazł się na podium... I pierwsze i drugie miały dużą przewagę w punktach nad innymi generalnie. No fajnie, że płyty death metalowe w pierwszej dziesiątce. Wcześniej coś się z tym moimi death metalowymi typami przebić nie mogłem za bardzo. No, ale wiadomo, to trochę nie to forum i nie taka muzyka.

Do niedzieli do wieczora czekam na typy za 1996 rok.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Dałem punkty Roots to Branches Jethro Tull, ale Rock Island i Catfish Rising też był dał, gdyby nie ustalona formuła na lata 86-92 gdzie pakowałem sam metal, bo tyle dobrego było, a to w końcu forum zespołu metalowego.

Death u mnie było na miejscu 1, jak dla mnie to najlepsze co nagrali po 1990 roku, kiedy to ukazał się Spiritual Healing. Ale to też ostatni album Death na jaki głosowałem, bo na następną i zarazem ostatnią ich płytę nie przewiduję dać punktów.

Zaskakuje niskie miejsce Kreatora. Jak dla mnie album lepszy niż Renewal, a tak słabo wypadł.
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Cholera, o Grip Inc. zapomniałem :x . Milo widzieć Symbolic w pierwszej trójce. Już myślałem, że na drugim bedzie Ozzy bo wysoko ląduje na forum w tym survivorze.
Deleted User 2259

Lista całkiem spoko, liczyłem, ze AiC lub FNM doczłapie chociaż do 10, ale za mało głosujących było :) jeszcze dziś wyślę głosy za 96, jestem bardzo ciekawy jak poradzi sobie nieobecna od kilku lat Metallica.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Wiem, że dużo ludzi na forum lubi Kinga I Mercyful Fate, ale żeby miał takie wzięcie i takie dobre notowania w tym survivorze to bym nigdy nie pomyślał. Kat na trzecim miejscu szczerze mówiąc tez mnie zdziwił. Tzn. nie sam zespół, ale płyta. Wcześniejsze moim zdaniem zasługiwały na lepsze noty, no ale w tamtych rocznikach też była większa konkurencja. Super, ze Misfits ze swoim debiutem wszedł do pierwszej dziesiątki.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Róże to też dobra płyta. A 666 i Oddech miały bardzo mocną konkurencję. Load powyżej Manowara to pomyłka jak dla mnie. Fajnie, że w zestawieniu pojawił się "Down" Sentenced. Dla mnie gorszy od Amoku, ale to wciąż porządne granie.

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Mercyful dałem na pierwszym i jest na pierwszym. Diamonda dałem na trzecim. W sumie zaskoczen nie ma poza wysoka pozycja Misfits
ODPOWIEDZ