Iron Maiden vs Killers
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden vs Killers
Iron Maiden jest lepsza, mimo, że obydwie płyty oceniam jako średnie.
Dla mnie jedynka lepsza- głównie przez obecność Prowlera i Upiora w Operze.
Killers to ciut lepszy album, ze względu na wspaniałą produkcję, jedne z najlepszych solówek w historii Iron Maiden, niesamowita moc i pewien postęp w stosunku do debiutu
Kliknęłam na IM, chociaż w poście dotyczącym ocen płyt dzisiaj płycie Killers przyznałam 9,5 punktu, a IM chyba 8,5. Dwie płyty bardzo lubię i uważam za dobre wydawnictwa. Dzisiaj 2 razy słuchałm Killers. Ale coś mi nakazało kliknąć na IM.Siła wyższa...
-
Dziadek Jacek
- -#Charlotte

Iron maiden, przede wszystkim z Phantoma, no i swietny, rockandrollowy klimat 
-
Deleted User 6661
Wybrałem pierwszy. Już gdzieś indziej o tym pisałem. Młodzieńcza pasja, energia, świeże pomysły, spontan. Kapitalny debiut.
Zdecydowanie debiut. Killers ma w sobie to coś, co mi nie pasuje w ogóle. Owszem jest parę kawałków które są fajne, ale jednak debiut za chociażby Prowlera ma u mnie wygrane.
Oba albumy mają świetne momenty, ale więcej ich widzę na Iron Maiden. Płyta w sumie kompletna ze świetnym instrumentalem jakim jest Transylvania. Genghis Khan nie ma podjazdu. Na Killers znajduje się mój ulubiony utwór z Di'Anno - Purgatory, ale to nie wystarcza żeby przebić debiut.
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Zdecydowanie debiut. Najlepszy debiut w historii rocka obok Black Sabbath i King Crimson. Same bardzo dobre utwory. Killers jest równa i dobra, ale tylko dobra - A Purgatory uważam za jeden z najgorszych utworów IM:) Za to Genghisa lubię.
Ja akurat podzielę zdanie MaidenFana, Purgatory to świetny utwór, klasycznie skoczny refren i głos Di Anno zgrywa się bardzo dobrze. Szkoda, że nie grają już tego utworu i raczej nie zagrają... Chociaż po ostatniej trasie, możemy spodziewać się wszystkiego.
Oba albumy równie wspaniałe. Ale niech będzie debiut, minimalnie. Za takie diamenty, jak Remember Tomorrow i Phantom of the Opera.
Płyty z Di Anno to moje ulubione w dyskografii Maiden.
Płyty z Di Anno to moje ulubione w dyskografii Maiden.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Na moja czesc
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Wolne żarty kolego, byłem tu przed Tobą
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Otóż: moi rodzice chcieli mi dać nick Piotr, ale siostrze się nie podobała i zostałem Michałem.
A wiadomo, sanktuarium to życie i śmiertelnie poważna sprawa, więc i tu się tak podpisuje
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Deleted User 7649
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja mam tu konto zalozone dawno temu tylko jak sie rejestrowalem drugi raz to o nim zapomnialem
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy