O widzisz, a którego dokładnie i gdzie?
YELLOW HORSE 2019
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: YELLOW HORSE 2019
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
7.02 (czwartek).
https://m.facebook.com/events/141706491 ... e_internal
Ta lista z początku tematu jest już mocno nieaktualna. Część dat zniknęła, pozmieniały się dni, itp. Może nie wszystko było wtedy dogadane albo słabo szła sprzedaż.
https://m.facebook.com/events/141706491 ... e_internal
Ta lista z początku tematu jest już mocno nieaktualna. Część dat zniknęła, pozmieniały się dni, itp. Może nie wszystko było wtedy dogadane albo słabo szła sprzedaż.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
zaktualizuj proszę dane
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Kurde, na fb nie ma info o koncercie w Opolu, więc chyba koncert wypadł. A szkoda, bo planowałem zrobić sold-out, robiąc spotkanie integracyjne ludzi z mojej roboty przy piwie i muzyce na żywo
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Aktualizacja
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Zawsze możesz do nich napisać i zapytać co stało się z planowanym koncertem w Opolu. Może nikt nie kupił biletu i dlatego zniknął albo czegoś nie dogadali. Z tego co mówili, to sami ogarniali terminy na tej trasie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Napisałem. Na razie bez odzewu
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Wczoraj po raz drugi udało nam się posłuchać Konia na żywo i zdecydowanie było warto. Co prawda grali w niepełnym składzie (nie było Mateusza) i wrażenia instrumentalne były przez to uboższe niż w Dukli, ale koncert był bardzo fajny. Zagrali inny set niż słyszeliśmy poprzednio (własne kawałki chyba takie same, zmieniły się grane covery). Nie było np. Afryki i Proud Mary, pojawiło się m.in. Have You Ever Seen The Rain. Koncert był chyba trochę krótszy, ale wciąż dwie godziny grania.
Nie udało mi się dowiedzieć jakie są losy koncertu w Opolu, ale chłopaki mówili, że przebieg trasy jest bardzo zmienny. Np. wypadł im koncert w Gdańsku (ten z Nocną Zmianą Bluesa) a zamiast tego zorganizowali od razu coś innego, więc trzeba śledzić to na bieżąco. Za dwa tygodnie grają np. koncerty od czwartku do poniedziałku codziennie. "Zaginiony" koncert w Warszawie 16.02 będzie miał miejsce, chociaż nie ma go na ich stronie. Organizatorem jest ktoś inny (jakieś countrowe stowarzyszenie), żona znalazła, że będzie on w ramach imprezy countrowo-walentynkowo-karnawałowej (bal przebierańców).
Nawet nie musieliśmy pytać. Chłopaki zauważyli, że moja żona jest w jedynej słusznej koszulce i Paweł sam powiedział, że w tym roku planują coś ponagrywać w ramach Steel Velvet, bo jak stwierdził "nie można odpuszczać". Pozostaje mieć nadzieję, że uda im się te plany zrealizować.
Nie udało mi się dowiedzieć jakie są losy koncertu w Opolu, ale chłopaki mówili, że przebieg trasy jest bardzo zmienny. Np. wypadł im koncert w Gdańsku (ten z Nocną Zmianą Bluesa) a zamiast tego zorganizowali od razu coś innego, więc trzeba śledzić to na bieżąco. Za dwa tygodnie grają np. koncerty od czwartku do poniedziałku codziennie. "Zaginiony" koncert w Warszawie 16.02 będzie miał miejsce, chociaż nie ma go na ich stronie. Organizatorem jest ktoś inny (jakieś countrowe stowarzyszenie), żona znalazła, że będzie on w ramach imprezy countrowo-walentynkowo-karnawałowej (bal przebierańców).
Sardi pisze:Czyli raczej nie ma co liczyć na 3 album?
Nawet nie musieliśmy pytać. Chłopaki zauważyli, że moja żona jest w jedynej słusznej koszulce i Paweł sam powiedział, że w tym roku planują coś ponagrywać w ramach Steel Velvet, bo jak stwierdził "nie można odpuszczać". Pozostaje mieć nadzieję, że uda im się te plany zrealizować.
Jakby ktoś był nieprzekonany czy iść czy nie iść na koncert Yellow Horse, to polecam obejrzeć to
https://web.facebook.com/RadioLublin/vi ... 146529817/
Pełny zapis gigu z Radia Lublin - zdecydowanie najlepszego show jaki widziałem w tym miejscu.
https://web.facebook.com/RadioLublin/vi ... 146529817/
Pełny zapis gigu z Radia Lublin - zdecydowanie najlepszego show jaki widziałem w tym miejscu.
Set z Kielc:
część pierwsza:

i po przerwie:

+ 2 numery na bis
część pierwsza:

i po przerwie:

+ 2 numery na bis
My już w Lemon Tree. Stolik najbliżej sceny zajęty 
Edit 1: Jak zwykle w Warszawie i okolicach żenujące pustki.
Edit 2: Ostatecznie (na koniec koncertu) naliczyłem 33 osoby na sali. Lemon Tree spokojnie zmieściłbym drugie tyle przy stolikach. Koncert fajny, chociaż jakichś dwóch typów z tyłu czasem dość głośno gadało i utrudniało odbiór. Chłopaki dwa razy wrócili na bisy. I pamiętali, że nasze córki były dwa lata temu (dokładni 25.02, jak ten czas leci) na koncercie Steel Velvet w Busku
Edit 2: Ostatecznie (na koniec koncertu) naliczyłem 33 osoby na sali. Lemon Tree spokojnie zmieściłbym drugie tyle przy stolikach. Koncert fajny, chociaż jakichś dwóch typów z tyłu czasem dość głośno gadało i utrudniało odbiór. Chłopaki dwa razy wrócili na bisy. I pamiętali, że nasze córki były dwa lata temu (dokładni 25.02, jak ten czas leci) na koncercie Steel Velvet w Busku
- blackcocker
- -#Moderator

Też byłem wtedy na SVpz pisze: ↑czw lut 28, 2019 7:42 pm My już w Lemon Tree. Stolik najbliżej sceny zajęty
Edit 2: Ostatecznie (na koniec koncertu) naliczyłem 33 osoby na sali. Lemon Tree spokojnie zmieściłbym drugie tyle przy stolikach. Koncert fajny, chociaż jakichś dwóch typów z tyłu czasem dość głośno gadało i utrudniało odbiór. Chłopaki dwa razy wrócili na bisy. I pamiętali, że nasze córki były dwa lata temu (dokładni 25.02, jak ten czas leci) na koncercie Steel Velvet w Busku![]()
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Za dużo zjadłem pączków, by się ruszyć aż do Łomianek 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...

m.in YELLOW HORSE
+ Czwartek, 9 maja 2019 o 19:30 – 22:00 - Yellow HORSE - w La Boheme (Mysłowicka 1 (wejście od Bohomolca) Żoliborz Warszawa)
Bezpłatnie.
https://www.facebook.com/events/993644864168562/
+Wrocław Czwartek, 4 kwietnia 2019 o 20:30 – 23:30 Vertigo Jazz Club & Restaurant
https://www.facebook.com/events/2278771642389421/
+Piątek, 5 kwietnia 2019 o 20:00 – 23:00
A PROPOS
ul.Wieniawskiego 82, 58-309 Wałbrzych
https://www.facebook.com/events/411243106304047/
+Niedziela, 7 kwietnia 2019 o 19:00 – 22:00
Klub Muzyczny Bogart
Fabryczna 13, 97-545 Gomunice
https://www.facebook.com/events/2563922067167700/
+Czwartek, 11 kwietnia 2019 o 19:30 – 22:30
Dworek Artystyczny
ul.Klasztorna 1, 45-045 Opole
https://www.facebook.com/events/316719485714606/
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
W. HOFFMAN wymieniony na plakacie to oczywiście Maestro Wojciech Hoffmann 
a termin 9 maja całkiem mi pasuje
a termin 9 maja całkiem mi pasuje
Sie wie
Zwróćcie też uwagę na Magdę Piskorczyk - świetna wokalistka i instrumentalistka.
O tym 9.05 to nam chłopaki mówili w Łomiankach, ale zapomniałem napisać 
@Cezi, Opole wróciło na listę.
@Cezi, Opole wróciło na listę.
ja niestety najbardziej zwróciłem uwagę na to, gdzie ten festiwal jest 
Na dalekim zachodzie.
Dzieki PZ. Z pewnoscią będę, jesli nic losowego się nie zdarzy. Postaram się, aby iść z ekipą, co powiekszy frekwencje:)