Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Metallica

Post autor: gumbyy »

Przecież mają płachty "uniwersalne" i w takim momencie mogliby co koncert losować jeden numer. No ale po co...

Co do Mety - to rzeczywiście setowo są nieżli z tymi zmianami. A co do Lulu... to ja nigdy tego nie przesłuchalem nawet ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Ja musiałem, pisałem recenzję
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Eee tam, niektórzy recenzują filmy bez oglądania ich więc byłeś po prostu nadgorliwy :wink:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Vorgel pisze: sob sty 26, 2019 5:47 pm Ja musiałem, pisałem recenzję
Moja klauzula sumienia nie pozwoliłaby mi zlecić (baaa... nawet poprosić) napisania takiej recenzji :lol:

W sumie tej ostatniej też jeszcze nie posłuchałem ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

barsiarz pisze: sob sty 26, 2019 7:42 pm Eee tam, niektórzy recenzują filmy bez oglądania ich więc byłeś po prostu nadgorliwy :wink:
To się nazywa profesjonalizm. Oczywiście różne bóle po tym miałem no ale...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: sob sty 26, 2019 5:41 pm Inna sprawa, że mam bardzo mieszany stosunek do takich zabiegów, jak mieszanie w secie. Dla przykładu, mnie na Judasach w 2018 dwa razy trafił się Grinder, część Amerykańców dostała Delivering The Goods, co bardzo mi się nie podoba. Można trafić fajnie, a można do dupy.
A ja bardzo lubię takie zmiany. Dla mnie to esencja grania live. A nie pełna reżyserka, te same "gagi", czy przemowy wokalisty co koncert. Wolę "żywy" koncert niż objazdowe DVD. To mogę sobie obejrzeć w domu :)

Idziesz sobie na koncert Judas Priest a tu grają numer odkopany po 40 latach :shock: :lol: i bez wielkiej zapowiedzi jak to "media społecznościowe oszaleją" :wink:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ja np. się mega wkurzyłem, że byłem 5 razy na Priest i nagle w Tilburgu - w którym nie byłem - zagrali Victima
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Victim to w ogóle inna sprawa, bo oni to kilka razy zagrali po prostu bonusowo. Niemniej jednak wszystko sprowadza się do jednego: możesz nie usłyszeć czegoś, na czym Ci zależy. No i w moim przypadku tak właśnie jest, ominęło mnie Delivering The Goods, Running Wild, No Surrender i Desert Plains.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

A możesz usłyszeć coś, czego się nie spodziewasz. U IM to tylko pierwszy koncert na trasie. Tutaj każdy kolejny może być wyjątkowy :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiec lepiej jest u IM. Ochujalbym jakbym na 10 gigach nie trafil jakoegos ulubionego numeru

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Dzosef pisze: śr sty 30, 2019 9:30 pm Wiec lepiej jest u IM. Ochujalbym jakbym na 10 gigach nie trafil jakoegos ulubionego numeru
No jeśli o Metallikę chodzi to zdziwiłbym się jakbyś był na 100 koncertach i trafił na jakiś Twój ulubiony XD Chyba, że jedyny słuszny Mechanixxx :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Dzosef pisze: Wiec lepiej jest u IM. Ochujalbym jakbym na 10 gigach nie trafil jakoegos ulubionego numeru
Taaa jasne. Lepiej 10 razy oglądać to samo. Tyle, że dziwnym trafem setlisty Saxona też krytykowałeś za kotlety, ale kotlety maidenowe są lepsze od setów Mety. Bo to sety Mety. Uprzedzenie level hard.
To jest irracionalne, że dla kogoś kto bywa na kilku koncertach na trasie podejście IM do setów jest lepsze od filozofii Mety.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Dzis kolejny koncert, ale na tej trasie cos Meta slabo stoi z tym setem. Duzo walkow sie powtarza, wiecej niz ostatnio
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

barsiarz pisze: śr sty 30, 2019 10:11 pm
Dzosef pisze: Wiec lepiej jest u IM. Ochujalbym jakbym na 10 gigach nie trafil jakoegos ulubionego numeru
Taaa jasne. Lepiej 10 razy oglądać to samo. Tyle, że dziwnym trafem setlisty Saxona też krytykowałeś za kotlety, ale kotlety maidenowe są lepsze od setów Mety. Bo to sety Mety. Uprzedzenie level hard.
To jest irracionalne, że dla kogoś kto bywa na kilku koncertach na trasie podejście IM do setów jest lepsze od filozofii Mety.
Saxon po prostu ma tych kotletów ze 20 tak na oko, Maiden miedzy trasami sporo nimi rotuje.

I to nie jest uprzedzenie, bo Priest też za to skrytykowalem.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Invader pisze: śr sty 30, 2019 10:18 pm Dzis kolejny koncert, ale na tej trasie cos Meta slabo stoi z tym setem. Duzo walkow sie powtarza, wiecej niz ostatnio
To w sumie dalej kontynuacja Hardwired tour, więc do przewidzenia było, że set będzie jaki jest. Może na Europę wyciągną coś ciekawego :wink:
Deleted User 2259

Kirk Hammett mówi, w czym Metallica jest lepsza od innych zespołów:

https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... kWpHqf99BI
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Żartowniś. Obecnie jak się nie ma zbyt wielkich umiejętności, a chce zostać dostrzeżonym, gra się jak Metallica. Z drugiej strony, ci którzy mają naprawdę świetne umiejętności marnują je na bycie n-tą kopią Dream Theater.
Deleted User 2259

Mr. M pisze: czw sty 31, 2019 5:44 pm
Invader pisze: śr sty 30, 2019 10:18 pm Dzis kolejny koncert, ale na tej trasie cos Meta slabo stoi z tym setem. Duzo walkow sie powtarza, wiecej niz ostatnio
To w sumie dalej kontynuacja Hardwired tour, więc do przewidzenia było, że set będzie jaki jest. Może na Europę wyciągną coś ciekawego :wink:
No, ale graja ciagle te same walki z Hardwired, a sa jeszcze chyba 3, ktorych nie grali, a w stanach grali chyba te same wczesniej. Musze sie na gig wybrac, ale biletow juz nie ma, pewnie cos wrzuca jeszcze <mowie o narodowym>
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Co za kurwa debil xD

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Vorgel pisze: pt lut 01, 2019 3:39 pm Żartowniś. Obecnie jak się nie ma zbyt wielkich umiejętności, a chce zostać dostrzeżonym, gra się jak Metallica. Z drugiej strony, ci którzy mają naprawdę świetne umiejętności marnują je na bycie n-tą kopią Dream Theater.
Ej. Ale to jednak jest fajne być zgapianym stylistycznie przez pół świata. Popatrz na to wszystko z jego perspektywy. Ma prawo się puszyć. Znaleźli się we właściwym miejscu i we właściwym czasie. Gdyby nie Lars, pewnie poszliby dalej, ale to już za późno w tej chwili. Nie mniej jednak do czarnego albumu dawali wielu ludziom dużo radości, a obecnie czy chcesz czy nie dają jej jeszcze większej grupie. Koncerty wyprzedają się w momencie. Cała fura ludzi chce ich zobaczyć na żywo.
Zresztą te umiejętności może i pozwalają wykonawcom na więcej przy komponowaniu, ale tak naprawdę czy wszyscy super grajkowie to wykorzystują? A ilu ludzi potrafi docenić te kaskady dźwięków jeśli nie ma w nich tego "czegoś" wspomnianego w innym temacie?
Był taki polski zespół - Division By Zero. Jego perkusista w każdym wywiadzie pienił się, że dużo ludzi porównuje ich do Dream Theater i że bardzo mu się to nie podoba. To było lata temu, kiedy Dream Theater jeszcze nagrywali fajne rzeczy. Czy miał rację, że się pienił? Nie. Grali bardzo podobnie.
Być może dlatego nie poszczęściło im się na rynku, choć w sumie była to dość fajna muzyka. Drugim Dream Theater nie zostali.
Kirk ma prawo być dumny. Wielu ludzi na tym forum jara się bez cienia żenady gorszymi muzykami od Metallicy.
ODPOWIEDZ