Przetrwają najsilniejsi - KING DIAMOND
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Przetrwają najsilniejsi - KING DIAMOND
The Graveyard
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

The Graveyard
The Graveyard
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- AncientMariner
- -#Clansman

The Graveyard
Odpada The Graveyard
Fatal Portrait (1986)
Abigail (1987)
"Them" (1988)
Conspiracy (1989)
The Eye (1990)
The Spider's Lullabye (1995)
Voodoo (1998)
House of God (2000)
Abigail II: The Revenge (2002)
The Spider's Lullabye
Fatal Portrait (1986)
Abigail (1987)
"Them" (1988)
Conspiracy (1989)
The Eye (1990)
The Spider's Lullabye (1995)
Voodoo (1998)
House of God (2000)
Abigail II: The Revenge (2002)
The Spider's Lullabye
The Spider's Lullabye
No to pora na Abigail II.
Nie jest to aż tak zły album, jak się go przedstawia i fajnie, że nie odpadł zaraz na początku. Ma kilka mocnych punktów. Osobiście mam do niego duży sentyment, to było moje pierwsze CD Króla, gdzieś mam jeszcze paragon z zakupu tej płyty. Był czas, że słuchałem jej 3 razy dziennie, ale po latach broni się już słabiej, a historia to niestety opera mydlana.
Nie jest to aż tak zły album, jak się go przedstawia i fajnie, że nie odpadł zaraz na początku. Ma kilka mocnych punktów. Osobiście mam do niego duży sentyment, to było moje pierwsze CD Króla, gdzieś mam jeszcze paragon z zakupu tej płyty. Był czas, że słuchałem jej 3 razy dziennie, ale po latach broni się już słabiej, a historia to niestety opera mydlana.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

House Of God
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

House musi wejść na szóste miejsce, bo wiadomo, że pięć pierwszych to będą krążki ze złotej ery.
Przypomniałem sobie Voodoo i chyba jeszcze nie zasługuje na odpadniecie, zatem:
Abigail II
Abigail II
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
A kto go przedstawia jako zły album? Janusze, co to narzekali, że to nie to samo co Abigail?Schizoid pisze: ↑pt lut 08, 2019 12:43 pm No to pora na Abigail II.
Swoją drogą, nie pojmuję dlaczego Spider's się tak długo trzyma. To nie jest nawet w całości koncept album, produkcja przypomina wykastrowane The Eye i gdyby nie fakt, że pojawił się w czasach, gdy z metalem było słabo, a ja wciąż lubiłem nowości, teraz bym już pewnie do tego albumu nie wracał. Nie jest rzecz jasna słaby, ale trochę nijaki.
Większość fanów, w tym zagranicznych uważa, że to raczej jedna ze słabszych pozycji Króla.
Fatal Portrait to też nie jest w całości concept album. Pająki nie są jakimś przejawem geniuszu, ale to solidny album, który da się lubić. Ja zagłosuję na niego w kolejnej rundzie.
Fatal Portrait to też nie jest w całości concept album. Pająki nie są jakimś przejawem geniuszu, ale to solidny album, który da się lubić. Ja zagłosuję na niego w kolejnej rundzie.
Nie zadali sobie trudu by w niego wniknąć. Jest to najbardziej skomplikowana muzycznie i najtrudniejsza płyta w odbiorze. To jest fakt. Ale dzięki temu się nie nudzi, a momentami szczena opada do samej ziemi co oni tam grają. Gdzie był wtedy metal? W doopie raczej. Bez takich płyt nie ma co nawet mówić o metalu w XXI wieku.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja bym szybko strzelal w Spidera, ale poki co ładuje w Abigail. A Fatal Portrait oceniam niżej niż House.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

House of God
House of God
The Spider's Lullabye