Cynic

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Cynic

Post autor: Zdan »

Vorgel pisze: śr lut 20, 2019 6:50 pm
Invader pisze: śr lut 20, 2019 6:41 pm Cynic wlasnie woli ,jak na ich koncertach jest spokojnie, pamiętam jak zachwalał taka publiczność na koncercie :)
Na DT połowa śpi, a druga połowa udaje, że jej się podoba, bo to w końcu "progres", ponoć sztuka wyższa ;)
Metal i "sztuka wyższa" - dobre sobie ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Przy czym kontrowersji nie budzi słowo "wyższa" ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: śr lut 20, 2019 6:55 pm Przy czym kontrowersji nie budzi słowo "wyższa" ;)
Póki ktoś nie pakuje do tej kombinacji "wdzięku" to jakoś "sztukę wyższą" przeboleję ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Ale pani w tym klipie ma wdzięk ;)

https://www.youtube.com/watch?v=xwaXl4ncRL8
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: śr lut 20, 2019 7:01 pm Ale pani w tym klipie ma wdzięk ;)

https://www.youtube.com/watch?v=xwaXl4ncRL8
Ale muzyka - na szczęście! - nie ma! ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Tytuł "Nightmare" zobowiązuje :D
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Proste! Chamstwo, napierdalanie, brudne riffy i moc energii - wszystko co najlepsze w metalu ;)
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Pod moją nieobecność zostało już tyle napisane, że prędko się nie ustosunkuję. Zwłaszcza, że właśnie rozpoczyna się mecz Ligi Mistrzów, który zaplanowałem sobie obejrzeć. Pozwólcie, że do dłuższej riposty zabiorę się jutro wieczorem, bo wcześniej nie dam rady wejść na dłużej do Internetu.
Nie mniej jednak fajnie się gada, mimo różnic w zdaniach.
Do jutra. :)

PS. Tu odpowiem tylko na ostatni post, bo mnie świerzbi. Muza brutalna jest fajna. ale jest druga strona medalu. Poruszyłeś wątek chamstwa w muzyce.... które niestety przenosi się też na codzienne życie. Ja tam zawsze wolałem, żeby fani metalu mieli jednak lepsze maniery, bo czasem musiałem się wstydzić swoich kumpli przed rodzicami, czy byłem uważany na podstawie pierwszego wrażenia za jakiegoś degenerata, bo też chodziłem w ironce, glanach i miałem długie włosy. Dlatego w innych środowiskach zerkano na mnie z obawą, nieufnością, lekceważeniem itd.
Ostatnio zmieniony śr lut 20, 2019 9:07 pm przez Deleted User 5490, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

A prosimy bardzo. Ja dzisiaj mam czas pograć na konsoli więc może w końcu się tym zajmę albo pójdę obejrzeć jakiś klasyk kina klasy B ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Pierre Dolinski pisze: śr lut 20, 2019 9:02 pm Pod moją nieobecność zostało już tyle napisane, że prędko się nie ustosunkuję. Zwłaszcza, że właśnie rozpoczyna się mecz Ligi Mistrzów, który zaplanowałem sobie obejrzeć. Pozwólcie, że do dłuższej riposty zabiorę się jutro wieczorem, bo wcześniej nie dam rady wejść na dłużej do Internetu.
Nie mniej jednak fajnie się gada, mimo różnic w zdaniach.
Do jutra. :)

PS. Tu odpowiem tylko na ostatni post, bo mnie świerzbi. Muza brutalna jest fajna. ale jest druga strona medalu. Poruszyłeś wątek chamstwa w muzyce.... które niestety przenosi się też na codzienne życie. Ja tam zawsze wolałem, żeby fani metalu mieli jednak lepsze maniery, bo czasem musiałem się wstydzić swoich kumpli przed rodzicami, czy byłem uważany jakiegoś degenerata, bo też chodziłem w ironce, glanach i miałem długie włosy. Dlatego w innych środowiskach zerkano na mnie z obawą, nieufnością, lekceważeniem itd.
Ustosunkuję się do tego ostatniego też. Moim zdaniem to mit jak to, że przemoc z gier komputerowych przenosi się na życie codzienne. Jak ktoś jest chamem to będzie chamem słuchając najbardziej wyszukanego i wysublimowanego jazzu. Oczywiście, że metal przyciągał zbuntowanych, rozrabiaków, lubiących wypić i czasem dać komuś po łbie. Nikt tego nie neguje ale mówimy właśnie o muzyce pełnej czadu, agresji, zbuntowanej, wściekłej. Taki jej urok. To nie jest filharmonia ani spotkanie u cioci Zosi.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Jaka dyskusja... :lol:

A ja powiem tak: można nawet spawać z wdziękiem :D

Każdy z nas odbiera muzykę, kino, czy świat na swój sposób. Nie ma opcji, żeby jeden zrozumiał drugiego. Postaw dwóch ludzi i włącz jakąkolwiek płytę. Różnice w odbiorze będą na 100%. Postaw 10 osób i wiadomo.

Co do recenzji - jw. To sawsze i wyłącznie subiektywna opinia piszącego. A jej forma zależy oczywiście od poziomu danego recenzenta. Ktoś prosty (w życiu), z małą wrażliwością i słabym zrozumieniem otaczającego świata napisze całkiem inny tekst od osoby bardziej złożonej i świadomej. Oczywiście to skrajności, bo "środek" jest przepastny. Wszystko jest dla ludzi i ja czasami też w tekstach wrzucam "pociąg towarowy" :lol:

Tak samo z odbiorem koncertów i zabawą na nich. Jeden się nawali przed sztuką i później bez opamiętania ciśnie do przodu robiąc oborę, a drugi spokojnie stoi z boku i bawi się na swój sposób. Przez ostatnie lata zauważyłem, że (na szczęście) poziom buractwa na koncertach spada.

Jest taki fajny obrazek: na ziemi liczba 6, czy też 9 (zależy z której strony patrzeć) i po obu stronach stoją dwie osoby. Oczywiście przekonując się nawzajem kto ma rację jeśli chodzi o wspomnianą wcześniej liczbę.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Focus - 7/10
Traced in Air - 9/10
Re-Traced - 5/10
Carbon-Based Anatomy - 8/10
Kindly Bent to Free Us - 7/10
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

https://keepthedreamaliveprog.wordpress ... _cmQo8VuEA

Paul oglasza solowy album i wypuszcza 1 singiel.
Deleted User 5490

Nie wiem. Albo się starzeję, albo coś mi się odmieniło, ale Masvidal ze swoimi nowymi dziełami staje się dla mnie niesłuchalny. Znudził mnie już totalnie jego sposób śpiewania.
Szkoda, że czasy Focus nie wrócą.
Deleted User 2259

https://www.youtube.com/watch?v=rXSlj5sUVAM

Cały album, pierwszy z trzech.
Deleted User 5490

Gust jest jak dupa, każdy ma własny. Mi ta muza zwisa kalafiorem. Masvidal kompletnie odjechał w jakieś śnięte pieśniarstwo. Nie kupuję tego.
Deleted User 5490

Sean Malone nie żyje.....
Deleted User 2259

Ja pier, ale news z rana, to zostało tylko 2 z oryginalnego składu...

RIP
Deleted User 5490

Właściwie to jeden. Gobel poświęcił się dla rodziny i już od dawna, od lat 90tych zerwał definitywnie współpracę z Cynic ograniczając muzykowanie do pobocznych projektów typu Gordian Knot, czy Portal, którego demo podciągnięto pod dyskografię Cynic. Od pierwszej połowy pierwszej dekady XXIw gość zerwał zupełnie z graniem i zajmuje się wychowywaniem dzieci i utrzymywaniem rodziny.
Nie sądzę, by zagrał jeszcze kiedyś pod szyldem Cynic.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Właśnie się dowiedziałem. Fatalna informacja.
ODPOWIEDZ