Dream Theater
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 7649
Re: Dream Theater
Ja liczę na to ,że nie będę musiał się wkurzać. Jak powiedziałem-jeśli ta płyta będzie przynajmniej na tym samym poziomie co ToT to będę zadowolony.
- blackcocker
- -#Moderator

Nie jest
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
To krótki album jak na DT, zaledwie 56 minut? Oznaka dojrzałości, albo braku pomysłów.
- blackcocker
- -#Moderator

Dla mnie ten płyt to najlepszy album od świetnego Octavarium, nic więcej, niestety do poziomu poprzednich (od Octavarium) to Distance nie ma nawet startu.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- blackcocker
- -#Moderator

Wydaje mi się, że to pierwsze, przez to, że numery są krótsze i bardziej zwarte lepiej się słucha tej płyty niż jakiegoś sztucznego przedłużania każdego numeru o kolejne 5 minut.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
No tak, pomysły to oni rzadko mieli. A przynajmniej inne niż chaotyczne napieprzanie skomplikowanych solówek po 10 minut.
-
Deleted User 7649
Płyta,która powoduje u mnie nerwicę i gorączkę, a tu takie opinie....
-
Deleted User 2259
Lepiej żeby mi się album spodobał, bo będę na jakimś relanium musiał jechać
Sporo fanów ma już swoje egzemplarze, ciekawe które miejsce zajmą w Stanach i Olis. Jak sobie pomyślę, że dziś będę się musiał wieczorem znowu z tym albumem zmierzyć, to nie wiem, czy nie lepiej sobie puścić jakieś wcześniejsze dokonanie.
Sporo fanów ma już swoje egzemplarze, ciekawe które miejsce zajmą w Stanach i Olis. Jak sobie pomyślę, że dziś będę się musiał wieczorem znowu z tym albumem zmierzyć, to nie wiem, czy nie lepiej sobie puścić jakieś wcześniejsze dokonanie.
- blackcocker
- -#Moderator

Lepiej nie, bo słysząc taką różnicę to Cię szlag trafiInvader pisze: ↑czw lut 21, 2019 12:58 pm Lepiej żeby mi się album spodobał, bo będę na jakimś relanium musiał jechać![]()
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 7649
Ja tej płyty będę słuchał na łożu śmierci, żeby się szybciej wykończyć.blackmailer pisze: ↑czw lut 21, 2019 12:59 pmLepiej nie, bo słysząc taką różnicę to Cię szlag trafiInvader pisze: ↑czw lut 21, 2019 12:58 pm Lepiej żeby mi się album spodobał, bo będę na jakimś relanium musiał jechać![]()
Sporo fanów ma już swoje egzemplarze, ciekawe które miejsce zajmą w Stanach i Olis. Jak sobie pomyślę, że dziś będę się musiał wieczorem znowu z tym albumem zmierzyć, to nie wiem, czy nie lepiej sobie puścić jakieś wcześniejsze dokonanie.Chyba, że puść Astonishing
przy tym srolcu każdy następny album będzie wyśmienity XD
- blackcocker
- -#Moderator

Idealne podsumowanieKillers54 pisze: ↑czw lut 21, 2019 1:00 pmJa tej płyty będę słuchał na łożu śmierci, żeby się szybciej wykończyć.blackmailer pisze: ↑czw lut 21, 2019 12:59 pmLepiej nie, bo słysząc taką różnicę to Cię szlag trafiInvader pisze: ↑czw lut 21, 2019 12:58 pm Lepiej żeby mi się album spodobał, bo będę na jakimś relanium musiał jechać![]()
Sporo fanów ma już swoje egzemplarze, ciekawe które miejsce zajmą w Stanach i Olis. Jak sobie pomyślę, że dziś będę się musiał wieczorem znowu z tym albumem zmierzyć, to nie wiem, czy nie lepiej sobie puścić jakieś wcześniejsze dokonanie.Chyba, że puść Astonishing
przy tym srolcu każdy następny album będzie wyśmienity XD
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Generalnie na 90% dokonań DT spuściłbym zasłonę milczenia a LaBrie powinien dostać zakaz śpiewania. Gdziekolwiek 
-
Deleted User 2259
The Astonishing mi się bardziej podobał(jak na ten moment), trochę usypiająca ta płyta była, ale to coś nowego było jak na nich, a tutaj mamy sporo autoplagiatów.
Autoplagiaty czyli prawdziwy progres 
Przesłuchałem tego pierwszego utworu, a w zasadzie to obejrzałem teledysk. To jest zabawne. Dokładnie czegoś takiego się spodziewałem. Zabawne jest to, z jaką pogardą traktują swoich fanów, jak ich zdaniem mało inteligenty jest przeciętny fan Dream Theater. Kurde, chyba zacznę słuchać nowych płyt Ironów. One w porównaniu z DT nie są wcale pretensjonalne.
PS. Najlepszy jest ten facio z pokrywką. Idealnie wpasowuje się w przaśny klimat progresywnego disco polo
PS. Najlepszy jest ten facio z pokrywką. Idealnie wpasowuje się w przaśny klimat progresywnego disco polo
-
Deleted User 7649
Ja z reguły nie oglądam teledysków.Vorgel pisze: ↑czw lut 21, 2019 1:12 pm Przesłuchałem tego pierwszego utworu, a w zasadzie to obejrzałem teledysk. To jest zabawne. Dokładnie czegoś takiego się spodziewałem. Zabawne jest to, z jaką pogardą traktują swoich fanów, jak ich zdaniem mało inteligenty jest przeciętny fan Dream Theater. Kurde, chyba zacznę słuchać nowych płyt Ironów. One w porównaniu z DT nie są wcale pretensjonalne.
PS. Najlepszy jest ten facio z pokrywką. Idealnie wpasowuje się w przaśny klimat progresywnego disco polo![]()
-
Deleted User 2259
Zaraz obejrzę, bo oglądałem go tylko raz bez głosu. Chyba też sobie Ironów puszczę, choć The Book of Souls uważam za wiele gorszą od najnowszego DT.Vorgel pisze: ↑czw lut 21, 2019 1:12 pm Przesłuchałem tego pierwszego utworu, a w zasadzie to obejrzałem teledysk. To jest zabawne. Dokładnie czegoś takiego się spodziewałem. Zabawne jest to, z jaką pogardą traktują swoich fanów, jak ich zdaniem mało inteligenty jest przeciętny fan Dream Theater. Kurde, chyba zacznę słuchać nowych płyt Ironów. One w porównaniu z DT nie są wcale pretensjonalne.
PS. Najlepszy jest ten facio z pokrywką. Idealnie wpasowuje się w przaśny klimat progresywnego disco polo![]()
-
Deleted User 2259
Jeszcze nie podoba mi się to epickie/podniosłe zakończenie ostatniego utworu - Pale Blue Dot, tego patosu jest za dużo jak na mój gust, a końcówka przypomina tą z Razor's Edge, zaraz wymienię Wam na ilu ostatnich płytach było takie zakończenie : SDoIT, In the Name of God, Octavarium, In the Presence of Enemies, The Count of Tuscany, Illumination Theory, The Astonishing, wymieniłem wszystkie płyty z wyjątkiem jednej od 2002 roku. To chyba coś mówi.
-
Deleted User 2259
Pale Blue Dot (Drums Only EZDrummer)
https://www.youtube.com/watch?v=CuqHNocfYKw
Tutaj można posłuchać samej ścieżki perkusji z Pale Blue Dot. Beznadziejne brzmienie na YT.
https://www.youtube.com/watch?v=CuqHNocfYKw
Tutaj można posłuchać samej ścieżki perkusji z Pale Blue Dot. Beznadziejne brzmienie na YT.