Megadeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Megadeth
Wątpię, jemu już tylko zależy na spokojnej emeryturce grając proste rzeczy na wpół śpiącym wzrokiem wodząc po publiczności. Po cholerę stary chłop ma się wysilać na łamańce, których i tak nikt nie doceni.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To jest już gruba nadinterpretacja, nie chodziło o strach tylko o to, że nie zgadzał się z nimi światopoglądowo, a przy okazji nie chciał Conjuringiem promować czarnej magii, w którą się bawił jako nastolatek.Dave niemal bał się grac niektórych utworów. Zwłaszcza The Conjuring i Good Mourning / Black Friday. Twierdził przez długi czas ze to igranie z diabłem
Wacken oferowało Warriorowi setki tysięcy euro za specjalny koncert Celtic Frost.
To ekstra że sam je napisał przecież jako dorosły facet (bo 9 lat nie miał kiedy to pisał), a potem się z nimi nie zgadzałDzosef pisze: ↑śr lut 27, 2019 3:00 pmTo jest już gruba nadinterpretacja, nie chodziło o strach tylko o to, że nie zgadzał się z nimi światopoglądowoDave niemal bał się grac niektórych utworów. Zwłaszcza The Conjuring i Good Mourning / Black Friday. Twierdził przez długi czas ze to igranie z diabłem
Mustaine po odstawieniu dragów zmądrzał. Ale to normalne w takim przypadku. W końcu branie dragów to głupota.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Data wydania: 1986, Dave miał 25 lat. Tekst powstał jeszcze wcześniej. To chyba logiczne, że człowiek 50-letni nie identyfikuje się z szaleństwami naćpanego 20-latka?
Logiczne, że po swoim nawróceniu nie chce grać niektórych rzeczy. Też bym nie chciał gdybym takie nawrócenie traktował poważnie. Rozumiem więc dlaczego Blackie nie gra kilku numerów ze swojego repertuaru. Mają ochotę na taką auto-cenzurę? To ich prawo jako artystów.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Ciekawe co by na to powiedział Lemmy, Ozzy albo Keith Richards
Żaden z tych trzech jakże miłych panów nie przeżył tego swoistego nawrócenia o którym mówi Mustaine. Może dlatego trzymają się/trzymali się do końca tego co napisali jak byli młodzieńcamiAdrian S.O.S. pisze: ↑śr lut 27, 2019 6:53 pmCiekawe co by na to powiedział Lemmy, Ozzy albo Keith RichardsCiekawe czy dla nich tez to takie logiczne.
Ozzy nawrócił się dawno temu, bo w 1992 roku, kiedy grał No More Tours i mówił, że to ostatnia jego trasa. Należy do Church of England.
I dalej śpiewa wszystko co napisał (a właściwie mu napisali)? Szokujące!
W jego autobiografii leciało to jakoś tak: "...Problem w tym, że nie wierzę w żadnego gościa z brodą siedzącego w chmurach". Napisał ją kilka/kilkanaście lat temu, nie pamiętam dokładnie, ale to chyba zamyka temat jego nawrócenia.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ozzy w wywiadzie podczas trasy No More Tours przeprowadzonym przez Vanessę Warwick (był taki cykl w Headbangers Ball, że z tras robili briefy, było Megadeth, Manowar, Ozzy, te dobrze pamiętam) i Ozzy w pewnym momencie zapytany co będzie robił po ostatniej trasie odpowiedział: będę wiódł życie spokojnego chrześcijanina, po czym roześmiał się w ten charakterystyczny sposób i dodał, widzisz, nie jestem żadnym antychrystem. Doskonale to pamiętam, bo jeszcze przedruki z tego wywiadu pojawiały się później w rozmaitych kolorowych gazetach (niekoniecznie tylko o muzyce).
Tu jeszcze o Ozzym https://hollowverse.com/ozzy-osbourne/
Tom nie jest wierzącym katolikiem. Jest po prostu ochrzczony i wpisany do księgi w kościele jak większość ludzi w Polsce. Nie wypisał się jak np. Nergal, dlatego ciągle jest katolikiem. Chyba gdyby był wierzącym katolikiem nie pisałby antykatolickich, antychrześcijańskich tekstów
Devil woman won't let go.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To jednak trochę inne historie, bo Mustaine nie pisal typowo metalowych tekstow o szatanie, Conjuring nawiazuje do różnych rytuałów okultystyczbych, którymi się swego czasu młody gniewny Dave babral.Adrian S.O.S. pisze: ↑śr lut 27, 2019 6:53 pmCiekawe co by na to powiedział Lemmy, Ozzy albo Keith RichardsCiekawe czy dla nich tez to takie logiczne.
ladyevil pisze: ↑śr lut 27, 2019 9:27 pmTom nie jest wierzącym katolikiem. Jest po prostu ochrzczony i wpisany do księgi w kościele jak większość ludzi w Polsce. Nie wypisał się jak np. Nergal, dlatego ciągle jest katolikiem. Chyba gdyby był wierzącym katolikiem nie pisałby antykatolickich, antychrześcijańskich tekstów![]()
Jesteś pewna? Bo mi wydaje się, że jak najbardziej można go nazwać katolikiem w pełnym tego słowa znaczeniu i nie raz o tym wspominał. Zresztą różnice światopoglądowe były swego czasu powodem spięć na linii Tom- Kerry. No i nie wiem, jak tam u niego z pisaniem tekstów, ale tymi chyba zajmował się raczej Hanemann i King.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Wystarczy spojrzeć na metal-archives.com. Wiele tekstów antychrześcijańskich i tych celujących w boga, wytykających to i tamto pisał także Araya.Schizoid pisze: ↑śr lut 27, 2019 10:02 pmladyevil pisze: ↑śr lut 27, 2019 9:27 pmTom nie jest wierzącym katolikiem. Jest po prostu ochrzczony i wpisany do księgi w kościele jak większość ludzi w Polsce. Nie wypisał się jak np. Nergal, dlatego ciągle jest katolikiem. Chyba gdyby był wierzącym katolikiem nie pisałby antykatolickich, antychrześcijańskich tekstów![]()
Jesteś pewna? Bo mi wydaje się, że jak najbardziej można go nazwać katolikiem w pełnym tego słowa znaczeniu i nie raz o tym wspominał. Zresztą różnice światopoglądowe były swego czasu powodem spięć na linii Tom- Kerry. No i nie wiem, jak tam u niego z pisaniem tekstów, ale tymi chyba zajmował się raczej Hanemann i King.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Araya wielkokrotnie potwierdzał swoją wiarę i wspominał o tym, że katolikiem. Najwyraźniej nie koliduje mu to ze śpiewaniem tego wszystkiego. Ciekawy przypadek ale dowód na to, że da się. Jeśli Mustaine chce się ocenzurować - proszę bardzo. To jego twórczość. U niego śmieszy mnie jego zacięcie polityczno-konspiratorskie.
Sprawdziłem i w sumie, to podczas najbardziej "diabelskiej" ery Slayera Tom napisał stosunkowo mało tekstów, raptem kilka. Później było tego nieco więcej, ale jak tak pobieżnie je czytam, to nie ma tam zbyt ostrych treści w kontekście religijnym.
Z tego, co kojarzę, to Tom uznaje zespół za swoją pracę i tak też do niej podchodzi. Religia religią, obowiązki obowiązkami. Można to różnie oceniać, ale osobiście w ogóle mnie to nie zajmuje.
Z tego, co kojarzę, to Tom uznaje zespół za swoją pracę i tak też do niej podchodzi. Religia religią, obowiązki obowiązkami. Można to różnie oceniać, ale osobiście w ogóle mnie to nie zajmuje.
Niesamowite ktoś może zmienić poglądy lub się nawrócić, SZOK!Djuk_416 pisze: ↑śr lut 27, 2019 6:06 pmTo ekstra że sam je napisał przecież jako dorosły facet (bo 9 lat nie miał kiedy to pisał), a potem się z nimi nie zgadzałDzosef pisze: ↑śr lut 27, 2019 3:00 pmTo jest już gruba nadinterpretacja, nie chodziło o strach tylko o to, że nie zgadzał się z nimi światopoglądowoDave niemal bał się grac niektórych utworów. Zwłaszcza The Conjuring i Good Mourning / Black Friday. Twierdził przez długi czas ze to igranie z diabłem. Rozwalają mnie tacy ludzie. Prawda jest taka, że po tym jak Mustaine odstawił heroinę to zaczęło mu walić na łeb.
Araya na 100% jest wierzącym i praktykującym.
Można być wierzącym i grać 'złe' utwory
Jakiś czas temu ja się nawróciłem, a i tak noszę koszulki z pentagramami, słucham muzyki satanistycznej i codziennie się modlę.
Wystarczy rozróżnić sztukę jaką jest muzyka od stylu bycia czyli oficjalne chuligaństwo Szatana, JB 100%
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM