Iron Maiden Songs Cup 2019

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Iron Maiden Songs Cup 2019

Post autor: Python »

Mecz o trzecie miejsce:
To Tame a Land (Piece of Mind) - Rime of the Ancient Mariner (Powerslave) 0 - 1

Wielki finał:
Seventh Son of a Seventh Son (Seventh Son of a Seventh Son) - Hallowed Be Thy Name (The Number of the Beast) 0 - 1
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Mecz o trzecie miejsce:

Wielki finał:
Seventh Son of a Seventh Son (Seventh Son of a Seventh Son) - Hallowed Be Thy Name (The Number of the Beast) 0 - 1
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Wyrównane pojedynki.

Mecz o trzecie miejsce:

Wielki finał:
Seventh Son of a Seventh Son (Seventh Son of a Seventh Son) - Hallowed Be Thy Name (The Number of the Beast) 1 - 0
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Mecz o trzecie miejsce:

Wielki finał:
Seventh Son of a Seventh Son (Seventh Son of a Seventh Son) - Hallowed Be Thy Name (The Number of the Beast) 1 - 0
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

Mecz o trzecie miejsce:

Wielki finał:
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Mecz o trzecie miejsce:

Wielki finał:
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Mecz o trzecie miejsce:

Wielki finał:
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Mecz o trzecie miejsce:

Wielki finał:
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Mecz o trzecie miejsce:
To Tame a Land (Piece of Mind) - Rime of the Ancient Mariner (Powerslave) 1 - 0

Wielki finał:
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Mecz o trzecie miejsce:
To Tame a Land (Piece of Mind) - Rime of the Ancient Mariner (Powerslave) 5 - 10
Wielki finał:
Seventh Son of a Seventh Son (Seventh Son of a Seventh Son) - Hallowed Be Thy Name (The Number of the Beast) 8 - 7

Tym samym oficjalnie:

I Miejsce: Seventh Son of a Seventh Son (Seventh Son of a Seventh Son)
II Miejsce: Hallowed Be Thy Name (The Number of the Beast)
III Miejsce: Rime of the Ancient Mariner (Powerslave)

Dziękuję wszystkim za ponad 40 dniową zabawę. :)
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

jestem zaskoczony, że SSOASS pokonał HBTN :o
Ale ogółem jestem bardzo zadowolony z podium

dzięki za ogarnięcie zabawy :)
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Mały i duży finał - całkowicie po mojej myśli. Jednakże mój główny faworyt - Orzełki - odpadł wcześniej z Marynarzem. Geri92 - dzięki za zabawę, jeżeli jakimś cudem kiedyś byśmy się spotkali, masz u mnie duuuże piwo. A teraz lecę na kolejny Mundial...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

:facepalm: Seventh Son - najgorszy z maidenowych "epików". Należało się tego spodziewać. Na pocieszenie na drugim i trzecim miejscu utwory z mojego top-3, a Where Eagles (trzecie z top-3) odpadło z Rime, więc nie jest źle. Fajnie też, że w ćwierćfinałach były 3 utwory z XXI w. Było to zaskakujące, ale trochę zaburzyło dominację 4 płyt z lat 80tych.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

pz pisze: czw lut 28, 2019 10:52 pm :facepalm: Seventh Son - najgorszy z maidenowych "epików". Należało się tego spodziewać. Na pocieszenie na drugim i trzecim miejscu utwory z mojego top-3, a Where Eagles (trzecie z top-3) odpadło z Rime, więc nie jest źle. Fajnie też, że w ćwierćfinałach były 3 utwory z XXI w. Było to zaskakujące, ale trochę zaburzyło dominację 4 płyt z lat 80tych.
SSOASS jest dobry do wyjścia ze spowolnienia. Ta instrumentalna część na końcu jest dla mnie zbyt chaotyczna.
Dwa utwory z DoD w najlepszej ósemce to na pewno zaskoczenie. Biorąć pod uwagę fakt że wcześniej poodpadały utwory np z SiT i BNW.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

SiT jest dla mnie najrówniejsza, ale nie ma numeru, który by się zdecydowanie wybijał. Ale oczywiście oczekiwałem czegoś z tej płyty w ćwierćfinałach.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Super. Dla mnie 7 Syn to najlepszy utwór. Więc niezmiernie się cieszę, że udało mu się wygrać, choć nie ukrywam, że jestem trochę zaskoczony. Byłem praktycznie pewny, że triumfować będzie Hallowed.
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Podium nie jest zaskoczeniem. Osobiście nie potrafię wskazać jednego, najlepszego spośród wszystkich nagrań IM, lecz te utwory które zdobyły w zabawie pierwsze trzy miejsca to z pewnością są jednymi z najlepszych. Przynajmniej wg mnie. Gdybym miał sobie "zbudować" złoty album zespołu, to nagrania z podium na pewno by na niego trafiły.
Ktoś wspomniał że do pierwszej "ósemki" doszły dwa utwory z albumu "Dance of death". Chodzi o "Paschendale" i tytułowy. Płyta ta generalnie chyba nie jest wysoko ceniona, ale trzeba przyznać: te dwa kawałki to są niemal dzieła sztuki muzycznej ;-) Bardzo je polubiłem od pierwszych przesłuchań. Poza tym, o ile pamiętam, dość dobrze w zabawie poradził sobie "Montsegur", co akurat mnie bardzo ucieszyło. Nie ta klasa co utwory wyżej wymienione, jednak to dobre nagranie.
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Dance of Death ma to do siebie, że znajdują się na niej utwory świetne (tytułowy i Paschendale właśnie), które się mocno wyróżniają z prostego powodu: reszta jest dosyć przeciętna. Dla mnie to najsłabszy ich album po reunion, ale z pewnością wspomniane wyżej kompozycje znalazłyby się wysoko w moim rankingu wszystkich utworów IM.
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Wg mnie "DoD" to całościowo jeden ze słabszych albumów IM m.in. ze względu na mocno przeciętne stawki symfoniczne. Rzadko do niego wracam. Ale od "Paschendale" zespół nie wydał już potem nic lepszego. Wspomniany wyżej utwór tytułowy oraz "Montsegur" to również b. dobre fragmenty (jak mi ostatnio brakuje, krótkich, dynamicznych kawałków "Dziewicy' w takim stylu, które trzymają wysoki poziom). Ale i tak DoD jest skomponowany/ nagrany/zaśpiewany dużo lepiej niż TFF...
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Forbidden pisze: pt mar 01, 2019 9:54 pm Wg mnie "DoD" to całościowo jeden ze słabszych albumów IM m.in. ze względu na mocno przeciętne stawki symfoniczne. Rzadko do niego wracam. Ale od "Paschendale" zespół nie wydał już potem nic lepszego. Wspomniany wyżej utwór tytułowy oraz "Montsegur" to również b. dobre fragmenty (jak mi ostatnio brakuje, krótkich, dynamicznych kawałków "Dziewicy' w takim stylu, które trzymają wysoki poziom). Ale i tak DoD jest skomponowany/ nagrany/zaśpiewany dużo lepiej niż TFF...
DoD wg mnie lepszy od TFF. Dla mnie jest to album eksperymentalny - przez co na pewno wiele osób go odrzuca. Nigdy wcześniej czy później nie nagrali takich ciekawych rzeczy jak choćby Face In The Sand, czy np Gates of Tomorrow, Journeyman, Age of Innocence.

Żeby nie było OT - jestem ciekaw jak taka zabawa wypadłaby za rok. Tak patrząc po grupach, to widać, że niektóre wałki nie dostały szansy bo miałybardzo silną grupę (jak np Benjamin, Edge of the Darkess).
ODPOWIEDZ