Big Survivor komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Big Survivor komentarze
Ja też im coś rzuciłem. Lubię to nagranie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Przed tą płytą Diggerów była wspólna trasa - Sabaton (młodych gniewnych), Grave Digger i Therion. To był rok 2008, może 2007.
GD wypadł fatalnie na żywo i od tego czasu nie wróciło mi na dobre zainteresowanie ich twórczością. Najbardziej lubię płyty z końca lat 90-tych XX wieku
GD wypadł fatalnie na żywo i od tego czasu nie wróciło mi na dobre zainteresowanie ich twórczością. Najbardziej lubię płyty z końca lat 90-tych XX wieku
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Grave Digger jest spoko. Słucham ostatnich płyt bez zastrzeżeń. Oczywiście że to nie jest nic odkrywczego ale tez ja w zespole pokroju Grave Digger albo Accept czy Saxon nowinek nie szukam.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Grave Digger ciagle trzyma poziom. Wolę ich nawet od Saxon. Na pewno ciekawsze rzeczy robią niż te ostatnie plyty Running Wild niestety 
GD to jest prawdziwy zespół a nie facet i parę laptopów.
Ale porównanie do Saxona ... jestem zaskoczony. Pierwszy raz słyszę, że ktoś ich w jednej lidze umieszcza.
Ale porównanie do Saxona ... jestem zaskoczony. Pierwszy raz słyszę, że ktoś ich w jednej lidze umieszcza.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Rapid Foray jest cienkie, ale Resilient to dobra płyta.
Running Wild podobnie jak Death nie nagrali dwóch płyt z tym samym składem. Ale to zawsze był Rolf i muzycy towarzyszący. Tak samo jak Schuldiner i Death oraz Quorthon i Bathory. Co nie zmienia faktu, że Grave Digger może im wszystkim buty czyścić.
Running Wild podobnie jak Death nie nagrali dwóch płyt z tym samym składem. Ale to zawsze był Rolf i muzycy towarzyszący. Tak samo jak Schuldiner i Death oraz Quorthon i Bathory. Co nie zmienia faktu, że Grave Digger może im wszystkim buty czyścić.
- AncientMariner
- -#Clansman

Kurde, ale tez porównanie Death i Bathory do Grave Digger. Ja tez wole np. Fates Warning od RamonesVorgel pisze: ↑sob mar 02, 2019 4:05 pm Rapid Foray jest cienkie, ale Resilient to dobra płyta.
Grave Digger to sprawni muzycy grający heavy metal. A jednak o wiele mniej znaczący, nie tylko od Death i Bathory, ale i nawet od Running Wild.
- AncientMariner
- -#Clansman

To wszystko zmyślone jest.
Każdy słucha tego, co mu pasuje. Zespół musi mieć to coś. Zdaję sobie sprawę, że "to coś" to subiektywna ocena, ale tak właśnie mam, bo po co inaczej? Grave Digger czy Iced Earth to dla mnie pozbawione autentyzmu granie. Mogę ocenić muzykę obiektywnie, ale nie wpłynie to na lubienie czy nielubienie danego wykonawcy.
Generalnie na szczęście można (a niektórzy nawet lubią!) słuchać najmniej znaczących i demówkowych zespołów i czerpać z tego wiele radochy i frajdy.
A GD to faktycznie po prostu sprawny zespół heavy metalowy. Lubię sprawny heavy metal więc ich słucham. Proste 
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Dwa pierwsze miejsca zdecydowanie z przodu, z taką ilością punktów. Accept na pewno zasłużył na podium, ale zamiast Exodus dałbym na 3 albo i nawet na drugim Heathen i ich "The Evolution Of Chaos". Ogólnie pierwsza dziesiątka bardzo mocna, bardzo metalowa. Jedynie tylko Gamma Ray nie słucham wcale.
Dopiero jak podliczałem przypomniałem sobie o Ghost, ale już nie chciało mi się od nowa układać mojej 10tki.
Dopiero jak podliczałem przypomniałem sobie o Ghost, ale już nie chciało mi się od nowa układać mojej 10tki.
Ostatnio zmieniony pn mar 04, 2019 12:57 pm przez LukaSieka, łącznie zmieniany 1 raz.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Wiedziałem, że ta kijowa płyta Accept wygra.
Na Ciebie zawsze k***a można liczyć.
O ja, zapomniałam tez o Ghost i Exodus. W przypadku Exodusa to by za duzo i tak juz nie zmienilo ale Ghost by na pewno wskoczył wyzej 
Ostatnio zmieniony pn mar 04, 2019 1:37 pm przez ladyevil, łącznie zmieniany 1 raz.
Devil woman won't let go.
Myślałem, że Ghost będzie wyżej, bo jednak trochę zwolenników na forum ma. A przewaga Acceptu duża.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Nie chce nic mówić ale tez na śmierć zapomniałem o GHOST
. No nic w 2013 może Infestissumam wskoczy do pierwszej dychy. Pierwsza dziesiatka 2010 roku na prawde niezła.
Super że Accept - Blood zwycieżylo. To moja ulubiona płyta Acceptu zaraz po Blind Rage. Wole je o wiele bardziej niż nagrania z Udo. Ale nie ukrywam ze ostatnimi czasy takie płyty jak Breaker, Restless And Wild i Objection Overruled u mnie o wiele zyskały.
Grave Digger, Gamma Ray i Blind Guardian które u siebie dałem wysoko tez w pierwszej dziesiątce. Halford, Ghost i Rage może troche za daleko ale ogólnie fajna lista.
Grave Digger, Gamma Ray i Blind Guardian które u siebie dałem wysoko tez w pierwszej dziesiątce. Halford, Ghost i Rage może troche za daleko ale ogólnie fajna lista.