Big Survivor komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: Big Survivor komentarze

Post autor: LukaSieka »

Invader pisze: pn mar 04, 2019 2:12 pm do kiedy glos za 2011?
do czwartku, do wieczora.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Chyba nie muszę pisać, że największą sensacją jak i niespodzianką tego rocznika (nie wiem czy nie całego tego survivoru od początku) jest Riot i "Immortal Soul". Nie spodziewałbym się w życiu, że ta płyta zostanie zwycięzcą 2011 roku. Na serio, podliczałem i nie wierzyłem. Sam dałem 10 punktów na 10 możliwych tej płycie, ale żeby zaszła aż tak wysoko....
Pierwsze 4 miejsca ogólnie bardzo zbliżone do siebie punktami.
Na głosy na 2012 czekam do wtorku, do południa.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Mnie bardzie zaskoczyło 4 miejsce Arii. Po tym albumie się tego nie spodziewałem. Zwycięstwo Riot bardzo fajne. U mnie też był w czołówce.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Feniks Arii to świetna płyta. A Riot jak najbardziej zasłużył na nr 1. Bo jak nie oni to kto ? Chociaz Anthrax i Saxon był blisko.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Pozytywny szok z RIOTem :))
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Szok to jest Aria. Radziecki metal z pretensjami bawarskimi ;)
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Kurde zapomnialem o Riot ale na szczescie nie odbilo się to na wyniku. Jedynie szkoda że Hammerfall i Iced Earth nie moga coś sie przebić
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

od ich najlepszych płyt minęło 10 i więcej lat
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Riot to płyta wybitna. Czapki z głów, u mnie na 1 miejscu.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Znów pierwsze trzy miejsca niemalże tyle samo punktów. Kreator tylko jednym punktem wygrał z Overkill. Elegancko, że Destruction i Angel Witch znalazły się w pierwszej dziesiątce. Chociaż biorąc pod uwagę ilość tytułów, to zbyt dużo punktów już nie trzeba, żeby wejść do najlepszej dziesiątki.
Na głosy za 2013 rok czekam do niedzieli, do poludnia.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Ta beznadziejna płyta Blejza wyżej niż Unisonic? Żarty :roll:
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Z tego co pamiętam wywaliłem Unisonic ze swojej listy, zamiast niego dałem Tankard.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Znowu przegapiłem termin. :( Tego Blejza nie powinno tu być. Zdecydowanie najsłabszy z jego albumów. I przesunąłbym Stalingrad na pierwsze miejsce.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Spoko, na Blind Rage sobie odbijemy
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Dużo, naprawdę dużo potrafię zrozumieć i jestem tolerancyjny, ale jak widzę, że ktoś wyżej stawia pseudo wytwory może i owszem - zasłużonych zespołów - ale jednak pseudo płyty takie jak Shadowmaker i Lord of Steel nad wspomniany Unisonic czy Accept to nie wiem co myśleć. Płyty których same kapele się chyba wstydzą.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Wyjaśnienie jest proste. Nie sposób przesłuchać wszystkiego, co w danym roku ukazuje się w szeroko pojętym rocku. Niektórzy czekają na nowe płyty swych ulubionych zespołów. I nawet, jeśli płyty te okazują się słabszymi, to słuchano ich pewnie przez setki godzin. A wtedy zauważa się "plusy dodatnie". Przykładowo: Virtual XI to wg mnie bardzo słabiutka rzecz. Pewnie powstało w tamtym roku ze 150 lepszych płyt (obiektywnie rzecz biorąc). Ale w rankingu moich ulubionych płyt 1998 roku Irony łapią się pod koniec dziesiątki.
Po prostu jedni lubią Running Wild lub Manowar i zasłuchują się nawet w ich słabszych rzeczach. Ktoś inny lubi The Bossa i docenia jego "Wrecking Ball" :mrgreen:
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Wolę Shadowmaker i Lord of Steel od Unisonic (kolejny produkt pod publiczkę power metalową tęskniącą za Helloween z Kiske) i Accept (próba bycia serio w momencie gdy jest się już parodią).
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

O tej godzinie (23:05) takie teksty powinny być pisane dla draki przez dziabniętych obywateli. Niestety, nie mam przekonania, że Vorgel napisał będąc w takim stanie. On tak może naprawdę sądzić :/ Prawda Vorgelu??
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

No właśnie też to odbieram jako prowokacje, przecież niemożliwe, żeby przytomny, świadomy człowiek zarzucał artystom występującym na scenie robienie czegoś pod publiczkę.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

krusejder pisze: śr mar 13, 2019 12:57 am O tej godzinie (23:05) takie teksty powinny być pisane dla draki przez dziabniętych obywateli. Niestety, nie mam przekonania, że Vorgel napisał będąc w takim stanie. On tak może naprawdę sądzić :/ Prawda Vorgelu??
The Lord of Steel jak na Manowar to słaba płyta, ale ogólnie dzięki paru kawałkom (tak ze 4) się broni. No i oni są generalnie larger than life, to się czuje, niemieckie zespoły tego nie mają, mimo przecież świetnych albumów na koncie. Shadowmaker to album zrobiony bez ciśnienia, na luzie, nie jest wybitny, ale utwory są w większości dobre. Unisonic to raczej próba zrobienia kogoś w *uja, zaś o Accept już sporo napisałem, oni zawsze byli śmieszni, ale kiedyś byli też dobrzy.
ODPOWIEDZ