Jak z Genesis się nie zgadzam, z Floydami też, to w przypadku Marillion... No ciężko powiedzieć, że na jakimkolwiek albumie z Hogarthem zbliżyli się do rzeczy zrobionych z Fishem.wojakwojak pisze: ↑pt mar 29, 2019 11:08 am Uwielbiam stwierdzenia typu Marillion to Fish, Genesis to Gabriel, Pink Floyd to Waters....czekam na więcej, bo to bardzo śmieszne jest:)
Przetrwają najsilniejsi - MARILLION
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: Przetrwają najsilniejsi - MARILLION
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Ale taka jest prawda, nie widzę w tym nic śmiesznego.wojakwojak pisze: ↑pt mar 29, 2019 11:08 am Uwielbiam stwierdzenia typu Marillion to Fish, Genesis to Gabriel, Pink Floyd to Waters....czekam na więcej, bo to bardzo śmieszne jest:)
Z Twojego głosowania w temacie Accept wynika, że odrzucasz okres z Markiem, więc się wpasowujesz w te klimaty, z których się nabijasz.wojakwojak pisze: ↑pt mar 29, 2019 11:08 am Uwielbiam stwierdzenia typu Marillion to Fish, Genesis to Gabriel, Pink Floyd to Waters....czekam na więcej, bo to bardzo śmieszne jest:)
Przede wszystkim nie widzę nic śmiesznego w takich stwierdzeniach. A przynajmniej w przypadku zespołów, które tutaj podałeś (nie wiem tylko jak Marillion, bo nie słuchałem płyt bez Fisha). Przecież takie Genesis z Gabrielem, Genesis z Collinsem i Genesis z Wilsonem, to jak trzy różne zespoły. Można lubić tylko jedną z wersji.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- blackcocker
- -#Moderator

Oj no nie bądźmy brutalni... Chyba, że mówimy o przypadku, gdy ktoś jest ogromnym fanem prog rocka, to wtedy wiadomo jaki będzie werdykt. Ale ja lubię i okres z Gabrielem i z Collinsem. Zależy na co mam ochotępz pisze: ↑pt mar 29, 2019 12:20 pmMożna lubić tylko jedną z wersji.wojakwojak pisze: ↑pt mar 29, 2019 11:08 am Uwielbiam stwierdzenia typu Marillion to Fish, Genesis to Gabriel, Pink Floyd to Waters....czekam na więcej, bo to bardzo śmieszne jest:)
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

I? Trick czy Wuthering (jako całościowe płyty) są moim zdaniem lepsze niż większość z PG, jedynie Selling jest na tym poziomie. Tzw. popowe płyty Genesis z lat 80 też są w większości bardzo dobre.....a nawet gdyby nie były...co ma do tego PG? Jak dla mnie najważniejszym członkiem Genesis jest Banks i Collins. Czy solowe płyty PG to nie taki sam pop jak Genesis???? Znak czasów, a zwłaszcza lat 80 i 90.Felcio pisze: ↑pt mar 29, 2019 11:17 amMoże jest śmieszne ale tak czy owak cos w tym jest. Wystarczy porównać plyty z Peterem Gabrielem a te z Philem Collinsem. Dzień do nocy. Różnica miedzy progresywnym rockiem a popem jest bardzo słyszalna.wojakwojak pisze: ↑pt mar 29, 2019 11:08 am Uwielbiam stwierdzenia typu Marillion to Fish, Genesis to Gabriel, Pink Floyd to Waters....czekam na więcej, bo to bardzo śmieszne jest:)
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Seasons, Brave, Afraid, Anorak, Marbles to dla mnie poziom nie gorszy, a momentami lepszy niż pierwszych 4. Wolę Marillion bez Fisha niż Fisha bez Marillion. Fish (był) fajnym melorecytatorem, Hogarth jest świetnym wokalistą o dobrym głosie i wielkich możliwościach. On nawet jak zafałszuje, to umie z tego dobrze wybrnąć.blackmailer pisze: ↑pt mar 29, 2019 11:19 amJak z Genesis się nie zgadzam, z Floydami też, to w przypadku Marillion... No ciężko powiedzieć, że na jakimkolwiek albumie z Hogarthem zbliżyli się do rzeczy zrobionych z Fishem.wojakwojak pisze: ↑pt mar 29, 2019 11:08 am Uwielbiam stwierdzenia typu Marillion to Fish, Genesis to Gabriel, Pink Floyd to Waters....czekam na więcej, bo to bardzo śmieszne jest:)
Wolę PF bez RW niż RW bez PF - udała mu się jedynie ATD. Wolę też solowego Gilmoura.
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Ależ nie jest:)Vorgel pisze: ↑pt mar 29, 2019 11:22 amAle taka jest prawda, nie widzę w tym nic śmiesznego.wojakwojak pisze: ↑pt mar 29, 2019 11:08 am Uwielbiam stwierdzenia typu Marillion to Fish, Genesis to Gabriel, Pink Floyd to Waters....czekam na więcej, bo to bardzo śmieszne jest:)
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Nie odrzucam Accept z Markiem. Całkiem lubię Blood. Reszta jest po prostu nudna i wtórna. Ale to nie jest wina Marka. Tak samo nudne i wtórne są płyty UDO. Dla mnie ostatnią dobrą płytą Accept jest OO. Ale to nie wina Marka, tylko muzyki.pz pisze: ↑pt mar 29, 2019 12:20 pmZ Twojego głosowania w temacie Accept wynika, że odrzucasz okres z Markiem, więc się wpasowujesz w te klimaty, z których się nabijasz.wojakwojak pisze: ↑pt mar 29, 2019 11:08 am Uwielbiam stwierdzenia typu Marillion to Fish, Genesis to Gabriel, Pink Floyd to Waters....czekam na więcej, bo to bardzo śmieszne jest:)
Przede wszystkim nie widzę nic śmiesznego w takich stwierdzeniach. A przynajmniej w przypadku zespołów, które tutaj podałeś (nie wiem tylko jak Marillion, bo nie słuchałem płyt bez Fisha). Przecież takie Genesis z Gabrielem, Genesis z Collinsem i Genesis z Wilsonem, to jak trzy różne zespoły. Można lubić tylko jedną z wersji.
Lubię wszystkie 3 wersje Genesis. Czy to oznacza, że jestem dziwny? Powinienem się zbadać?
Odpada Afraid of Sunlight
Script for a Jester's Tear (1983)
Fugazi (1984)
Misplaced Childhood (1985)
Clutching at Straws (1987)
Seasons End (1989)
Holidays in Eden (1991)
Brave (1994)
Anoraknophobia (2001)
Anoraknophobia. Ostatni z kleszczy.
Script for a Jester's Tear (1983)
Fugazi (1984)
Misplaced Childhood (1985)
Clutching at Straws (1987)
Seasons End (1989)
Holidays in Eden (1991)
Brave (1994)
Anoraknophobia (2001)
Anoraknophobia. Ostatni z kleszczy.
Bo Tobie się nie chce.
-
Deleted User 2259
Podliczam po 24 godzinach jakbyś nie zauważył, więc jeszcze trochę czasu zostało.
I co się do tego czasu zmieni? Kiedyś to byś podliczał po kilku godzinach. Poza tym, myślałem, że imprezujesz i już nie będziesz dzisiaj na forum.
-
Deleted User 2259
Tak się składa, ze od 2 miesiecy nie imprezowalem. Moze by się zmieniło, zobaczymy jak jutro będzie.
Obecna runda miała się zgodnie z planem zakończyć za ok 2 godziny. Patrząc na poprzednie, szanse na zmianę są tak nikłe, że aż niemożliwe.
wojakwojak pisze: ↑pt mar 29, 2019 1:51 pm Lubię wszystkie 3 wersje Genesis. Czy to oznacza, że jestem dziwny? Powinienem się zbadać?
Ja też i o to mi chodziło, a nie ze trzeba jedną wybrać
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Brave
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Zostało to, co dobrze znam, więc się włączam.
Holidays in Eden
Holidays in Eden
Anoraknophobia