Big Survivor komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Big Survivor komentarze
Że Fajapała nie wygrał... Zaskoczenie w sumie.
W zasadzie mam listę top 50, do 30 mogę zredukować, ale nie wiem czy ktokolwiek jeszcze oprócz nas dwóch to zrobi.
- Saimon1995
- -#Moderator

Ja z chęcią zrobię takie zestawienie...
30 to dużo. Dużo do zastanawiania się, które lepsze. A chcecie brać pod uwagę tylko pełne albumy? Co np. uznamy za debiut Helloween?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Saimon1995
- -#Moderator

Invaderowi chodziło o pełne albumy, żadnych epek, te mogłyby być dodane ewentualnie jako bonus na osobnej, krótszej liście.
Ok. A jaki termin zakładacie na przesyłanie list?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Najpierw trzeba ustalić do kogo wysyłać. Stawiam na Invadera
-
paulek
- -#Lord of the flies

Jest u mnie taka wątpliwość, czy do zestawu włączyć można płyty jednopłytowych "organizmów", np Refugee, McDonald@Giles itd...?
A dlaczego nie? Zanim przyjdzie Dzosef i poda definicję debiutu, napiszę tylko, że debut to z francuskiego pierwszy rzut. A więc czemu nie.
-
Deleted User 2259
Tydzien na przesylanie top 30 debiutow do Lukasa, tak ustalilismy ostatnio, 30 miejsce 1 pkt, a 1 - 30 pkt
List chetnych (dopisywac sie)
1. Vorgel
2. FaithNoMore
3. Invader
4.
5.
List chetnych (dopisywac sie)
1. Vorgel
2. FaithNoMore
3. Invader
4.
5.
-
paulek
- -#Lord of the flies

czyli do kogo - wg nicka z forumTydzien na przesylanie top 30 debiutow do Lukasa, tak ustalilismy ostatnio, 30 miejsce 1 pkt, a 1 - 30 pkt
-
Deleted User 2259
Omg, LukaSieka - eddie z katana ,ten sam prowadzacy co w big survivor
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Jutro postaram się zrobić tez liste 30tu najlepszych debiutów,bo puki co wyszło mi 70. Wybrać z tego najlepsze 30 jest ciężko...
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Jutro zredukuję do 30, w sumie mam już potencjalnych zwycięzców w walce o miejsca, ale jeszcze trzeba ustalić kolejność.
-
paulek
- -#Lord of the flies

I ja na jutro 30 przygotuję, chociaż mam świadomość ze wiele, baaaardzo wiele zostanie pominiętych z powodu slabawej pamieci:)
Z tylu lat, tylu gatunków, z tylu płyt wybrac zaledwie 30 to troche trudne 
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Nie chce oczywiście, żeby kto sie tym sugerował, ale po survivorze z poszczególnych roczników widać było, że wiekszość typów oscyluje wokół hard rocka, heav y metalu, thrash metalu. Mało było płyt bluesowych, jazzowych, death i black metalowych. Dlatego ja raczej z death metalu, który bardzo lubie wybiorę kilka najważniejszych płyt. Mógłbym spokojnie zrobić 30tke samych death metalowych krążków, bo na przełomie lat 80tych i 90tych na całym świecie w tym gatunku wychodziło na prawdę sporo świetnych rzeczy. Ale to jednak forum zespołu heavy metalowego i tym się raczej osobiście kieruję.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.