Accept
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Accept
Z tego co czytałem Sneap wolałby wrócic za konsoletę, a nie jeździć z Priest, natomiast nie wiem czy to jakieś pewne informacje.
Nowy singiel też pokazuje, że kierunek obrany przez Łysego to ślepa uliczka, rozmienia zespół na drobne. A szkoda, bo to jeden z zespołów, które nie odcinały kuponów, tylko w XXI wieku były w stanie zaproponować dobrą muzykę.
Nowy singiel też pokazuje, że kierunek obrany przez Łysego to ślepa uliczka, rozmienia zespół na drobne. A szkoda, bo to jeden z zespołów, które nie odcinały kuponów, tylko w XXI wieku były w stanie zaproponować dobrą muzykę.
Myślę, że już warto zmienić gościa za konsoletą.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Singiel to odrzut z sesji do ostatniej płyty. Wątpię, by była to zapowiedź nowego stylu. The Rise Of Chaos jako jedyne z ostatnich dzieł Accept nie miało bonus tracka, więc za taki chyba można uznać to...coś.
W 2017 Wolf zachwalał Sneapa i twierdził, że bardzo podoba im się ta współpraca. Ja mimo wszystko mam nadzieję na małą zmianę. Przede wszystkim ograniczyłbym chórki, bo 95% numerów Accept z Markiem ma bardzo podobne do siebie refreny.
W 2017 Wolf zachwalał Sneapa i twierdził, że bardzo podoba im się ta współpraca. Ja mimo wszystko mam nadzieję na małą zmianę. Przede wszystkim ograniczyłbym chórki, bo 95% numerów Accept z Markiem ma bardzo podobne do siebie refreny.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Właśnie oglądałem na YT filmiki z trasy i...albo jestem ślepy, albo Uwe Lulis tez wyleciał ze składu. Na tym co widziałem na gitarze gra ktoś kogo nie potrafię rozpoznac.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
To jest kurna piękne xDD
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Podobno w sierpniu ma wrócić. Tak sam pisał na swoim fb. Dziwne, że ani on ani zespol nie napisali nic o jego absencji na trasie z orkiestrą
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
-
Deleted User 5155
A mnie ta klasyka w wydaniu Łysego i spółki tak w 70% kawałków bardzo pasuje. Szczególnie patetyczna czy koncert podwójny. Dysk z Wacken bardzo chętnie (i głośno) zapuszczam - brzmi bardzo dobrze. Żałuję, że terminy nie dają mi Pragi zaliczyć.
A to "coś" nowego .... ło matko ... obśmiałem się jak norka.
A to "coś" nowego .... ło matko ... obśmiałem się jak norka.
Nie mam nic do muzyki klasycznej, ale takie fuzje z muzyką metalową powinny być robione z głową a nie, jak ktoś napisał, po impulsie przeczytania na wikipedii o skrzypcach. I niech sobie Wolf robi to na swoje konto a nie "bruździ" nazwę Accept, bo teraz, sorry, w tym składzie, to mnie to nie przekonuje, cieszę się, że byłem na Accept parę razy wcześniej i teraz to mogliby grać 5h koncert - nie pojadę.
- Metalophil
- -#Moonchild

Mnie ta cała sytuacja napięcia Hoffmann(+Gabi)-Baltes jako żywo przypomina casus Tipton(+Jane)-Downing. I tu jeden chciał dominować nad drugim (pod, prawdopodobnie, wpływem baby) i tu
Tylko że w przypadku JP to orkiestrowe zapędy miał ten co odszedł 
-
Hard Rock Fan
- -#Prisoner

Napiszę to samo co w temacie o Judas Priest. Teraz to mówienie o Accept jest bardzo naciągane. Możliwe, że Baltes odszedł z powodów muzycznych. Wolf Hoffman nie ma monopolu na ten zespół dlatego, że w latach '80 był tylko jego jedną z części. Oczywiście bardzo ważną, ale nie ma tu mowy o jakimś liderowaniu, przewodzeniu i tak dalej.
Czy mi się wydaje, czy Wolf wygląda jakoś źle, staro? Oglądając go jeszcze nie tak dawno wyglądał dużo lepiej.
https://www.facebook.com/288452613999/p ... 0/?app=fbl
https://www.facebook.com/288452613999/p ... 0/?app=fbl
Jak na 60 w tym roku i tak nieźle wygląda 
Wszystkie te kombosy z muzyką klasyczną totalnie mi latają szczerze mówiąc. Jak wstawki w utworach tak jak kiedyś bywało? Oczywiście - no problemo. Tam zrobione było to sensownie i z wyczuciem. Mam szczerą nadzieję, że nowa płyta to będzie normalny metalowy strzał w pysk. Produkować może akurat Sneap - jego brzmienie bardzo pasuje do "nowego" wcielenia Accept.
-
PowerSeventhSon
- -#Trooper

Wolf Hoffman poprostu zwariował i uważam, że Accept nie ma już żadnej racji bytu. Dobra, ten reunion miejscami jest dobry, ale pomysły już się wyczerpały. To jest już Wolf Hoffman band i tak to powinno być nazwano. Baltes przecież nie odszedł bez powodu. Oficjalną ściemę zostawmy dla dzieci. Zresztą i tak nic nie zastąpi takich płyt jak Restless and Wild, Balls to the Wall czy Metal Heart. To był prawdziwy Accept. Przy całym szacunku ale te nowe granie to trochę takie granie dla kucy.Za dużo wojskowego patosu, które z Accept nie ma nic wspólnego. Stare Accept były ostre riffy, feeling, piwo i te sprawy.
Jeśli "Blood Of The Nations" to jest granie dla kucy to będę pierwszym kucem narodu. A jak ktoś twierdzi, że tam nie ma ostrych riffów i przypierdolenia to słuchał innej płyty.
Zdecydowanie wolę Accept z Markiem, a Blood of the Nations, Blind Rage i Stalingrad stawiam wyżej niż wymienione płyty. Z okresu z U.D.O. najbardziej lubię Breaker i Russian Roulette. Z jednym się zgadzam, po odejściu Baltesa to już nie to samo. Widziałem ich w piątek w Szwecji. To był Wolf, Mark i jacyś anonimowi muzycy. Nawet twarzy za bardzo nie pokazywali. Za to set mi się podobał. Jak na festiwal przystało był mocno "januszowaty", ale miał dobre proporcje, bo zagrali z 6 kawałków z czasów Marka (szkoda tylko, że nic z Blind Rage).PowerSeventhSon pisze: ↑ndz sie 04, 2019 3:27 pm Zresztą i tak nic nie zastąpi takich płyt jak Restless and Wild, Balls to the Wall czy Metal Heart. To był prawdziwy Accept.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W zasadzie kwestionować Accept mozna dopiero od kilku miesięcy. Reunion wyszedł im świetnie
- blackcocker
- -#Moderator

@Vorgel, chodź tu wyjaśniać pozerów, bo chwalo nowe płyty Acceptu

#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
-
PowerSeventhSon
- -#Trooper

Za dużo patosu, wojskowego klimatu, za kwadratowe to wszystko. W zasadzie brak akcentów rock and rollowych poza drobnymi wyjątkami. Każdy woli co innego, ale dla mnie Accept to głównie lata 80. Niemieckie heavy, tak, ale z bardzo dużą domieszką NWOBHM i Ameryki, a także inspiracje AC/DC i Purplami .