Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Re: Wywiady i newsy

Post autor: MaidenFan »

Jak tak to singiel przed trasą + będą go grać, a po trasie wypuszczą płytę.
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

Tak, tego roku, dokładnie do setu wpadnie nowy utwór.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Plus dwa jakieś nowe, pewnie wyleci Greater i coś jeszcze.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Greater nie wyleci, jak już to Wicker Man i to pewnie jedyna zmiana w secie. Ewentualnie The Evil That Men Do -> Clairvoyant.
Deleted User 2259

No to jak mówisz, ze tak będzie, to mnie to bardzo cieszy :> Chociaż Evil wolę niż The Clairvoyant.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Przecież to jest zdecydowanie za wcześnie. Oni dopiero co skończyli go nagrywać. Dodajmy do tego czas na produkcję i inne sprawy, na przykład związane z grafiką. Maiden będzie się starało wypromować ten krążek jak najlepiej i sprawić, by bańka medialna była na tyle duża, że już przed premierą zostanie uznany za arcydzieło, tak jak to było z TBOS. Konserwatyści jakimi są Maiden, nie wydadzą płyty w wersji elektronicznej na powiedzmy 2 miesiące przed wersją fizyczną. Może singiel na czas trasy to faktycznie jest jakaś opcja (w którą też za bardzo nie wierzę), ale 18.06...Szkoda gadać :P IMO jesień jest całkiem realna, ale czas pokaże.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 2259

No w sumie za bardzo się wychyliłem w stronę tego wydania płyty w sieci przed premierą. Oni to nie Radiohead.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Może być tak, że wydadzą jakieś live z trasy LOTB i po premierze na youtube na końcu będzie jakieś ogłoszenie, tak jak było z Live Chapter i ogłoszeniem LOTB tour.
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Ja wyczuwam taką właśnie powtóreczkę jak w przypadku TFF - tyle, że nowego singla po prostu wrzucą do seta na trasie LOTB. Album jest już gotowy, trasa zaczyna się w połowie lipca więc chyba do tego czasu już coś zdążą wypuścić. Premiera gdzieś późną jesienią tego roku.

Swoją drogą, ile czasu zajmuje Maidenom miksowanie albumu?
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Nie liczyłbym na to. Maideni zawsze prezentowali nowość na całej trasie a nie jej 2 części.
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

Może dotarło do muzyków, że czas im się kurczy. To mogłoby dać przyśpieszenie w procesie wydawania nowej płyty. Narzekał nie będę - muzyki IM nigdy za dużo.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

wojczi pisze: sob cze 01, 2019 3:14 pm Tak, tego roku, dokładnie do setu wpadnie nowy utwór.
Skad te rewelacje?
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

Budziol pisze: pn cze 03, 2019 7:06 pm
wojczi pisze: sob cze 01, 2019 3:14 pm Tak, tego roku, dokładnie do setu wpadnie nowy utwór.
Skad te rewelacje?
Potwierdzenie słów wyżej, jeżeli będzie singiel przed trasą to myślę że wjedzie do setu
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

sekcjazwlok pisze: ndz cze 02, 2019 9:58 pm Nie liczyłbym na to. Maideni zawsze prezentowali nowość na całej trasie a nie jej 2 części.
Niby tak, ale zawsze coś się mogło zmienić, tym bardziej że trasa to Legacy of the Beast - mogą tam wrzucić dosłownie każdy kawałek. Też na jakiej podstawie stwierdzasz, że Maideni tak nie zrobią - podaj przykład trasy dwuczęściowej, podczas której nowy materiał był gotowy, ale go nie zagrali?
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

:pijak: 67. urodziny Nicko!
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Jubilatowi zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia :wink:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Deleted User 1499

Roberrcik pisze: pn cze 03, 2019 7:54 pm
sekcjazwlok pisze: ndz cze 02, 2019 9:58 pm Nie liczyłbym na to. Maideni zawsze prezentowali nowość na całej trasie a nie jej 2 części.
Niby tak, ale zawsze coś się mogło zmienić, tym bardziej że trasa to Legacy of the Beast - mogą tam wrzucić dosłownie każdy kawałek. Też na jakiej podstawie stwierdzasz, że Maideni tak nie zrobią - podaj przykład trasy dwuczęściowej, podczas której nowy materiał był gotowy, ale go nie zagrali?

Takiego przykładu ci nie podam , bo zawsze mieli gotowy numer przed trasą Best of i jechali z nim na całą trasę. Przecież wyrocznią nie jestem , mogę się mylić, ale tak wynika z polityki Maiden która przeważnie się nie zmienia.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Ogólnie LOTB może przeciągnąć się na zimę 2020 (Ed Force One - Japonia, Australia, Nowa Zelandia, RPA + może kilka sztuk w Europie). Michał wrzucił kilka dni temu info, że coś jest na rzeczy z EF1, ale moderator oficjalnego forum napisał, że nie będzie samolotu w 2019.
Deleted User 1499

Wszystko zależy od tego czy album faktycznie powstał no i kiedy zostanie wydany. Bo przecież jeśli będzie miał premierę pod koniec roku, to chyba nie będą ciągnąć się z LOTB.
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

sekcjazwlok pisze: śr cze 05, 2019 11:01 pm
Takiego przykładu ci nie podam , bo zawsze mieli gotowy numer przed trasą Best of i jechali z nim na całą trasę. Przecież wyrocznią nie jestem , mogę się mylić, ale tak wynika z polityki Maiden która przeważnie się nie zmienia.
Nie no przecież wiem, że to tylko spekulacje i spostrzeżenia, po prostu chodziło mi o to, że jest to dość specyficzna sytuacja i jeśli panowie serio nagrali już cały album (bo może nagrali tylko kilka kawałków?) to myślę, że mogliby się pokusić o zagranie nowego singla na amerykańskiej trasie w celu podrasowania sprzedaży nowego krążka.
ODPOWIEDZ