Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Jak tak to singiel przed trasą + będą go grać, a po trasie wypuszczą płytę.
Tak, tego roku, dokładnie do setu wpadnie nowy utwór.
-
Deleted User 2259
Plus dwa jakieś nowe, pewnie wyleci Greater i coś jeszcze.
Greater nie wyleci, jak już to Wicker Man i to pewnie jedyna zmiana w secie. Ewentualnie The Evil That Men Do -> Clairvoyant.
-
Deleted User 2259
No to jak mówisz, ze tak będzie, to mnie to bardzo cieszy :> Chociaż Evil wolę niż The Clairvoyant.
Przecież to jest zdecydowanie za wcześnie. Oni dopiero co skończyli go nagrywać. Dodajmy do tego czas na produkcję i inne sprawy, na przykład związane z grafiką. Maiden będzie się starało wypromować ten krążek jak najlepiej i sprawić, by bańka medialna była na tyle duża, że już przed premierą zostanie uznany za arcydzieło, tak jak to było z TBOS. Konserwatyści jakimi są Maiden, nie wydadzą płyty w wersji elektronicznej na powiedzmy 2 miesiące przed wersją fizyczną. Może singiel na czas trasy to faktycznie jest jakaś opcja (w którą też za bardzo nie wierzę), ale 18.06...Szkoda gadać
IMO jesień jest całkiem realna, ale czas pokaże.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 2259
No w sumie za bardzo się wychyliłem w stronę tego wydania płyty w sieci przed premierą. Oni to nie Radiohead.
Może być tak, że wydadzą jakieś live z trasy LOTB i po premierze na youtube na końcu będzie jakieś ogłoszenie, tak jak było z Live Chapter i ogłoszeniem LOTB tour.
Ja wyczuwam taką właśnie powtóreczkę jak w przypadku TFF - tyle, że nowego singla po prostu wrzucą do seta na trasie LOTB. Album jest już gotowy, trasa zaczyna się w połowie lipca więc chyba do tego czasu już coś zdążą wypuścić. Premiera gdzieś późną jesienią tego roku.
Swoją drogą, ile czasu zajmuje Maidenom miksowanie albumu?
Swoją drogą, ile czasu zajmuje Maidenom miksowanie albumu?
-
Deleted User 1499
Nie liczyłbym na to. Maideni zawsze prezentowali nowość na całej trasie a nie jej 2 części.
-
Deleted User 5155
Może dotarło do muzyków, że czas im się kurczy. To mogłoby dać przyśpieszenie w procesie wydawania nowej płyty. Narzekał nie będę - muzyki IM nigdy za dużo.
Niby tak, ale zawsze coś się mogło zmienić, tym bardziej że trasa to Legacy of the Beast - mogą tam wrzucić dosłownie każdy kawałek. Też na jakiej podstawie stwierdzasz, że Maideni tak nie zrobią - podaj przykład trasy dwuczęściowej, podczas której nowy materiał był gotowy, ale go nie zagrali?sekcjazwlok pisze: ↑ndz cze 02, 2019 9:58 pm Nie liczyłbym na to. Maideni zawsze prezentowali nowość na całej trasie a nie jej 2 części.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Jubilatowi zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia 
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Deleted User 1499
Roberrcik pisze: ↑pn cze 03, 2019 7:54 pmNiby tak, ale zawsze coś się mogło zmienić, tym bardziej że trasa to Legacy of the Beast - mogą tam wrzucić dosłownie każdy kawałek. Też na jakiej podstawie stwierdzasz, że Maideni tak nie zrobią - podaj przykład trasy dwuczęściowej, podczas której nowy materiał był gotowy, ale go nie zagrali?sekcjazwlok pisze: ↑ndz cze 02, 2019 9:58 pm Nie liczyłbym na to. Maideni zawsze prezentowali nowość na całej trasie a nie jej 2 części.
Takiego przykładu ci nie podam , bo zawsze mieli gotowy numer przed trasą Best of i jechali z nim na całą trasę. Przecież wyrocznią nie jestem , mogę się mylić, ale tak wynika z polityki Maiden która przeważnie się nie zmienia.
Ogólnie LOTB może przeciągnąć się na zimę 2020 (Ed Force One - Japonia, Australia, Nowa Zelandia, RPA + może kilka sztuk w Europie). Michał wrzucił kilka dni temu info, że coś jest na rzeczy z EF1, ale moderator oficjalnego forum napisał, że nie będzie samolotu w 2019.
-
Deleted User 1499
Wszystko zależy od tego czy album faktycznie powstał no i kiedy zostanie wydany. Bo przecież jeśli będzie miał premierę pod koniec roku, to chyba nie będą ciągnąć się z LOTB.
Nie no przecież wiem, że to tylko spekulacje i spostrzeżenia, po prostu chodziło mi o to, że jest to dość specyficzna sytuacja i jeśli panowie serio nagrali już cały album (bo może nagrali tylko kilka kawałków?) to myślę, że mogliby się pokusić o zagranie nowego singla na amerykańskiej trasie w celu podrasowania sprzedaży nowego krążka.sekcjazwlok pisze: ↑śr cze 05, 2019 11:01 pm
Takiego przykładu ci nie podam , bo zawsze mieli gotowy numer przed trasą Best of i jechali z nim na całą trasę. Przecież wyrocznią nie jestem , mogę się mylić, ale tak wynika z polityki Maiden która przeważnie się nie zmienia.