To jest ciekawe, że młodzi głosują za starymi dziadami, nie za młodymi kolesiami z dawnych lat.
Przetrwają najsilniejsi - SAXON
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Przetrwają najsilniejsi - SAXON
Innocence Is No Excuse
Wtrące swoje 3 grosze. Ja wszystko rozumiem, ale żeby płakać po Innocent? Przecież to takie samo gówno jak Destiny, Rock The Nations czy Crusader. Może jest spójne bardziej. Amerykańskie ścierwo, które posłużyło do zarobienia dolarów. Przecież jak oni wyglądali nawet na zdjęciach. Jakieś pawie piórka w kapelusikach, różowe tło na zdjęciach... Tragedia. Już widzę, że pojawia się głos na Power And The Glory. A to, wg. mnie najlepszy Saxon obok Strong Arm Of The Law. Ostatni podryg przed tym amerykańskim gównem. Nie wiem skąd się u nas wzięło, że Crusader i Innocent najlepsze Saxony? Chyba tylko przez sentyment, że wtedy byli w Polsce, w Trójce Broken Heroes, czy utwór tytuł-Crusader... Bo muzycznie Saxon robił lepsze rzeczy wcześniej.
Wtrące swoje 3 grosze. Ja wszystko rozumiem, ale żeby płakać po Innocent? Przecież to takie samo gówno jak Destiny, Rock The Nations czy Crusader. Może jest spójne bardziej. Amerykańskie ścierwo, które posłużyło do zarobienia dolarów. Przecież jak oni wyglądali nawet na zdjęciach. Jakieś pawie piórka w kapelusikach, różowe tło na zdjęciach... Tragedia. Już widzę, że pojawia się głos na Power And The Glory. A to, wg. mnie najlepszy Saxon obok Strong Arm Of The Law. Ostatni podryg przed tym amerykańskim gównem. Nie wiem skąd się u nas wzięło, że Crusader i Innocent najlepsze Saxony? Chyba tylko przez sentyment, że wtedy byli w Polsce, w Trójce Broken Heroes, czy utwór tytuł-Crusader... Bo muzycznie Saxon robił lepsze rzeczy wcześniej.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Innocence Is No Excuse
Dla mnie Saxon zaczyna się na Innocence, z tym, że tam jedynie połowa utworów jest dobra. Z wcześniejszych Wheels of Steel daje radę, ale w porównaniu z takim British Steel to ten album znika pod żyletą.
No właśnie. Jak ktoś woli bardziej komercyjne, plastikowe granie od prawdziwego heavy metalu to woli w dyskografii tego czy innego zespołu bardziej różowe i pop-rockowe płyty gdzie dominują ładne i przystępne melodie z klawiszami wypchniętymi na sam przód. Takie jak Saxon - Innocence, Destiny albo Def Leppard - Hysteria.
głos na Innocence Is No Excuse
To granie nie jest plastikowe, co więcej gitary mają bogatsze brzmienie niż kanciaste bezkształtne na Strong Arm, Denim, czy choćby Wheels. Niektórzy jednak nie zwracają uwagi na takie detale, wolą proste riffy bo się łatwiej przy nich gibać 
Innocence Is No Excuse
9cioma głosami odpada Innocence. Ok, choć u mnie ciutke wyzej niż debiut 
Saxon (1979)
Wheels of Steel (1980)
Strong Arm of the Law (1980)
Denim and Leather (1981)
Power & the Glory (1983)
Unleash the Beast (1997)
Killing Ground (2001)
Lionheart (2004)
Into the Labyrinth (2009)
Call to Arms (2011)
Sacrifice (2013)
Saxon
Saxon (1979)
Wheels of Steel (1980)
Strong Arm of the Law (1980)
Denim and Leather (1981)
Power & the Glory (1983)
Unleash the Beast (1997)
Killing Ground (2001)
Lionheart (2004)
Into the Labyrinth (2009)
Call to Arms (2011)
Sacrifice (2013)
Saxon
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Sacrifice
Czekam na uzasadnienie od któregoś z głosujących, czemu ceni niżej Sacrifice od Call to Arms?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
+10000
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Saxon
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Sacrifice
Przecież między tymi płytami JP jest przepaść! Na Jugulator jest znacznie więcej gitar i muzyki. Gdyby były lepsze, bardziej urozmaicone riffy i SOLÓWKI, to byłaby bdb płyta. No a Demolition - nazwa mówi sama za siebie ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Nie ma przepaści, po prostu Demolition jest momentami bardziej melodyjna, a Jugulator nu metalowy.