kupione/pożyczone/zamienione/ukradzione
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: kupione/pożyczone/zamienione/ukradzione
Dire Straits i DP chyba od 10 lat, podobnie Use Your Illusion 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jedynie Adrenalize Def Leppard jest dużo tańsze, bo jeszcze niedawno było po 49,99. Ale patrzę teraz na stronie i jest w cenie 19,99. Chyba sobie zaklepię, bo jest u mnie w mieście.
-
Deleted User 2259
Wilsona też nie widziałem w takiej cenie. Chyba się jutro wybiorę do MM.
Odebrałem Adrenalize, zapłaciłem 19,99, na naklejce jest 59,99, po tyle stała na półce. Na paragonie mam wbity rabat 40 zeta. Co tu dużo gadać, aha, nie jest to remaster tylko zwykle reissue. Dobry zakup.
-
Deleted User 2259
Zaraz idę do MM, zdam relacje co było i co złowiłem.
Udanych łowów 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Deleted User 2259
-
Deleted User 7649
a ja kupilem ostatnio Ghost in The Machine - The Police, na winylu, oryginalne wydanie
-
Deleted User 7649
Dwie płyty Dave Matthews Band nabyte- Everyday i Come Tommorow.
-
Deleted User 2259
https://blog.discogs.com/en/top-100-exp ... 636Z9t8kgI
100 najdroższych płyt sprzedanych na discogsie <uk>
100 najdroższych płyt sprzedanych na discogsie <uk>
Hawkwind - Space Ritual (w końcu na CD, najlepszy koncertowy album ever) i Kiss - Dynasty (tanio leżało, nie wypada nie mieć żadnej płyty Kiss, a ta jest dobra bo nietypowa dla nich). 5 dych za dwie (a w sumie 3 bo Space to podwójny album), to fair deal.
Byłem dzisiaj w MM w Radomiu i mieli mnóstwo promocji na płyty (większość po 20zł, trochę po 30zł). Były m.in. Slayer (chyba cała dyskografia), Judas Priest, G'n'R, Jethro Tull, Weather Report, Dire Straits i Knopfler solo, Scorpions (ale głównie nowsze płyty od Crazy World), Ozzy (też nowsze), Black Sabbath (ale w digipackach), John Mayall, Schenker (ten ostatni po 23zł). Nie wiem czy podobnie jest w innych, ale tutaj było w czym wybierać.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Tak jest wszędzie.
Zamówiłem niedawno Sextant Hancocka i Unmasked KISS. Niestety ten KISS nie jest tak tani jak poprzednie dwa, które kupiłem. 37 zeta, a leżał kiedyś po 20 i olewałem. No cóż...
Zamówiłem niedawno Sextant Hancocka i Unmasked KISS. Niestety ten KISS nie jest tak tani jak poprzednie dwa, które kupiłem. 37 zeta, a leżał kiedyś po 20 i olewałem. No cóż...
Wczoraj w Katosach w MM w końcu w dobrej cenie Tarkus (2 CD deluxe edition) i Weather Report Heavy Weather (cena niższa niż na naklejce).
-
Deleted User 2259
W Krk widziałem kilka Reportów za 19,99 pln. Coś jeszcze ciekawego widziałeś?
Ja za to na Skogsrojet kupiłem Silicon Messiah.
Są w takiej cenie, podobnie jak niektóre płyty Hancocka. Też normalnie leżały na półce. Sporo potanionych Running Wild i Black Sabbath, generalnie wybór całkiem niezły. Ale te ELP po 27 zeta mnie zaskoczyły. Był jeszcze debiut i obrazki.
Ta "wyprzedaż" w MM jest już od dawna. Pisałem nawet o niej w tym temacie. U mnie z ciekawych rzeczy ostatnio zalegały Slayery i Kreatory.