Turbo - Polska 2026

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: TURBO: Polska 2019

Post autor: Bon Dzosef »

blackmailer pisze: sob maja 18, 2019 11:12 am Też żałujemy, a co do Dzieci, oczywiście. Ale gdy jest ta świadomość, że zostało 10 minut do tej ciszy, no i ta nadzieja, że może coś? Jakoś to wynagrodzą...? No przykro trochę i tyle, ale wiadomo jak jest. Mam nadzieję na jakieś jesienne koncerty w Krakowie, Kielcach (choć nie wiem czy jest tam gdzie zrobić koncert) albo Skarżysku, tylko w fajniejszym terminie :D
Szkoda Hellhaim, chyba najlepszy polski zespół ostatnich lat
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

blackmailer pisze: sob maja 18, 2019 11:01 am To był mój pierwszy koncert Turbo z Przemkiem, świetny grajek, po koncercie z nim pogadaliśmy chwile, bardzo sympatyczna osoba.

Dostaliśmy od Przemka cynk, że w Krośnie ktoś zaanonsował nasze przybycie do Skarżyska. Może wiecie kto? :D

A w Skarżysku... Hellhaim zesłał na Semafor Apokalipsę a dzieła zniszczenia dopełnił Ostatni Wojownik. :) Na Hellhaim początek trochę słaby na publiczności. Pod sceną byliśmy tylko my + znajoma zespołu z aparatem. Potem się trochę rozkręciło (jak zagrali Breaking the Law). Hellhaim zagrało dłuższy set (11 numerów, czyli do standardowewgo seta doszyły Eclipse i wspomniane Breaking the Law) + wywołani na bis dorzucili Ostatni Szwadron. Turbo - set jak w Krośnie. Po Wojowniku (w połowie Dłoni) padł prąd, więc była krótka przerwa, którą Tomek wypełnił występem unplugged z gitarą. Dźwięk dobry... jak na Skarżysko :mryellow: Było słychać raczej dobrze i wyraźnie oba koncerty, może gitary Hellhaim trochę za cicho. Najlepiej nagłośnionym koncertem w Skarżysku wciąż pozostaje NK.

Publiczność... niestety trochę pijanego bydła się wczoraj zebrało. Widać było, że zespół jest trochę zniesmaczony. Trochę rozpierduchy poza standardowym pogo, "napierdalać", "dobra, nie pierdol", gdy Tomek chciał przedstawić zespół, aż w końcu Wojtek zapytał ze sceny, "to komu napierdolić?". Do tego smród... chyba w Skarżysku niektórzy na sobotę mają dwie opcje do wyboru - impreza lub jedyny prysznic w tygodniu.

Z miłych rzeczy. Zbyszek (merch Hellhaim) miał urodziny, dostał prezent na scenie + gromkie sto lat podczas koncertu Hellhaim oraz drugie życzenia ze sceny od Turbo (i drugie sto lat). Po koncercie był czas porozmawiać z zespołami, złożyć Wojtkowi zaległe życzenia ślubne, napić się czegoś smacznego (ciężki jest los kierowcy).

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

pz pisze: ndz maja 19, 2019 8:43 pm
blackmailer pisze: sob maja 18, 2019 11:01 am To był mój pierwszy koncert Turbo z Przemkiem, świetny grajek, po koncercie z nim pogadaliśmy chwile, bardzo sympatyczna osoba.

Dostaliśmy od Przemka cynk, że w Krośnie ktoś zaanonsował nasze przybycie do Skarżyska. Może wiecie kto? :D
Mam pewne przypuszczenia :D

A co do bydełka to widzę, że Krosno nie jest odosobnione...
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

O Krośnie nie słyszałem od nich nic negatywnego. Przynajmniej, jeżeli chodzi o publiczność. Czego nie można powiedzieć o wczorajszym koncercie. Zapomniałem spojrzeć, o której koncert się skończył, więc nie wiem czy byście się wyrobili na busa.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

To najwidoczniej w Ska jeszcze gorzej... Ja byłem strasznie w Krośnie podkurwiony na ludzi. Było paru pijanych facetów, jeden za punkt honoru chyba wziął sobie, że musi ponosić na ramionach x nieznajomych dziewczyn. Stary, pijany oblech podchodził do młodych dziewczyn i zapraszał na ramiona, widać że był tym strasznie podjarany. Jeszcze inny, taki mały, koło 50 pchał się jak nie wiem, żeby robić zdjęcie. Co z tego, że miejsca miał bo nie było ścisku, akurat musiał się we mnie wjebać XD Potem na Dzieciach miał tam jakąś akcję z jakimś małżeństwem, bo zaczął się też na nich pchać (państwo byli mniej więcej w jego wieku), pani się zdenerwowała i go odepchnęła, a on zaczął ją coś tam szarpać. Odciągać i trzymać musieli go jacyś panowie, którzy wyglądali, jakby nie byli jego znajomymi. No ogólnie średnio, ludzie zachowywali się jakby byli pierwszy raz na koncercie i widzieli zespół na scenie. Wiadomo, że w przypadku młodszych uczestników to normalne, ale stare dziady po 100 kg jak pchają się na barierkę na której stoi dziewczyna, która waży max, 50 kg, żeby tylko zbić żółwika po raz milionowy z Tomkiem... nie no szkoda szczępić. Nie będę więcej opowiadał, bo zaraz dostanę po dupie od obrońców dobrej zabawy na koncertach, że to normalne. Nie, to nie jest normalne. Ale przecież jak się kiedyś glanem po ryju dostało to była przyjemność XD Eh kurwa, metalowe community to jest okropny rak, im jestem starszy tym bardziej to do mnie dociera :/
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

blackmailer pisze: ndz maja 19, 2019 9:06 pm Eh kurwa, metalowe community to jest okropny rak, im jestem starszy tym bardziej to do mnie dociera :/
Smutne ale też mam takie spostrzeżenia coraz częściej. Wkurzają mnie pchający się na chama ludzie, śmierdzący, lądujący mi na głowie :D Wiem, że idąc na koncert się trzeba z tym licząc, zwłaszcza stając z przodu, ale jednak...

A co do nagłośnienia w Skarżysku... no tam jest ogólnie słabo. Byłem jakiś czas temu na Acid Drinkers i ogólnie masakra, jedna wielka ściana dźwięku. Rzeczywiście NK jest tam najlepiej nagłaśniane z tych zespołów, które widziałem w mym miejscu.

Czy wiadomo coś czy na jesieni Turbo planuje koncerty?
Night Mistress Fan Club Łódź
pz
-#Administrator
-#Administrator

No to w SK podobnie :) Było takich ze 3. 100kg+, nawaleni. Jeden wpadał z rozpędu na barierkę, celując między mnie a innego kolesia. Zapierałem się i go zlewałem. Tego typu akcje mnie nie ruszają specjalnie. Drugi wpychał się na moją żonę i tu nie mogłem pozostać obojętny. Nie wnikając w szczegóły gość zaczął wyskakiwać z łapami. W końcu jacyś znajomi (albo i nie znajomi) go odprowadzili gdzieś na bok, ale zanim do tego doszło... Turbo przerwało na chwilę koncert. Co ciekawe było to na Dorosłych Dzieciach. Ogólnie pogo itp. mi nie przeszkadza, byle odbywało się w "swoim" gronie. Ja takie zabawy lubiłem w czasach liceum, a to dawno minęło.

EDIT:
Lando pisze: ndz maja 19, 2019 9:17 pm Czy wiadomo coś czy na jesieni Turbo planuje koncerty?
Tak. Na razie dwa Ostatnie Wojowniki. 31 sierpnia (nie wiem gdzie) i koniec września (Wrocław). Dalszych planów nie znam.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

najbliższe daty:

25.05.2019 CIECHANÓW - Błonia Zamkowe - XV Otwarte Spotkania Motocyklowe
15.06.2019 MZURKI k. Bełchatowa - [zlot moto]
29.06.2019 NOWE nad Wisłą [k. Grudziądza] - FESTIWAL ROCK POD MURAMI
31.08.2019 SZCZECINEK - MATERIA FEST
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

+ 27.09.2019 Wrocław

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bardzo fajny koncert w Ciechanowie :) Świetne nagłośnienie, żywiołowa publiczność, ale bez przysłowiowego "bydła" tratującego ludzi dookoła. Setlista (uzupełnię na setlist.fm w wolnej chwili) bardziej skoncentrowana na Kawalerii, do której dołożono parę nowszych numerów. Całość - reprezentatywna wizytówka TURBO AD 2019.

Ten koncert zapamiętam szczególnie i na zawsze, bo z uwagi na urodziny zadedykowano mi ze sceny piosenkę "Na przekór nocy" z mojego ulubionego Strażnika <3
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Kurcze, szkoda, że nas nie było. Nowsza setlista. Wypilibyśmy Twoje zdrówko :) fajnie, że chłopaki Ci dali dedykację że sceny.

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

krusejder pisze: pn maja 27, 2019 11:16 am

Ten koncert zapamiętam szczególnie i na zawsze, bo z uwagi na urodziny zadedykowano mi ze sceny piosenkę "Na przekór nocy" z mojego ulubionego Strażnika <3

To musiało być dla Ciebie super przeżycie :D :pijak:
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

http://www.kagra.com.pl/turbo/zetrzyj-k ... polu-turbo

Jeśli kogoś to interesuje, mój kolega Filip Bogaczyk napisał książkę o zespole Turbo. Filip zna osobiście każdego z członków zespołu, więc podejrzewam, że miał dostęp do wielu ciekawych informacji i materiałów zdjęciowych z archiwum zespołu :) polecam.
Ostatnio zmieniony wt maja 28, 2019 2:07 pm przez Emilio, łącznie zmieniany 1 raz.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Trzeba będzie nabyć ,to chyba tak naprawdę pierwsze oficjalne wydawnictwo o Turbo :-)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

https://allegro.pl/oferta/zetrzyj-krew- ... 8111828585 - już można zamawiać nieco niższej cenie (jak kto ma allegro smart to bez ceny przesyłki)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ostatni Wojownik we Wrocławiu jednak 21 IX
https://www.facebook.com/events/623339731477106/
pz
-#Administrator
-#Administrator

No, niestety. Nie wiem czy zdążę przylecieć.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Po wczorajszej miłej wizycie we Wrocławiu miałem ciśnienie na szybki powrót, ale nawet jeśli nie polecę do Inflant, to i tak nie widzi mi się ten koncert 21 IX
pz
-#Administrator
-#Administrator

Wstyd nie pojechać na ostatniego Ostatniego Wojownika :)

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dziś o 20:30 Pan Wojciech wraz z Klenczon Experience zagra piosenki Czerwonych Gitar w Żyrardowie nad zalewem
ODPOWIEDZ