12-13/07/2019 - Prog In Park III - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 12-13/07/2019 - Prog In Park III - Warszawa
Niestety nie moge isc.
SPrzedam elektroniczny bilet na II dzien za 160 zl. Kupilem za 239.
SPrzedam elektroniczny bilet na II dzien za 160 zl. Kupilem za 239.
Opeth geniusz, DT fajne. Invader, miło było poznać 
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Opeth wcześniej nie słuchałem(próbowałem, nie weszło), ale zrobili na mnie tak wielkie wrażenie, że jak tylko wrócę z Warszawy zabieram się za słuchanie po raz kolejny. Dream Theater poprawnie, szkoda tylko seta, strasznie słaby. Jak przyjadą w zimie i będą grać SFAM w całości, to pewnie się wybiorę. Wpadła kostka Petrucciego, także jestem zadowolony.
Sardi, blackmailer, Invader - dzięki za towarzystwo na barierce w drugi dzień. No i Alchemist - miło było Cię poznać.
Sardi, blackmailer, Invader - dzięki za towarzystwo na barierce w drugi dzień. No i Alchemist - miło było Cię poznać.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Alcest - nudy z momentami
Tesseract - dobre ze slabszymi fragmentami
Fish - tragedia
Opeth - niby dobrze, ale wrocic po 2 latach i zagrac dokladnie to samo to wiocha
Soen - bardzo dobry, ale to jednak muzyka do klubu
Haken - bardzo pozytywne zaskoczenie
Kotzen - nie moje klimaty
DT - niesmieszny dowcip. 75 minut headlinera z marnym wokalista, chujowym setem... słabiutko, będę się ich starał omijac
Ceny to też jakiś dowcip, 380zl za taka impreze to stanowcza przesada.
Tesseract - dobre ze slabszymi fragmentami
Fish - tragedia
Opeth - niby dobrze, ale wrocic po 2 latach i zagrac dokladnie to samo to wiocha
Soen - bardzo dobry, ale to jednak muzyka do klubu
Haken - bardzo pozytywne zaskoczenie
Kotzen - nie moje klimaty
DT - niesmieszny dowcip. 75 minut headlinera z marnym wokalista, chujowym setem... słabiutko, będę się ich starał omijac
Ceny to też jakiś dowcip, 380zl za taka impreze to stanowcza przesada.
- blackcocker
- -#Moderator

O jak dobrze, że Sanktu wróciło 
Parę słów ode mnie
Karnet na festiwal kupiłem głównie ze względu na Dream Theater, które lubię i słucham w sumie od początku moich przygód z ciężką muzyką, a nigdy nie było dane mi ich zobaczyć. Opeth znałem jeden album i parę numerów, od Fisha jedynie Missplaced Childhood, Kotzena znałem jedynie z działalności w The Winery Dogs oraz znałem parę jego szlagierowych kawałków solowych. Zacząłem więc miesiące temu zapoznawać się po trochu z zespołami, których miałem słuchać na parkingu Progresji. W Opeth zakochałem się od razu, już od paru lat nie było zespołu, który pochłonąłby mnie w aż takim stopniu. Soen też bardzo mi się spodobał i czekałem na ich występ. Od Fisha zapoznałem się z debiutem solowym oraz resztą dokonań z Marillion. Do Haken musiałem się chwile przekonywać, ale bardzo podeszła mi nowa płyta.
Koncerty:
Sermon - XD
Alcest - totalnie do mnie nie trafiają
TesseracT - 50/50 wokale dla mnie brzmiały strasznie pedalsko (jakieś takie przesłodzone?), może troche zbyt nowoczesne, za to świetna gra instrumentalistów i kontrola nad pokopanymi riffami
Fish - wspaniale zobaczyć tego dziadeczka, niestety postawił na solowy repertuar, którego nie znałem, za to zrekompensował to zagraniem Lavender oraz Credo i numerów z solowego debiut, który bardzo lubię
Opeth - byłem strasznie najarany na ten koncert, od ponad pół roku nie przypominam sobie dnia bez tego zespołu, a ten koncert był po prostu spełnieniem moich mokrych snów. Wspaniała energia, interakcja Mikaela z publicznością i przegenialna twórczość Szwedów. Czego chcieć więcej? Mam ogromną ochotę na więcej, a nowego singla przesłuchuję co chwilę
Bright Ophidia - nieźle, ale jakoś bez zachwytu
Soen - na ten koncert też czekałem z ogromnymi chęciami i niecierpliwością. Ekipa niesamowitego Lopeza mnie nie zawiodła, bardzo dobra sztuka, wybieram się na krakowski koncert we wrześniu.
Haken - to jak oni odgrywają wszystko idealnie z płytą jest niesamowite. Fajne kompozycje, sporo nowej płyty, energia, zaskoczyli mnie bardzo na plus, choć domyślałem się, że to może być dobry występ.
Kotzen - świetny występ, wyszli we 3 i roznieśli system mimo że progowe granie to nie było, super
Dream Theater - z koncertu na który głównie jadę, zrobił się to gig 2 lub nawet 3 w kolejce
James w wysokich rejestrach strasznie pieje, ale nie wymęczył mnie aż tak jak myślałem (może to przez emocje), na Pietruchę nie mam słów
nieraz łapaliśmy kontakt wzrokowy, a widzieć jak zasuwa po całym gryfie to coś wspaniałego (W KOŃCU!!!). Mangini na żywo wypada niesamowicie, chyba nanprawdę trzeba się już pogodzić z brakiem Portnoya za zestawem w Teatrze, MM daje radę! Koncert porządny, ale setlista marna, nie wiem czy dałoby się ułożyć słabszą 
Organizacja niezła, miejsce trochę średnie co nawet skomentował Mikael w typowy dla siebie humorystyczny sposób. Scena pół metra za wysoka, ceny wody znośne, piwo nie było za bardzo rozwodnione (dzięki za wspólnego browarka Sardi i The_Alchemist
). No i największy minus: było za głośno, szczególnie stopa i bas. Dobrze zainwestowane monety 
Dzięki za fajnie spędzony czas @Sardi, @The_Alchemist, @Invader, @Dzozef oraz @MaidenFan
Parę słów ode mnie
Karnet na festiwal kupiłem głównie ze względu na Dream Theater, które lubię i słucham w sumie od początku moich przygód z ciężką muzyką, a nigdy nie było dane mi ich zobaczyć. Opeth znałem jeden album i parę numerów, od Fisha jedynie Missplaced Childhood, Kotzena znałem jedynie z działalności w The Winery Dogs oraz znałem parę jego szlagierowych kawałków solowych. Zacząłem więc miesiące temu zapoznawać się po trochu z zespołami, których miałem słuchać na parkingu Progresji. W Opeth zakochałem się od razu, już od paru lat nie było zespołu, który pochłonąłby mnie w aż takim stopniu. Soen też bardzo mi się spodobał i czekałem na ich występ. Od Fisha zapoznałem się z debiutem solowym oraz resztą dokonań z Marillion. Do Haken musiałem się chwile przekonywać, ale bardzo podeszła mi nowa płyta.
Koncerty:
Sermon - XD
Alcest - totalnie do mnie nie trafiają
TesseracT - 50/50 wokale dla mnie brzmiały strasznie pedalsko (jakieś takie przesłodzone?), może troche zbyt nowoczesne, za to świetna gra instrumentalistów i kontrola nad pokopanymi riffami
Fish - wspaniale zobaczyć tego dziadeczka, niestety postawił na solowy repertuar, którego nie znałem, za to zrekompensował to zagraniem Lavender oraz Credo i numerów z solowego debiut, który bardzo lubię
Opeth - byłem strasznie najarany na ten koncert, od ponad pół roku nie przypominam sobie dnia bez tego zespołu, a ten koncert był po prostu spełnieniem moich mokrych snów. Wspaniała energia, interakcja Mikaela z publicznością i przegenialna twórczość Szwedów. Czego chcieć więcej? Mam ogromną ochotę na więcej, a nowego singla przesłuchuję co chwilę
Bright Ophidia - nieźle, ale jakoś bez zachwytu
Soen - na ten koncert też czekałem z ogromnymi chęciami i niecierpliwością. Ekipa niesamowitego Lopeza mnie nie zawiodła, bardzo dobra sztuka, wybieram się na krakowski koncert we wrześniu.
Haken - to jak oni odgrywają wszystko idealnie z płytą jest niesamowite. Fajne kompozycje, sporo nowej płyty, energia, zaskoczyli mnie bardzo na plus, choć domyślałem się, że to może być dobry występ.
Kotzen - świetny występ, wyszli we 3 i roznieśli system mimo że progowe granie to nie było, super
Dream Theater - z koncertu na który głównie jadę, zrobił się to gig 2 lub nawet 3 w kolejce
Organizacja niezła, miejsce trochę średnie co nawet skomentował Mikael w typowy dla siebie humorystyczny sposób. Scena pół metra za wysoka, ceny wody znośne, piwo nie było za bardzo rozwodnione (dzięki za wspólnego browarka Sardi i The_Alchemist
Dzięki za fajnie spędzony czas @Sardi, @The_Alchemist, @Invader, @Dzozef oraz @MaidenFan
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
-
paulek
- -#Lord of the flies

Byłem na pierwszym dniu. Koncert Fisha genialny - wcześniej grali Alcest - nie moja bajka ale jakoś tak znośnie było i Tesseract - dla mnie duuużo gorzej - ale to dla mnie, ludziska widziałem bawili się zacnie. Fish pozamiatał zarówno formą fizyczną, jak i repertuarem oraz poziomem wykonania. Profi w każdym calu i rad jestem że Pan Dick wrócił do najwyższej dyspozycji. Natomiast Opeth to....... czapki z głów. Przyznam się ze to mój bodajże 6 albo 7 koncert Opeth był i znów byłem pozamiatany wzdłóż i wszerz. I co z tego ze oklepana set lista, jak poziom wykonania osiągnął arcymistrzostwo. Gadki Mike'a przednie, prztyczek w stronę pietruchy, aluzja do SBB i pozdrowienia dla nie widzianego 14 lat M. Lopeza.....
Niechaj grają jak najdłuzej, a ja cóż bidny znów po kieszeni dostając
pokornie udam sie do Berlina na jesienny występ promujący nową płytę.... którą dziś zamówiłem w wersji najbardziej z możliwych wypasionej.
Niechaj grają jak najdłuzej, a ja cóż bidny znów po kieszeni dostając
-
Deleted User 2259
Galeria zdjec z koncertu, Panowie - załapalismy się
http://galerie.newsello.pl/galeria/wars ... 9e73b.html
http://galerie.newsello.pl/galeria/wars ... 9e73b.html
-
Deleted User 2259
Mini relacja:
Bright Ophidia - było całkiem głośno, kolo obok mnie dał mi zatyczki i było juz o niebo lepiej, widziałem ich juz kiedys jako support, ale nie pamietam gdzie. 5,5/10
Soen - Muszę ich obadac, bo slyszalem dawno tylko debiut. Swietny wokal i Martin Lopez, reszta niekoniecznie. 6,5/10
Haken - na płytach mi się nie podobali, ale tutaj była fajna energia. 6,5/10
Ritchie Kotzen - zupełnie nie moja muzyka, ale wokal ma świetny. Sekcja rytmiczna też znakomita. 5,5/10
DT - Na nich głównie pojechalem, ściągnąłem już wtedy zatyczki, bo na nich nie ma co oszczędzać. 8/10 daję, czyli tak jak w Berlinie, niektóre wałki wypadły tam lepiej, a niektóre tutaj. Człowiek meczu: JP oczywiście, MM najsłabiej. Jordan brzmiał świetnie, JMX też, James to nr 1 wokalistów, więc łykam to co zaproponuje. Na minus kolo, który stał za nami, próbując sie dostac do barierki i drący papę, plus do tego palony szlug. A JP nie znosi zapachu tytoniu.
Nogi trochę bolały, ale 30 minut przerwy się trochę siedziało, trzeba się wziąć za zrzucenie zbędnych kilogramów. Pozdro dla Blackmailera, Sardiego i Maidenfana <jeszcze raz gratuluję zdobytej kostki>
A już jutro kolejny koncert.
Bright Ophidia - było całkiem głośno, kolo obok mnie dał mi zatyczki i było juz o niebo lepiej, widziałem ich juz kiedys jako support, ale nie pamietam gdzie. 5,5/10
Soen - Muszę ich obadac, bo slyszalem dawno tylko debiut. Swietny wokal i Martin Lopez, reszta niekoniecznie. 6,5/10
Haken - na płytach mi się nie podobali, ale tutaj była fajna energia. 6,5/10
Ritchie Kotzen - zupełnie nie moja muzyka, ale wokal ma świetny. Sekcja rytmiczna też znakomita. 5,5/10
DT - Na nich głównie pojechalem, ściągnąłem już wtedy zatyczki, bo na nich nie ma co oszczędzać. 8/10 daję, czyli tak jak w Berlinie, niektóre wałki wypadły tam lepiej, a niektóre tutaj. Człowiek meczu: JP oczywiście, MM najsłabiej. Jordan brzmiał świetnie, JMX też, James to nr 1 wokalistów, więc łykam to co zaproponuje. Na minus kolo, który stał za nami, próbując sie dostac do barierki i drący papę, plus do tego palony szlug. A JP nie znosi zapachu tytoniu.
Nogi trochę bolały, ale 30 minut przerwy się trochę siedziało, trzeba się wziąć za zrzucenie zbędnych kilogramów. Pozdro dla Blackmailera, Sardiego i Maidenfana <jeszcze raz gratuluję zdobytej kostki>
A już jutro kolejny koncert.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 2259
Głównie za całe Images i Awake, na koncertach też jest spoko, albo głuchy jestem.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No studyjnie na tych starych to spoko, ale na żywo jest przesłaby, po 5 numerze poszedłem na kiełbę i juz ogladalem z daleka
-
Deleted User 2259
Jeszcze mi się brzmienie perkusji Manginiego nie podobało, jakieś takie za gęste. Jordan super słyszalny za to.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ogólnie na festach sekcja rytmiczna zazwyczaj dudni
-
Deleted User 2259
Publika nawet dawała radę najlepsza od kilku lat w PL. Ja tam byłem na wielu festach gdzie jednak sekcja była spoko. Obiekt dał radę, myslalem, ze to jakies klepisko jak na bemowie.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja juz sie raczej nigdy na DT nie wybiorę po tej padace w sobotę
-
Deleted User 2259
Jak James będzie miał trasę solo, to będziesz gościem specjalnym 
-
Deleted User 5490
Czy James LaBrie ma ostatnio zawsze tak opuchniętą gębę jak chomik, czy ma jakieś kłopoty zdrowotne? Wygląda okropnie. No i te zęby... do śp. Ryśka Riedla jeszcze daleko, ale będąc wokalistą wypadałoby przyjaźnić się ze stomatologiem, żeby nie straszyć ludzi ze sceny.
-
Deleted User 2259
2 tyg wczesniej wyglądał normalnie, na nagraniach video z YT z kilku dni <oglądam wszystko jak leci> też nic nie widziałem, może to jakaś choroba filipińska? Zwrócę na to uwagę jutro.
Faktycznie był dosyć spuchnięty, też mi się to rzuciło w oczy.
-
Deleted User 5490
Pierwszy raz w życiu miałem okazję przyglądać się jego facjacie z bliska. Powiem tak. Lewa strona jego górnej szczęki to katastrofa. Może on ma jakieś większe kłopoty z zębiskami a boi się dentysty? Policzki miał wczoraj jak chomik popuchnięte jak na mój gust. Nie przypominam sobie, żeby z niego taka buła była.