12-13/07/2019 - Prog In Park III - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 12-13/07/2019 - Prog In Park III - Warszawa
A wiecie, ze popsute zęby i infekcje na głos nie pomagają? A jak już bierzesz na to ibuprofen i inne painkillery, to prosta droga do zniszczenia strun
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 2259
James w Bratysławie dalej był opuchnięty <ale w hali tak tego było nie widac) za to bardzo wesoły był, i chłopa się rozkręca z imprezy na impreze. Najlepszy gig na jakim byłem w tym roku <póki co> relacja wieczorem.
-
Deleted User 5490
Na bezgraniczną miłość laryngolog nie pomoże.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Chyba nr. 1 w DT
- blackcocker
- -#Moderator

#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
No właśnie. W tym rzecz.
Labrie tragedia od wielu lat. Na 25 lecie Images musieli mu obnizyc tonacje, a i tak nie wyrabial 
posłuchałem Lie https://www.youtube.com/watch?v=p-sTXiDoXNg
Całkiem spoko wykonanie jak na to, co mówicie o tegorocznym la Brie'm
Całkiem spoko wykonanie jak na to, co mówicie o tegorocznym la Brie'm
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 2259
-
Deleted User 2259
No ja nie rozumiem, Mustaine'a się nawet tak nie czepiaja, a kolo kaleczy, że dramat. No, ale większość go za gitarzystę uznaje.krusejder pisze: ↑śr lip 17, 2019 10:45 pm posłuchałem Lie https://www.youtube.com/watch?v=p-sTXiDoXNg
Całkiem spoko wykonanie jak na to, co mówicie o tegorocznym la Brie'm![]()
O Megadejwie nikt nie pisze, że jest najlepszym wokalistą na świecie.
Poza tym on gra, a ze śpiewem to też nie wyje czy fałszuje tylko raczej coś tam szemrze do mikrofonu.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ale po tym, co było na koncercie Megadeth / Priest w Spodku to 3x się zastanowię nim kupię bilet na koncert Megadeth
Wracając do wątku, byłem na pierwszym dniu, od Tesseract do końca. Nie podobał mi się ten zespół - brzmienie z komputera, napinka i momentami nuda. Jakby był algorytym generujący "prog metal" 24h na dobę, to wypuszczałby co chwila ich kawałki heh. Plus za dobry kontakt wokalisty z publiką. Widać było, że są lubiani.
Co do Fisha miałem obawy - widziałem go mnóstwo razy, ale ostatni (rok temu na Wacken) był słaby. Teraz na początku też chciałem kręcić nosem, ale po 1-2 kawałkach zespół się rozkręcił. Pierwszy występ z Johnem Mitchellem na gitarze i to jest jednak skok jakości w stosunku do poprzedniego gitarzysty. Nie wszystko tam grało, były problemy techniczne, ale występ świetny. Cieszyło mnie, że praktycznie same kawałki Fisha (tylko jeden Marillion).
Opeth to potęga. Pod względem setu to niemal kopia koncertu sprzed 2 lat (doszedł jeden numer), ale atmosferą wygrywał poprzednie. Jak dobrze pójdzie, to zobaczę ich jeszcze dwa razy w tym roku.
Na drugi dzień nie zostałem, ale widziałem DT na Hellfeście i było bardzo słabo. Bynajmniej nie tylko z winy Jamesa, zespół grał zupełnie bez polotu, nudy. Widziałem ich 4 razy i dwa pierwsze występy był ekstra (2005 i 2014). Dwa kolejne słabe, raczej nie będę już wybierał się na ich własny koncert.
Co do Fisha miałem obawy - widziałem go mnóstwo razy, ale ostatni (rok temu na Wacken) był słaby. Teraz na początku też chciałem kręcić nosem, ale po 1-2 kawałkach zespół się rozkręcił. Pierwszy występ z Johnem Mitchellem na gitarze i to jest jednak skok jakości w stosunku do poprzedniego gitarzysty. Nie wszystko tam grało, były problemy techniczne, ale występ świetny. Cieszyło mnie, że praktycznie same kawałki Fisha (tylko jeden Marillion).
Opeth to potęga. Pod względem setu to niemal kopia koncertu sprzed 2 lat (doszedł jeden numer), ale atmosferą wygrywał poprzednie. Jak dobrze pójdzie, to zobaczę ich jeszcze dwa razy w tym roku.
Na drugi dzień nie zostałem, ale widziałem DT na Hellfeście i było bardzo słabo. Bynajmniej nie tylko z winy Jamesa, zespół grał zupełnie bez polotu, nudy. Widziałem ich 4 razy i dwa pierwsze występy był ekstra (2005 i 2014). Dwa kolejne słabe, raczej nie będę już wybierał się na ich własny koncert.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ten koncert był zle naglosniony. O dziwo ja pod sceną na środku miałem bardzo dobry dźwięk i Mustaine jak na siebie wypadl bardzo przyzwoicie
-
Deleted User 7586
Prog In Park w tym roku nie będzie, najprawdopodobniej wróci już w 2021 roku po zakończeniu remontu amfiteatru w Parku Sowińskiego:
"W związku z coraz liczniejszymi pytaniami o losy kolejnej odsłony festiwalu PROG IN PARK, informujemy, że IV edycja imprezy nie odbędzie się w 2020 roku.
Cieszymy się, że festiwal zakorzenił się w świadomości tak wielu fanów muzyki, jednak podjęliśmy decyzję, że z organizacją PROG IN PARK IV poczekamy do końca remontu w amfiteatrze Parku Sowińskiego. Wspomniana lokalizacja to naturalne środowisko festiwalu i jego początków.
Do zobaczenia wkrótce!".
"W związku z coraz liczniejszymi pytaniami o losy kolejnej odsłony festiwalu PROG IN PARK, informujemy, że IV edycja imprezy nie odbędzie się w 2020 roku.
Cieszymy się, że festiwal zakorzenił się w świadomości tak wielu fanów muzyki, jednak podjęliśmy decyzję, że z organizacją PROG IN PARK IV poczekamy do końca remontu w amfiteatrze Parku Sowińskiego. Wspomniana lokalizacja to naturalne środowisko festiwalu i jego początków.
Do zobaczenia wkrótce!".
Szkoda. Poprzednia edycja mi się bardzo podobała. Jechałem głównie na Dream Theater, a wróciłem z 4 innymi zespołami, w tym Opeth, do którego robiłem z 10 podejść i nie weszło do czasu koncertu.
A ta miejscówka wcale zła nie była "Prog in parking-lot" jak to powiedział Mikael.
A ta miejscówka wcale zła nie była "Prog in parking-lot" jak to powiedział Mikael.
-
Deleted User 5490
Poza zbyt bliskim sąsiedztwem strefy kulinarnej z kiblami nie mam żadnych innych zastrzeżeń co do przeprowadzenia tego festiwalu. Pomimo, że był to festiwal parkingowy, to można byłoby to powtórzyć. Skoro Iron Maiden zagrali w 2010 roku w Cluj Napoca na parkingu przed marketem, to jest to dowód na to, że prawie każde miejsce jest dobre do grania muzyki, jeśli tylko są tacy, którzy chcą jej słuchać.
- blackcocker
- -#Moderator

Przykro, ale rozumiem decyzję organizatorów. Wylało się na nich całe szambo narzekań o tą lokalizację, więc nie dziwię się, że zrezygnowali w tym roku.
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 5490
Było trochę przaśnie, bo otoczenie dość przyziemne, ale organizacja była spoko a zestaw zespołów rekompensował wygląd otoczenia. Dziwię się, że ktoś szambo wylewał.