Top 50 płyt - WYZWANIE - Killers54

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 7649

Re: Top 50 płyt - WYZWANIE - Killers54

Post autor: Deleted User 7649 »

Vorgel pisze: wt lip 23, 2019 11:57 am Nigdy nie lubiłem Riverisde, pretensjonalni do bólu. Porcupine Tree nawet jakiś tam album mi się spodobał, ale bez szału. To dość nowomodny prog, ja takich rzeczy nie słucham.
Ja lubię jedynie kilka utworów Riverside.
Deleted User 7649

Vorgel pisze: wt lip 23, 2019 11:43 am Wilson to taki sprytny facecik, co to się wybija na remiksowaniu legend prog rocka, sam niewiele potrafiąc skomponować. Przy ELP ten facio nie potrafi nic. LZ nie lubię, ale oni przynajmniej coś tam osiągnęli na graniu tych coverów.
Akurat z remixowaniem płyt to absolutny niewypał. Wg mnie niektóre płyty nie powinny byc w ogóle remixowane.
Jethro Tull po jego remixach stało się asluchalne.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Bez przesady. W przypadku Thick as a Brick niewiele się zmieniło w stosunku do wcześniejszego remastera, w przypadku A Passion Play jest nieco klarowniej niż na pierwszym wydaniu, ale czy lepiej? Kupiłem te remixy, bo Thick jest bez bonusów, a do APP dodano dodatkową minutę muzyki, która zaginęła w oryginalnym miksie.
Deleted User 7649

Vorgel pisze: wt lip 23, 2019 12:36 pm Bez przesady. W przypadku Thick as a Brick niewiele się zmieniło w stosunku do wcześniejszego remastera, w przypadku A Passion Play jest nieco klarowniej niż na pierwszym wydaniu, ale czy lepiej? Kupiłem te remixy, bo Thick jest bez bonusów, a do APP dodano dodatkową minutę muzyki, która zaginęła w oryginalnym miksie.
Słuchałem Too Old to rocknroll.. Too Young to Die. Straszna kupa.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Too Old mam remaster z 2002 albo 2003 roku, brzmi bardzo dobrze.
Deleted User 7649

Vorgel pisze: wt lip 23, 2019 12:44 pm Too Old mam remaster z 2002 albo 2003 roku, brzmi bardzo dobrze.
Zgadzam się. W ogóle bardzo fajna płyta.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Vorgel pisze: wt lip 23, 2019 11:43 am Wilson to taki sprytny facecik, co to się wybija na remiksowaniu legend prog rocka, sam niewiele potrafiąc skomponować. Przy ELP ten facio nie potrafi nic. LZ nie lubię, ale oni przynajmniej coś tam osiągnęli na graniu tych coverów.
Ty wiesz o czym mówisz? SW zaczął wypuszczać remixy jakoś koło 2010 roku, przynajmniej z tego co mi się udało doczytać. Wybija się na tym? Porcupine Tree było popularne już w pierwszych latach XXI wieku, a Wilson bardziej zasłynął współpracą z Opeth niż z remixów, o których ja osobiście dowiedziałem się od Ciebie, w jakimś innym wątku. A że granie nowomodne... prawda, ale wolę posłuchać Yes na przemian z Porcupine Tree niż w kółko nakwaszać te same albumy. Ja osobiście Wilsona uwielbiam :)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Z tą popularnością Porcupine Tree bym nie przesadzał. Działali od lat 90, nie wybili się wtedy, w XXI wieku przyszła niewielka popularność, nagrali wtedy całkiem niezły album Fear of the Blank Planet, ale to jest wciąż mile za klasykami. Zresztą z tego co mi wiadomo, PT od lat nie działa, Wilson coś nagrywa, ale głównie to remiksuje i jego nazwisko jest na okładkach gigantów prog rocka od Jethro Tull po Rush.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Nie powiedziałem, że byli ultra popularni i tak parę lat już nie są aktywni, niemniej jednak każdy kto się jakoś progową muzyką interesował o Wilsonie słyszał. Po prostu nie chce mi się wierzyć, aby zdobył tak ogromną popularność tym, że poremixował parę płyt. Wątpię, że to powiększyło mu jakoś bardzo grono fanów, ale też nie uważam, żeby nikt się nim nie zainteresował widząc jego nazwisko na płycie Rush.
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Usłyszałem o nich w latach 90, Beksiński o nich mówił. Zapoznałem się częściowo z twórczością, ale nie spodobało mi się. Nie zastanawiałem się nad tym kto tam gra szczerze mówiąc i czy to jakiś Wilson czy ktoś inny. Po prostu poznałem muzykę zachwalanego przez redaktora Beksińskiego zespołu, uznałem ją za słabą i mnie to nie interesowało. Sporo później zobaczyłem jednak teledysk do Way Out of Here (czy jakoś tak). Ten teledysk oraz ten utwór uznałem za coś naprawdę mocnego. W końcu widzę na półce w markecie Thick as a Brick miks jakiegoś Wilsona. Postanowiłem sprawdzić kto to, no i oczywiście znam, bo przecież znam Porcupine Tree, ale nazwiska jakoś nie kojarzyłem w pierwszej chwili, mimo iż pewnie się z nim wcześniej zetknąłem. Więc dla mnie Wilson zaistniał dopiero remiksami. A w momencie kiedy remiksował PT było już raczej przeszłością.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

No to już Twoja kwestia, że się nie zainteresowałeś, że gra tam jakiś Wilson ;) Po prostu chciałem nadmienić, że przed remixami nie był totalnie randomową osobą i miał już pewien fanbase, bo tak to już jest, że jak ty czegoś nie cenisz to nie jest neutralne, ale jest czymś marnym.
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Mnie po prostu przeraża megalomania tego gościa. Na TAAB na pierwszej się nie zmieściło (z wiadomych względów), ale na A Passion Play jego nazwisko jest na frontowej stronie okładki. Znana milionom fanów prog rocka na całym świecie okładka i S. Wilson na przodzie (hej nie wychylaj się tak, inni też wystąpili;)). Na innych remixach chyba też jest na przodzie okładki. To jest normalnie Steven Wilson i Jethro Tull ;) Przy tym faktycznie PT nie istnieje.
Deleted User 7649

Ja uważam, że SW dopiero teraz zyskuje sławę za sprawą albumu To The Bo w, który jest słaby.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Killers54 pisze: śr lip 24, 2019 5:17 pm Ja uważam, że SW dopiero teraz zyskuje sławę za sprawą albumu To The Bo w, który jest słaby.
Na pewno trafia do większej ilości osób przez swoje dość przebojowe utwory, ale no... To dalej dobra płyta ;)
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie znam Wilsona, nie śledzę jego poczynań, ale nie sądzicie, że te remixy Yes są oznakowane tak, a nie inaczej dlatego, że Wilson (przynajmniej teoretycznie) ma być synonimem jakości dźwięku? A skoro tak, to chyba powinien być znany jeszcze przed grzebaniem w nagraniach Yes?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Podejrzewam, że sami muzycy tych zespołów mieli w czterech literach jakieś remiksy, pomysł miały wytwórnie by sprzedać jeszcze raz ten sam produkt, jak to zwykle bywa przy różnego rodzaju remasterach. Jeśli dało się na tym zarobić, to byle Wilson mógł to miksować.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Nie wiem czy gdzieś nie czytałem w robocie jakiegos podziekowania od Yes w strone Wilsona, we wkładce.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Za wypromowanie pewnie
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Dzosef pisze: pt lip 26, 2019 3:24 pm Za wypromowanie pewnie
<3
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Jeśli dzięki temu sprzedali więcej egzemplarzy swoich płyt, to dlaczego mają nie dziękować? Podejrzewam, że nawet gdyby te remixy robił DJ Bobo to by byli zachwyceni, o ile by się kasa zgadzała.
ODPOWIEDZ