Saxon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Saxon
Dodam, że październikowe Saxony w UK otworzy Krokus i będzie to przedostatnia szansa, by zobaczyć Krokus na scenie. Panowie kończą karierę 
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Ja mocno rozważam ten londyński Saxon, tylko muszę czekać na zmiany kalendarza Premier Leaque pod TV, żeby upiec dwie kiełbasy na jednym grillu 
Na razie dwa wydarzenia mi się zazębiają na 19-tego, mam nadzieję że mecz będzie 20-tego.
Na razie dwa wydarzenia mi się zazębiają na 19-tego, mam nadzieję że mecz będzie 20-tego.
czyj mecz?
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Tottenhamu zapewne.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
No więc na tym koncercie Saxon będą też Diamond Head i Girlschool. Niezła paka
https://myticket.co.uk/gigs/saxon-londo ... 0-19-17-00
https://myticket.co.uk/gigs/saxon-londo ... 0-19-17-00
Zbliżam się do zakupu biletu. Czy ktoś by jechał ?

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Do lądka? Jak rzeczywiscie da się to połączyć ze Spurs to wbijam 
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Jakby Polonia albo West Ham grały, to poszedłbym na stadion 
Sprawdźcie Spurs , bo może w parę osób by się poleciało ...
Sprawdźcie Spurs , bo może w parę osób by się poleciało ...
-
Iron Heavy Wrock
- -#Charlotte

Wiecie czym jest Saxon? Saxon to prawda! Słucham sobie teraz dwóch utworów. Requeim We Will Remember i Warrior. Dwie zupełnie epoki. Wiecie co je łączy? Miłość do heavy-metalu. miłość do rocka. Szkoda, że mam utratę pamięci do durnych haseł w internecie, ale jedno pamiętam. Biff, Paul, Nibbs, Nigel i Doug kochają heavy-metal!
Powiem tak - normalnie zawsze jestem czempionem starych wydań bo remastering i kiepskie bonusy zwykle psują odbiór albumu. W przypadku "Innocence Is No Excuse" Saxon są jednak dwa b-side'y singli które są tak dobre, że każdy powinien przynajmniej je przesłuchać. Chodzi o numery "Krakatoa" oraz "Life Fast Die Young" - świetnie szybkie killery które przypominają bardziej czasy wczesnego Saxon niż ten album (który też bardzo lubię!).
Teraz są dobre ceny na samoloty. Ja kupiłem w dwie strony za 220 zł, z okęcia! Za miesiąc nie wiem, czy się w 350 zł wyrobisz ....
Ale ja je znam
-
PowerSeventhSon
- -#Trooper

Obawiam się, że Saxon już studyjnie cieniuje i tak dobrego materiału jak na Inner Sanctum czy Call to Arms nie dostaniemy. Nie mówiąc już o Unleash the Beast. Chyba, że panowie zrobią jakieś przegrupowanie i zagrają album bardziej rockerski czy nawet rock and rollowy. W zasadzie coś takiego by mi pasowało. W melodyjnym heavy-metalu nie zrobią już niczego ciekawego. O ile Sacrifice to niezły album to już dwa ostatnie mnie zanudziły. Tam jest może z 4-5 dobrych utworów. Mimo to wielkie słowa uznania za to, że oni w ogóle chcą te albumy wydawać. Nie robią takich absurdalnych przerw w nagrywaniu jak niektóre zespoły heavy-metalowe. Iron Maiden gdyby nie te trasy historyczne to prawdę mówiąc z ostatnich 15 lat z niczego nie byliby zapamiętani.
Może to kwestia ogólnej sytuacji na rynku, ale z tego co kojarzę, to od 30 lat żadne Saxony się tak dobrze nie sprzedawały jak te najnowsze.
Zupełnie się nie zgadzam z szufladką "melodyjny heavy metal", do której ich wkładasz. Jak można wrzucać tam zespół bez klawiszowca? Oni grają teraz r'n'r i pewnie przechwycili po prostu część publiki Motorków czy AC DC
Zupełnie się nie zgadzam z szufladką "melodyjny heavy metal", do której ich wkładasz. Jak można wrzucać tam zespół bez klawiszowca? Oni grają teraz r'n'r i pewnie przechwycili po prostu część publiki Motorków czy AC DC
Nie obawiaj się, tylko idź do sklepu kup sobie "Battering Ram", czy "Thunderbolt" i posłuchaj. Do tych płyt nie ma się o co przyczepić w porównaniu do np. "Call to Arms".
www.MetalSide.pl