Redneck Rock USA
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Iron Heavy Wrock
- -#Charlotte

Redneck Rock USA
Proszę o podawanie zespołów które kibicują prawdziwym wartościowym REPUBLIKAŃSKIM. USA FOREVER.
Ja Wam powiem drogie misie, zespołów które TRZEBA słuchać.
ZZ TOP
Lynyrd Skynyrd
W.A.S.P
Molly Hatchett
Canned Heat
Manowar
Allman Brothers Band
Rose Tattoo
Sammy Hagar
Rednecki to esencja normalności, to mężczyzna ustrzymający rodzinę a nie jakieś feministyczne pierdy z zachodniej, lewackiej Europy!
Ja Wam powiem drogie misie, zespołów które TRZEBA słuchać.
ZZ TOP
Lynyrd Skynyrd
W.A.S.P
Molly Hatchett
Canned Heat
Manowar
Allman Brothers Band
Rose Tattoo
Sammy Hagar
Rednecki to esencja normalności, to mężczyzna ustrzymający rodzinę a nie jakieś feministyczne pierdy z zachodniej, lewackiej Europy!
Re: Redneck Rock USA
Ted Nugent
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Iron Heavy Wrock
- -#Charlotte

Krusejder, gdyby nie Ty to byśmy wszyscy teraz Korna i System of a Down teraz słuchali. HMP to była piękna ekipa!7
a wiecie co teraz u mnie leci? Tak, tak, pozery tego nienawidzą Manowar- Hail to England cały album hahaha
a wiecie co teraz u mnie leci? Tak, tak, pozery tego nienawidzą Manowar- Hail to England cały album hahaha
Rozumiem, że jak ktoś lubi lewackie punk rocki oraz hardcore punki to może spadać na bambus? A teraz podchwytliwe pytanie - czy można lubić jednych i drugich? 
-
Iron Heavy Wrock
- -#Charlotte

Dla mnie drugi człowiek jest bratem i siostrą. Choć potrafię powiedzieć wprost że nienawidzę jego poglądów/ stylu życia. Rozdzielam to. Panowie, heavy-metal, ja już jestem stary, ale Wy młodzi prowadźcie Nas ku światu pięknych solówek i wokalnego powera.
Chodzi mi tylko i wyłącznie o to, że ciężka muzyka reprezentowała poglądy od lewa do prawa bardzo przekrojowo. Nie skreślam zespołów tylko dlatego, że są mi ideologicznie dalsze (musiałbym thrash metal wyrzucić na śmietnik). Liczy się muzyka. Tyle
BTW Rose Tattoo są z Australii
BTW Rose Tattoo są z Australii
-
Iron Heavy Wrock
- -#Charlotte

Oczywiście wiem, że RtT są z Aussie, kocham ten zespół. Debiut, Assault and Battery, Scarred for Life czy Southers Stars to są strzały nad strzały. Angry jest członkiem partii z Australii która ma poglądy coś ala Korwin/ Kukiz co mnie zresztą nie dziwi. Ludzie mają już dość chorych pomysłów lewicy. NIe jestem przeciwko nikomu, chcę tylko powiedzieć, że ja i moi koledzy nie pozwolimy by nam ta chora sekta marksizmu kulturowego coś narzucała. Oni są do uratowania, jak każdy człowiek ale te poglądy trzeba zaorać. Google, Facebook, Microsoft to sponsonują dlatego , że wielcy walczą z MISIAMI czyli Małymi i Średnimi Przedsiębiorcami!
Robert Gwiazdowski Wyzwoliciel Polski!
Robert Gwiazdowski Wyzwoliciel Polski!
Jak kiedyś powiedziałem - nie zaglądam muzykom w legitymacje partyjne. Goście z Sacred Reich to regularne lewaki (przynajmniej na podstawie wypowiedzi) a jednak nagrali kilka płyt za które ich uwielbiam.
-
Iron Heavy Wrock
- -#Charlotte

Znany dobrze a wręcz kiedyś na pamięć. Płyty Skynyrdów mam na półceIron Heavy Wrock pisze: ↑ndz sie 04, 2019 2:13 am Polecam posłuchać ten utwór mistrzu
https://www.youtube.com/watch?v=sMmTkKz60W8
- Metalophil
- -#Moonchild

Do listy można dodać jeszcze KISS i Megadeth. Idąc tokiem przywiązania, a przynajmniej szacunku do wartości tzw. tradycyjnych.
Nie wiem skąd pomysł, że Manowar jest rednecki, lubię ich, ale republikańscy to oni chyba nie są. Bardziej już Alice Cooper. KISS to jedynie Gienek, ale Gienek głosował na Obamę (czego później żałował). Gienek jest libertarianinem, co sam podkreślał w wywiadzie z Oprah czy kimś takim. Ma poglądy wolnorynkowe i liberalne światopoglądowo. Dave Mustaine jak najbardziej pasuje na republikanina, Blitz z Overkill też przyznał, że daleko mu do liberałów (w znaczeniu amerykańskim, czyli tamtejszej lewicy). Tom Araya zaś jest katolikiem, ale wątpię by głosował na Republikanów (jest imigrantem z Chile).
"Punk is right wing" Johnny Ramone.
I to samo można powiedzieć o metalu. Metal był najbardziej zwalczany przez amerykańskich Demokratów, nie przez Republikanów. Tipper Gore i to żona Demokraty i ona zorganizowała nagonkę na metal.
Oczywiście Dead Kennedys to lewacy do potęgi n-tej, ale tak naprawdę każda agresywna męska muzyka jest anty lewacka z zasady, gdyż stała od samego początku w opozycji do hipisów, którzy byli lewaccy. A to miało być anty hippie.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Dziwne że te zespoły które nie lubiły hipisów mieli poglądy lewicowe . Z resztą tak jak większość rockowych i metalowych wykonawców
Większość rockowych i metalowych wykonawców nie miała żadnych poglądów, ani bladego pojęcia o polityce i gospodarce. Zaczynali młodo i muzyka była ich życiem. Teksty były jak nie o wojnie, to o szatanie, albo o seksie, albo o seksie i szatanie, albo o życiu na trasie i tego typu rzeczach. Jak który coś poczytał, to pisał teksty historyczne. Później nastała moda na komentarze społeczne i można było wyczytać przeróżne szablonowe bzdury na jedno kopyto, bezrefleksyjnie powtarzane przez tych młodych kolesi bez pojęcia. Nie świadczyło to o posiadaniu poglądów, bo do tego trzeba jednak się zainteresować szerzej tematem. A o to ciężko przy butelce wódki z kolegami po koncercie.
- Metalophil
- -#Moonchild

O ile mnie pamięć nie zwodzi, to w biografii Slayera autorstwa Szubrychta padła dość twarda teza, że popierają republikanów. A link do Silent Scream zamieściła nawet FrondaVorgel pisze: ↑ndz sie 04, 2019 10:19 am Nie wiem skąd pomysł, że Manowar jest rednecki, lubię ich, ale republikańscy to oni chyba nie są. Bardziej już Alice Cooper. KISS to jedynie Gienek, ale Gienek głosował na Obamę (czego później żałował). Gienek jest libertarianinem, co sam podkreślał w wywiadzie z Oprah czy kimś takim. Ma poglądy wolnorynkowe i liberalne światopoglądowo. Dave Mustaine jak najbardziej pasuje na republikanina, Blitz z Overkill też przyznał, że daleko mu do liberałów (w znaczeniu amerykańskim, czyli tamtejszej lewicy). Tom Araya zaś jest katolikiem, ale wątpię by głosował na Republikanów (jest imigrantem z Chile).
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Czy nie mieli żadnych poglądów i nie mieli znali się na polityce ? A Dylan, Lennon, Judas Priest, Testament, Napalm Death? W każdym bądź razie jeżeli nie manifestowali mocno swoich poglądów w tekstach to to co robili i to jak żyli było raczej mało prawicowe i konserwatywne
Z tym że jak ktoś uważa że lewica to tylko komunizm to mogę pogratulować 
Jeśli tak tam było napisane... ja się nie spotkałem. Faktycznie, Silent Scream to jest utwór Toma przeciwko aborcji. Nawet Schuldiner pisał takie utwory, ale później opowiedział się za pro-choice. Ciężko tych muzyków wyczuć.Metalophil pisze: ↑ndz sie 04, 2019 11:23 am
O ile mnie pamięć nie zwodzi, to w biografii Slayera autorstwa Szubrychta padła dość twarda teza, że popierają republikanów. A link do Silent Scream zamieściła nawet Frondai to w pozytywnym kontekście.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Tak na prawdę to powszechnie wiadomo, że blues, rock 'n' roll, heavy metal od zawsze kierował się i reprezentował poglądy wolnościowe, równościowe i solidarnościowe.
A czy Rose Tattoo to esencja normalności? Jeżeli dla kogoś chlanie, ćpanie na umór i orgie po prawie każdym koncercie to normalność, to pewnie tak.
A czy Rose Tattoo to esencja normalności? Jeżeli dla kogoś chlanie, ćpanie na umór i orgie po prawie każdym koncercie to normalność, to pewnie tak.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Lennon poglądy? Lennon był mizoginem, który nawet jak był już z Yoko rzucał w towarzystwie seksistowskimi (terminologia lewicowa) żartami. Beatlesi to była czwórka nieokrzesanych chłoptasiów absolutnie bez pojęcia o czymkolwiek poza graniem. I bardzo dobrze, bo to im wychodziło najlepiej. Akurat Beatlesów przerobiłem jak żaden inny zespół. Lennon udawał lewaka pod wpływem Yoko Ono. Natomiast po płycie Some Time in New York powiedział "ta płyta mnie nieomal zrujnowała, z poety stałem się jakimś pismakiem". Po powrocie Yoko i narodzinach Seana całkiem porzucił lewackie bzdury na rzecz rodziny.Adrian S.O.S. pisze: ↑ndz sie 04, 2019 11:24 am Czy nie mieli żadnych poglądów i nie mieli znali się na polityce ? A Dylan, Lennon, Judas Priest, Testament, Napalm Death? W każdym bądź razie jeżeli nie manifestowali mocno swoich poglądów w tekstach to to co robili i to jak żyli było raczej mało prawicowe i konserwatywneZ tym że jak ktoś uważa że lewica to tylko komunizm to mogę pogratulować
![]()
Testament podobnie jak Anthrax korzystali z tych szablonowych głupot, o których nie mieli zielonego pojęcia.
Napalm Death z kolei faktycznie zdawali się rozumieć o czym śpiewają, ale też nie do końca, bo antykonsumpcjonizmu to oni nie zaznali w bogatej Wielkiej Brytanii. Pozostawały więc wygłupy. Ale podoba mi się okładka Scum, gdzie tam te korporacje są gdzieś umieszczone, ona jest po części bardzo prawdziwa. Tyle, że ówcześni nastolatkowie wiedzieli o tym tyle, ile sobie wyobrażali z życia w społeczeństwie kolektywnym. Oskarżyłbym ich nawet o hipokryzje, ale ta się każdemu czasem zdarza.