LukaSieka pisze:Z okazji 40 lat od wydania 'Jailbreak" zespól pod dowództwem Scotta Gorhama rusza w trasę właśnie po to, żeby zagrać cały materiał z tego lp. W składzie jest jeszcze min. od niedawna bezrobotny Mikkey Dee z Motorhead.
Nie wiem czy to tak mocno potrzebne.....
Mi potrzebne, bo chciałbym w końcu zobaczyć Lizzy live
Za Wiki:
The lineup for these shows will be Gorham, Warwick, Johnson and Wharton with Motörhead drummer Mikkey Dee standing in for Downey. A bass guitarist has yet to be announced
LukaSieka pisze:Z okazji 40 lat od wydania 'Jailbreak" zespól pod dowództwem Scotta Gorhama rusza w trasę właśnie po to, żeby zagrać cały materiał z tego lp. W składzie jest jeszcze min. od niedawna bezrobotny Mikkey Dee z Motorhead.
Nie wiem czy to tak mocno potrzebne.....
Mi potrzebne, bo chciałbym w końcu zobaczyć Lizzy live
Thin Lizzy bez Phila to jak wiadomo powszechnie nie Thin Lizzy. To tak The Doors bez Morissona czy Nirvana Bez Kurta.
Poza tym tylko jeden gość ze składu Thin Lizzy. Według mnie to mocno naciągane.
No ale nie ma klimatu. Bezsensu. Tak jakbyś jechał na Iron Maiden bez Murraya, Gersa i Nicko... Co z tego, przecież Harris, Dicky i Smith będą, na garach zagra koleś od Timberlake'a a na gitarach od Mansona hehehhe
Frontmana najtrudniej zastąpić, Ironi odgrywali numery z klasycznych płyt bez Adriana i Clive'a (to będą robić już do końca) i udawało im się.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Thin Lizzy - 8/10
Shades Of A Blue Orphanage - 7/10
Vagabonds Of The Western World - 7/10
Nightlife - 7/10
Fighting - 8/10
Jailbreak - 9/10
Johnny The Fox - 9/10
Bad Reputation - 10/10
Black Rose - 10/10
Chinatown - 7/10
Renegade - 7/10
Thunder And Lightning - 8/10
Swoją drogą zagrali już parę koncertów i w setliście wbrew zapowiedziom całego "Jailbreak" nie było"
Tak samo zamiast pana Dee za perkusją siedzi Scott Travis z Judas Priest (Dee teraz zastępuje Kottaka w Scorpions).
Na basie gra Tom Hamilton z Aerosmith.
Plejada gwiazd normalnie
Ale tak ogólnie to czuję, że po 3 latach grania jako BRS wrócili do nazwy Thin Lizzy na trochę, bo się pieniążki skończyły.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Thin Lizzy -3/10
Shades Of A Blue Orphanage - 4/10
Vagabonds Of The Western World - 4/10
Nightlife - 8/10
Fighting - 9/10
Jailbreak - 9/10
Johnny The Fox - 9/10
Bad Reputation - 6/10
Black Rose - 10/10