01-03/08/2019 - Pol'and'Rock Festival 2019 - Kostrzyn nad Odrą
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 01-03/08/2019 - Pol'and'Rock Festival 2019 - Kostrzyn nad Odrą
Nie tylko, zawsze się zastanawiam o ch.. z tym chodzi, bo jakoś nie wiem co w nim pięknego.
+LORDI
Line-up zamknięty.
Line-up zamknięty.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Morawiecki i rozsądek XDmic7 pisze: ↑wt cze 18, 2019 10:30 pm Zwyciężył zdrowy rozsądek ...
https://lubuskie.onet.pl/premier-mateus ... ck/0c7qmh5
Zwyciężyła komuna. Wchodzi on, cały na biało, przewodniczący KC, który wyraził aprobatę i zdecydował miłościwie o podstawieniu składów. A mógł opodatkować!
Gospodarka centralnie sterowana.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Miałem nie być, żartowałem...
Wyjazd na sporym spontanie na ostatni dzień festiwalu. Siedząc tydzień temu przy piwku, stwierdziliśmy z kumplem, że może jednak się przejedziemy. I tak wyszło. Jechałem ze sporymi obawami, dużo się o tych kolejach mówiło, że będą problemy, że tyle aut będzie itd... Wyjechaliśmy z samego rana, w Kostrzynie byliśmy po 10tej... Na drogach pusto, sporo miejsc parkingowych w osiedlu. Cisza i spokój. Jak się później okazało, spora część publiczności dopiero miała dojechać...
Sam teren festiwalu niewiele się nie zmienił. Mimo czwartej tam wizyty nadal nie rozumiem hasła "najpiękniejszy festiwal świata". Syf, brud, mocz... Spodziewałem się tego, więc może dlatego łatwiej było to zaakceptować... Albo mimo wszystko jakoś tak lepiej było niż w poprzednich moich wizytach. Co ciekawe, wszędobylski zapach moczu został zastąpiony przez zapach... marihuany
Im bliżej koncertów tym więcej zapachu marychy... No oczywiście co kto lubi, ale w pewnym momencie już mnie to naprawdę drażniło.
Podczas naszych poprzednich wizyt strasznie uciążliwy był upał, w tym roku trafiliśmy na trochę deszczu, momentami intensywnego - przez to nie dotarliśmy na chyba najbardziej wyczekiwany przez wiele osób koncert - Majki Jeżowskiej. Ponoć zagrała naprawdę super. Trudno się mówi, oglądanie kabaretów z telefonu w samochodzie (w oczekiwaniu aż przestanie padać) też miało swój urok
Z koncertów na których byłem:
- Łydka Grubasa - zdobyli Złotego Bączka i trzeba przyznać, że zebrali sporą publikę. Fajny set, dobrze nagłośnieni... To zdecydowanie zespół które pasuje na tą imprezę.
- Agnieszka Chylińska - zagrała naprawdę z rockowym pazurem, mniej disco
Widziałem ją na żywo drugi raz i drugi raz jestem zachwycony
- Moskwa - nie byłem na całym koncercie bo nakładał się z Kultem, ale to co widziałem mi się podobało. Nie mieli dużych tłumów pod sceną, nie mniej nie przeszkadzało im to zagrać z konkretnym pier***nięciem
- Kult - Kazik w bardzo dobrej formie. Set praktycznie best off. Wg onetu zebrali od 800 tysięcy do miliona osób publiczności. Czy rzeczywiście było więcej niż w zeszłym roku na Nocnym nie wiem, bo staliśmy w zupełnie innym miejscu. Na pewno było bardzo dużo osób. Wyszliśmy niestety przed końcem bo było już zimno
Tak wiem, stary już jestem
Podsumowując - wizyta w Kostrzynie na jeden dzień to dla mnie nadal maximum czasu które tam mogę spędzić. Zbyt wkurzają mnie Ci naćpani ludzie, ten syf, smród itd. Nadal zachodzę w głowę nad stwierdzeniem, że "na woodstock się wraca a nie jeździ". K**wa, po stokroć nie
Mimo iż z całego festiwalu najbardziej mnie interesujące zespoły zagrały w piątek, a podróż (z pominięciem tej złodziejskiej autostrady) zajęła nam 5 godzin w jedną stronę, to jednak nie żałuję wyjazdu
Wyszedł fajny spontan w dobrym składzie 
Sam teren festiwalu niewiele się nie zmienił. Mimo czwartej tam wizyty nadal nie rozumiem hasła "najpiękniejszy festiwal świata". Syf, brud, mocz... Spodziewałem się tego, więc może dlatego łatwiej było to zaakceptować... Albo mimo wszystko jakoś tak lepiej było niż w poprzednich moich wizytach. Co ciekawe, wszędobylski zapach moczu został zastąpiony przez zapach... marihuany
Podczas naszych poprzednich wizyt strasznie uciążliwy był upał, w tym roku trafiliśmy na trochę deszczu, momentami intensywnego - przez to nie dotarliśmy na chyba najbardziej wyczekiwany przez wiele osób koncert - Majki Jeżowskiej. Ponoć zagrała naprawdę super. Trudno się mówi, oglądanie kabaretów z telefonu w samochodzie (w oczekiwaniu aż przestanie padać) też miało swój urok
Z koncertów na których byłem:
- Łydka Grubasa - zdobyli Złotego Bączka i trzeba przyznać, że zebrali sporą publikę. Fajny set, dobrze nagłośnieni... To zdecydowanie zespół które pasuje na tą imprezę.
- Agnieszka Chylińska - zagrała naprawdę z rockowym pazurem, mniej disco
- Moskwa - nie byłem na całym koncercie bo nakładał się z Kultem, ale to co widziałem mi się podobało. Nie mieli dużych tłumów pod sceną, nie mniej nie przeszkadzało im to zagrać z konkretnym pier***nięciem
- Kult - Kazik w bardzo dobrej formie. Set praktycznie best off. Wg onetu zebrali od 800 tysięcy do miliona osób publiczności. Czy rzeczywiście było więcej niż w zeszłym roku na Nocnym nie wiem, bo staliśmy w zupełnie innym miejscu. Na pewno było bardzo dużo osób. Wyszliśmy niestety przed końcem bo było już zimno
Podsumowując - wizyta w Kostrzynie na jeden dzień to dla mnie nadal maximum czasu które tam mogę spędzić. Zbyt wkurzają mnie Ci naćpani ludzie, ten syf, smród itd. Nadal zachodzę w głowę nad stwierdzeniem, że "na woodstock się wraca a nie jeździ". K**wa, po stokroć nie
Night Mistress Fan Club Łódź
Z ciekawości: ile zapłaciłeś za autostrady w obie strony?
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Jak mogłeś Majke opuścić?!
Rozwazalem sie przejechac ale tylko na Majke i Kult, ale kręgosłup zdecydował za mnie
Rozwazalem sie przejechac ale tylko na Majke i Kult, ale kręgosłup zdecydował za mnie
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Z Konradem?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Nic, bo je ominąłem
No też żałuję, ale no co zrobić, zrobiła się ściana deszczu a nie mieliśmy nawet ciuchów ani butów na zmianęMichał pisze: Jak mogłeś Majke opuścić?!
Rozwazalem sie przejechac ale tylko na Majke i Kult, ale kręgosłup zdecydował za mnie![]()
On ma ban na wyjazdy z nami
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Chyba moralny
No przecież to są żarty xDWg onetu zebrali od 800 tysięcy do miliona osób publiczności
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Na transmisji tych ludzi było serio sporo, z 700k może pykło.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 2259
W 2015 było podobno 750, ale na zdjeciach i wg ludzi to moze bylo z 300.
Stojąc w tłumie nie ocenisz realnie tak dużego tłumu.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
- blackcocker
- -#Moderator

Ja tylko i wyłącznie oglądałem niektóre koncerty na streamie, 1. dzień odpuściłem, bo pracowałem. Z tego co widziałem to fajnie zagrali Acid Drinkers (nie oglądałem całego, bo równolegle prawie był Opeth na Wacken
), Perturbator bardzo dobry, Majka Jeżowska spoko, bardzo zdziwiło mnie jak wszyscy znają te kawałki, Kult mega. Decapitated nie moja bajka absolutnie, Łydka Grubasa wyłączyłem po paru minutach.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
-
Deleted User 2259
Co to jest ta Łydka Grubasa? cos w stylu NK?
- blackcocker
- -#Moderator

Jeszcze chujowsze XD
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 2259
O ja pier...., ciekawe czy oni na powaznie tak...