Accept

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Accept

Post autor: barsiarz »

Właśnie, czy ktoś wie jak się nazywają dwaj panowie z prawej - basista i gitarzysta? Szczególnie interesuje mnie nazwisko gitarzysty.

Obrazek
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Uwe Lulis - w zespole od 2015
A ten drugi wygląda zupełnie jak Peter Baltes, w zespole od samego początku ;)
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Może wzięli klona jak JP w 2011 :D

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

To jakieś mocno nieaktualne zdjęcie

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Eee, chyba po prostu złe zdjęcie wstawiłem... Na koncercie Baltesa na pewno nie było. A czy Lulis? Sam w sumie już nie wiem... Lulisa kojarzę ze statycznego stania na tyłach sceny, a ten jakoś był bardzo żwawy.
@pz zobacz ten filmik sprzed kilku dni z Rosji - jeszcze ktoś inny na wiośle... https://youtu.be/1ehEUb-5UvI
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Na trasie z orkiestrą gral Phil Soussan w zastępstwie za Uwe. Na ostatnim koncercie Lulis już wrócił, na basie Martin Motnik
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Dzięki Sardi za rozwianie wątpliwości.
W takim razie Lulis przeszedł sceniczną metamorfozę. No i nie wygląda na swoje 53 lata, a Motnikowi w życiu bym nie dał 46 lat. Coraz mocniej się oszczędzają dzisiejsi rokendrolowcy :mryellow:
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Złoty okres to albumy od Breakera po Russian Roulette, a potem wybijające się były jeszcze Objection Overruled i BOTN. Reszta mogłaby tak naprawdę nie istnieć - półkowniki.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Blind Rage jest znakomite, Stalingrad ma sporo dobrej muzyki
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

The Rise of Chaos na trasie też dobrze brzmiał :)
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

krusejder pisze: ndz sie 04, 2019 9:46 pm Blind Rage jest znakomite, Stalingrad ma sporo dobrej muzyki
Nie twierdzę, że nie. Ale IMHO nie trzymają poziomu przeze mnie wymienionych. Przesłuchałem je (+Rise of Chaos) po trzy razy i trafiły po wsze czasy na półkę. Technicznie są super, ale jednak "nie chwytają za serce" ;) Do wcześniej wymienionych mogę wracać i wracać. I faktycznie coraz to trafiają do odtwarzacza. I nie mam przypadłości kol. Vorgela (pozdrowienia), skorom wymienił, rzeczywiście wybitne, BOTN.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ja mam na odwrót. Balls mnie nudzi. Metal Heart lubię ze 3 numery. I nie chodzi o to, że mi nie pasuje wokal UDO, bo Breaker i RR słucham dość często - na równi z Blind Rage czy BOTN.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

pz pisze: pn sie 05, 2019 8:54 am Ja mam na odwrót. Balls mnie nudzi. Metal Heart lubię ze 3 numery. I nie chodzi o to, że mi nie pasuje wokal UDO, bo Breaker i RR słucham dość często - na równi z Blind Rage czy BOTN.
de gustibus non est disputandum ;)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

pz pisze: pn sie 05, 2019 8:54 am Ja mam na odwrót. Balls mnie nudzi. Metal Heart lubię ze 3 numery. I nie chodzi o to, że mi nie pasuje wokal UDO, bo Breaker i RR słucham dość często - na równi z Blind Rage czy BOTN.
Mam bardzo, bardzo podobnie :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
PowerSeventhSon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: PowerSeventhSon »

Mówcie co chcecie ale zatrudnianie jakichś żołtodziobów w miejsce uznanych i zasłużonych muzyków to jest debilizm i zwykłe świństwo wobec tych muzyków jak i fanów. Wolf Hoffman rozmienia legendę Accept na drobne i zaczynam rozumieć Udo dlaczego zerwał z nim wszelkie kontakty.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

PowerSeventhSon pisze: śr sie 14, 2019 10:59 pm Mówcie co chcecie ale zatrudnianie jakichś żołtodziobów w miejsce uznanych i zasłużonych muzyków to jest debilizm i zwykłe świństwo wobec tych muzyków jak i fanów. Wolf Hoffman rozmienia legendę Accept na drobne i zaczynam rozumieć Udo dlaczego zerwał z nim wszelkie kontakty.
W takim razie sam Udo powinien dostać za to opieprz bo ma samych żółtodziobów. Tak samo Manowar a i pewnie Judas Priest by się dostało.
PowerSeventhSon
-#Trooper
-#Trooper

Solowy projekt muzyka, a zespół istniejący ponad 40 lat to jednak dwa różne światy. Do Judas Priest mam zresztą identycznie pretensje. To jest niestety cecha typowa dla legend heavy dzisiaj. O nic nie trzeba się starać, media zaczynają zagłaskiwać ten kiedyś kojarzony z wiochą nurt. Dziś heavy-metal stał się trendy, znakomicie odnalazł się w świecie internetu i ogólnie traci swój charakter. To są ostatni ostatków dla legend typu Iron Maiden, Judas Priest, Manowar czy Accept i szkoda, że te zespoły kończą w taki sposób.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Zespół Udo istnieje od 1987 roku więc nie jest to jednak coś specjalnie nowego. Ale rozumiem, że jego się nie czepiamy. Natomiast mam w sumie w nosie kto tam gra - byleby robił to dobrze. Przestałem marzyć o tym by kapele były jakimś braterstwem. Tu o biznes też chodzi - przynajmniej na tym poziomie.
PowerSeventhSon
-#Trooper
-#Trooper

Dla mnie utwór Koolaid absolutnie nie jest na żadnym poziomie. Podobnie jeszcze kilka innych z nowej płyty. To to nawet by b-sidem nie było na Balls to the Wall czy Metal Heart. Nikt na coś takiego by nie zwrócił uwagi.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

PowerSeventhSon pisze: śr sie 14, 2019 11:22 pm Dla mnie utwór Koolaid absolutnie nie jest na żadnym poziomie. Podobnie jeszcze kilka innych z nowej płyty. To to nawet by b-sidem nie było na Balls to the Wall czy Metal Heart. Nikt na coś takiego by nie zwrócił uwagi.
To gdybanie o guście znów. Gdyby na takim Balls To The Wall puścili gdzieś w środku "Beat The Bastards" to by ludziom łby pospadały od ognia tego numeru. Ale to znowu - może tak, może nie. Nie wiemy. Oczywiście możemy sobie pogdybać - Accept wypuściło też takie potworki jak "Predator" czy "Eat The Heat" które nawet nie powinny stać obok "Blood Of The Nations".
ODPOWIEDZ