01-03/08/2019 - Pol'and'Rock Festival 2019 - Kostrzyn nad Odrą
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 01-03/08/2019 - Pol'and'Rock Festival 2019 - Kostrzyn nad Odrą
Jak wypadli Prophets of Rage? Ktoś był?
https://www.last.fm/user/kamooo
https://fakty.tvn24.pl/r/nie-godze-sie- ... 58457.html
Podwójne standardy: bluzganie ze sceny to nie mowa nienawiści, tylko emocjonalny apel.
Podwójne standardy: bluzganie ze sceny to nie mowa nienawiści, tylko emocjonalny apel.
-
Deleted User 5490
Z tymi podwójnymi standardami trafione w punkt.Python pisze: ↑pn sie 05, 2019 11:11 am https://fakty.tvn24.pl/r/nie-godze-sie- ... 58457.html
Zajebiście
Brudstock taki jak zawsze: syf, smród i zezwierzęcenia, ale koncerty wynagradzają wszystko. Myślałem, że już mnie nic nie zaskoczy, ale Majka Jeżowska krzycząca do publiczności "ROZKRĘCAMY POGO!" powoduje, że warto było się w tej oazie bezrigczu przemęczyć parę dni.
Z innych koncertów: tak jak już wspominałem Skunk Anansie wypadło wspaniale, widać że zespołowi też się bardzo podobało. Skin miała udane urodziny
Fajny Perturbator (szkoda tylko że tak późno), Testament (tu znowu szkoda, że za wcześnie
Natomiast co do gadania Owsiaka - jak to mówił inny wybitny polski filantrop: "szkoda strzępić ryja".
A może wrzucić tutaj przykłady tej "mowy nienawiści"? Szczerze mówiąc nie chce mi się szukać, w przytoczonym linku nie znajduję nic co by do tego określenia pasowało, ale skoro tak piszecie o wypowiedzi Owsiaka, to pewnie macie jakieś przykłady.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Powiedział brzydkie słowo.
Tutaj też fragment tej słynnej przemowy Jurija, którą teraz opisują w mediach:
https://www.youtube.com/watch?v=sLeSOP9iOh8
https://www.youtube.com/watch?v=sLeSOP9iOh8
https://www.last.fm/user/kamooo
Nie takie rzeczy były przez patolę z jakichś ośrodków monitorowania chrzczone jako mowa nienawiści.
A jak Ci się nie chce szukać to sorry, będziesz musiał żyć w niewiedzy.
Piszecie o mowie nienawiści i podajecie link, w którym nic takiego nie ma, więc proszę o przykłady. To chyba naturalne. Co z tego zacytowanego tekstu jest Waszym zdaniem mową nienawiści?
Edit: To Ty zarzucałeś portalowi podwójne standardy, bo nie nazwał tego mową nienawiści. Czemu uważasz, że należy wypowiedź JO tak właśnie zakwalifikować?
Edit: To Ty zarzucałeś portalowi podwójne standardy, bo nie nazwał tego mową nienawiści. Czemu uważasz, że należy wypowiedź JO tak właśnie zakwalifikować?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Ja dostałem niedawno 3 dni odpoczynku od fejsa za to, że napisałem do kobiety: "Jeśli dojazd 20 km z domu do pracy, to dla pani za dużo, tzn że pani się w głowie poprzewracało".
Ja miałem na FB kartotekę nienawiści do LGBTP a ona Wiosnę na profilowym ...
Więc jeśli to była mowa nienawiści, to przekleństwa Jurija tym bardziej.
Ja miałem na FB kartotekę nienawiści do LGBTP a ona Wiosnę na profilowym ...
Więc jeśli to była mowa nienawiści, to przekleństwa Jurija tym bardziej.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
-
Iron_Black
- -#Wrathchild

@pz
"I od***rdolcie się w sądach, bo to jest utwór muzyczny. Żeby nie rządziło, kłamstwo, pogarda i szczucie Polaków jednych na drugich, to może ku***a coś zmienimy?"
To jest przykład szczucia jednych na drugich - "może k coś zmienimy" ? co chce zrobić zamach stanu czy co ma na myśli ?
"Możecie mnie zarąbać, ale nie zamknięcie mi mordy! To wy trwonicie moje pieniądze. Zabieracie Westerplatte. K***a, po co?! Od***dolcie się od Westerplatte! Wsadzicie mnie za to do pierdla? To znajdę tam kumpli i rozsadzimy to od środka "
To jest kolejny przyklad mowy nienawisci. "Znajde kumpli, rozsadzimy to od srodka" ? Szkoda nawet komentować. Potem "Nie biore jeńców ?"
Dno.
Szacun za akcje charytatywne, ale komuś mocno sloma z butow wychodzi.
Poza tym, żyjemy w kraju w którym demokratycznie została wybrany rząd, a druga strona tego wyboru mocno nie szanuje.. Na prawdę nie jestem mega fanem ani obecnej władzy, ani poprzednej, w ogóle nie jestem fanem polityki, ale wystarczy odrobina obserwacji i widać jak na dłoni kto tak na prawdę uzywa mowy nienawisci i kto tu kogo szczuje.
Chcą zmienić władzę ? To niech idą na wybory kiedy będzie na to czas. Jak im nie pasuje demokratycznie wybrany rząd - to niech wyjadą do innego kraju, albo pogodzą się z większością głosów, bo z tego co wiem właśnie na tym polega demokracja.
"I od***rdolcie się w sądach, bo to jest utwór muzyczny. Żeby nie rządziło, kłamstwo, pogarda i szczucie Polaków jednych na drugich, to może ku***a coś zmienimy?"
To jest przykład szczucia jednych na drugich - "może k coś zmienimy" ? co chce zrobić zamach stanu czy co ma na myśli ?
"Możecie mnie zarąbać, ale nie zamknięcie mi mordy! To wy trwonicie moje pieniądze. Zabieracie Westerplatte. K***a, po co?! Od***dolcie się od Westerplatte! Wsadzicie mnie za to do pierdla? To znajdę tam kumpli i rozsadzimy to od środka "
To jest kolejny przyklad mowy nienawisci. "Znajde kumpli, rozsadzimy to od srodka" ? Szkoda nawet komentować. Potem "Nie biore jeńców ?"
Szacun za akcje charytatywne, ale komuś mocno sloma z butow wychodzi.
Poza tym, żyjemy w kraju w którym demokratycznie została wybrany rząd, a druga strona tego wyboru mocno nie szanuje.. Na prawdę nie jestem mega fanem ani obecnej władzy, ani poprzednej, w ogóle nie jestem fanem polityki, ale wystarczy odrobina obserwacji i widać jak na dłoni kto tak na prawdę uzywa mowy nienawisci i kto tu kogo szczuje.
Chcą zmienić władzę ? To niech idą na wybory kiedy będzie na to czas. Jak im nie pasuje demokratycznie wybrany rząd - to niech wyjadą do innego kraju, albo pogodzą się z większością głosów, bo z tego co wiem właśnie na tym polega demokracja.
Ja rozumiem że memy przekrzywiają rzeczywistość, ale nikt bezbożników by krzyżami po głowie nie walił. Natomiast agresja względem religii jest znacznie większa niż - póki co - reakcja względem tego. Jak tych parę procent dalej będzie rozrabiać to się doigra i się skończy babki sranie.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
- Metalophil
- -#Moonchild

Ja tylko jednego trochę nie czaję. Skoro to jest festiwal muzyczny to w sumie po co JO wygłasza tego rodzaju tyrady, a następnie ma pretensje że reakcja adresatów jego wypowiedzi jest jaka jest? Skutek tego jest taki, że ludzi postronnych przestaje dziwić, że JO ma z obecną władzą pod górkę. Gdyby przynajmniej próbował udawać neutralnego politycznie, to tylko by zyskał - "bo taki dobry, apolityczny, prawie święty, pomaga dzieciom, a ten okropny rząd nie wiadomo czemu się go czepia".
Czy na innych festiwalach muzycznych też organizatorzy wygłaszają manifesty polityczne dotyczące np. kierunków polityki międzynarodowej władz państwa, na terenie którego dana impreza się odbywa?
Czy na innych festiwalach muzycznych też organizatorzy wygłaszają manifesty polityczne dotyczące np. kierunków polityki międzynarodowej władz państwa, na terenie którego dana impreza się odbywa?
Bo jest głupi.Metalophil pisze: ↑wt sie 06, 2019 11:08 am Ja tylko jednego trochę nie czaję. Skoro to jest festiwal muzyczny to w sumie po co JO wygłasza tego rodzaju tyrady, a następnie ma pretensje że reakcja adresatów jego wypowiedzi jest jaka jest? Skutek tego jest taki, że ludzi postronnych przestaje dziwić, że JO ma z obecną władzą pod górkę. Gdyby przynajmniej próbował udawać neutralnego politycznie, to tylko by zyskał - "bo taki dobry, apolityczny, prawie święty, pomaga dzieciom, a ten okropny rząd nie wiadomo czemu się go czepia".
Czy na innych festiwalach muzycznych też organizatorzy wygłaszają manifesty polityczne dotyczące np. kierunków polityki międzynarodowej władz państwa, na terenie którego dana impreza się odbywa?![]()
Odpuściłby sobie te końcowe "przemowy/piosenki" czy jak on to zwie i miałby spokój.
Ja mam wrażenie, że ostatniego dnia jest już tak przechlany/przećpany, że nie kontroluje co mówi.
Zgadzam się w 100% - wielki szacun za organizowanie Orkiestry - tego mu nikt nie odbierze.Iron_Black pisze: ↑wt sie 06, 2019 9:48 am Szacun za akcje charytatywne, ale komuś mocno sloma z butow wychodzi.
Ale najsłabsze jest to, że wiele osób przyjeżdżających na ten festiwal jest w niego wpatrzona jak w obrazek, jest ich guru. Widziałem mnóstwo napisów na namiotach, transparentów, ba - napisów na plecach ludzi - "Murem za Owsiakiem". Jak na kogoś, kto chce uchodzić za autorytet dla młodych ludzi to jednak żenada. Każdy ma prawo do swoich poglądów, zgoda. Ma prawo je wygłaszać na swoim festiwalu - ale mimo wszystko forma przekazu jest poniżej krytyki jak dla mnie
Night Mistress Fan Club Łódź
Po pierwsze to czy Owsiak teraz gdzieś ma jakieś wielkie pretensje za reakcję do tej jego ostatniej wypowiedzi? No niebardzo.Metalophil pisze: ↑wt sie 06, 2019 11:08 am Ja tylko jednego trochę nie czaję. Skoro to jest festiwal muzyczny to w sumie po co JO wygłasza tego rodzaju tyrady, a następnie ma pretensje że reakcja adresatów jego wypowiedzi jest jaka jest? Skutek tego jest taki, że ludzi postronnych przestaje dziwić, że JO ma z obecną władzą pod górkę. Gdyby przynajmniej próbował udawać neutralnego politycznie, to tylko by zyskał - "bo taki dobry, apolityczny, prawie święty, pomaga dzieciom, a ten okropny rząd nie wiadomo czemu się go czepia".
Po drugie warto mimo wszystko prześledzić co było pierwsze, czy Owsiak zaczął najeżdzać na konkretną opcję polityczną z jej przybudówkami i zaczął mieć pod górkę, czy to raczej ta opcja i jej przybudówki od zawsze miały problem z Owsiakiem, WOŚPEM, Woodstockiem i całą resztą. Owszem, Owsiak zawsze miał konkretne zapartywania światopoglądowe, ale nie prowadził z nikim otwartej walki. To dopiero w momencie gdy druga strona zaczęla przeprowadzać niemal frontalny atak to i jemu puściły nerwy. I najbardziej mnie śmieszy jak jedna opcja wali w kogoś jak w bęben a na każdą reakcję która nie jest na poziomie dyplomacji królowej brytyjskiej od razu rechocze z zadowolenia i porównuje, że widzisz, obie stronę są siebie warte. Nie, nie są. Nie odwracajmy kota ogonem kto tutaj tą spiralę wzajemnych pojazdów zaczął. Owsiak jest jaki jest, można go lubić lub nie, ale już nie róbmy histtori równoległych gdzie to Owsiak najpierw wpada, wszystkich obraża a na koniec zabiera sie za organizację festiwalu i płacze że ma pod górę.
Swoja drogą ciekawą rzecz powiedział wczoraj w Antyradiu co go najbardziej wkurzyło - że idioci zaczeli bawić się w fałszywe alarmy bombowe tuż przed rozpoczęciem koncertów co wcześniej nie miało miejsca.
-
Deleted User 4876
No ale przecież Premier Łaskawy jednak przywrócił pociągi na Wooda, dlaczego więc JO nie może pokornie zatem chwalić pana z Nowogrodzkiej? 
-
Iron_Black
- -#Wrathchild

Tak samo dennie zachowywał się po śmierci prezydenta Gdańska z tym swoim odchodzeniem, wracaniem itd. Owsiak lubi być ostatnio w centrum uwagi i tyle. Za mocno upolitycznia swoje działania, a niestety poprzednia władza ma tyle samo za uszami, a może i jeszcze więcej od obecnej (nie ma nie było i nie bedzie włądzy idealnej)- przez to niektórzy ludzie odbierają to po prostu źle. On wyraźnie pokazuje po której jest stronie, namawia ludzi do jakiegoś "puczu" czy cholera wie czego. To, że zespoły takie jak Kult myślą, że pomogły obalić komunę i miały wpływ na "wolną" Polskę to jeszcze rozumiem - wtedy pięknie wpasowali się w nurt (chociaż czas pokazał dość spore rozbieżności, że fajnie to wszystko było sterowane przez elity), ale Owsiak ? Jak dla mnie ten koleś powinien skupić się na festiwalu, akcjach charytatywnych, a nie wszczynaniu wojny (bo z tonu jego wypowiedzi wygląda na to jakby był na polu bitewnym). U mnie przez to traci w oczach, u innych nie - niech tak już będzie.Piwowarus pisze: ↑wt sie 06, 2019 12:07 pmPo pierwsze to czy Owsiak teraz gdzieś ma jakieś wielkie pretensje za reakcję do tej jego ostatniej wypowiedzi? No niebardzo.Metalophil pisze: ↑wt sie 06, 2019 11:08 am Ja tylko jednego trochę nie czaję. Skoro to jest festiwal muzyczny to w sumie po co JO wygłasza tego rodzaju tyrady, a następnie ma pretensje że reakcja adresatów jego wypowiedzi jest jaka jest? Skutek tego jest taki, że ludzi postronnych przestaje dziwić, że JO ma z obecną władzą pod górkę. Gdyby przynajmniej próbował udawać neutralnego politycznie, to tylko by zyskał - "bo taki dobry, apolityczny, prawie święty, pomaga dzieciom, a ten okropny rząd nie wiadomo czemu się go czepia".
Po drugie warto mimo wszystko prześledzić co było pierwsze, czy Owsiak zaczął najeżdzać na konkretną opcję polityczną z jej przybudówkami i zaczął mieć pod górkę, czy to raczej ta opcja i jej przybudówki od zawsze miały problem z Owsiakiem, WOŚPEM, Woodstockiem i całą resztą. Owszem, Owsiak zawsze miał konkretne zapartywania światopoglądowe, ale nie prowadził z nikim otwartej walki. To dopiero w momencie gdy druga strona zaczęla przeprowadzać niemal frontalny atak to i jemu puściły nerwy. I najbardziej mnie śmieszy jak jedna opcja wali w kogoś jak w bęben a na każdą reakcję która nie jest na poziomie dyplomacji królowej brytyjskiej od razu rechocze z zadowolenia i porównuje, że widzisz, obie stronę są siebie warte. Nie, nie są. Nie odwracajmy kota ogonem kto tutaj tą spiralę wzajemnych pojazdów zaczął. Owsiak jest jaki jest, można go lubić lub nie, ale już nie róbmy histtori równoległych gdzie to Owsiak najpierw wpada, wszystkich obraża a na koniec zabiera sie za organizację festiwalu i płacze że ma pod górę.
Swoja drogą ciekawą rzecz powiedział wczoraj w Antyradiu co go najbardziej wkurzyło - że idioci zaczeli bawić się w fałszywe alarmy bombowe tuż przed rozpoczęciem koncertów co wcześniej nie miało miejsca.
Kto ma rządzić krajem zostawmy wyborcom. Namawianie na siłę do manifestów, zamachów stanu i tym podobnym mało kiedy wychodzi wychodzi dobre. Chyba, że kosztem nienawiści do rządzących chcemy sobie urządzić drugą Syrię.
Wydaje mi się, że w Polsce ludzie nie mają zielonego pojęcia co to znaczy słowo "wolność" i zbyt często je ostatnio używamy.