Tool
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Tool
Tak myślałem, że na trzeźwo nie da rady 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 2259
https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... 6UPL5kLKUw
Specjalna wersja CD płyty „Fear Inoculum” Toola ma prześcignąć to, co do tej pory było wydawane.
Tool lubi innowacyjne opakowania swoich albumów. Płyta „10,000 Days” zawierała okulary 3D. Ale opakowanie płyty „Fear Inoculum” ma przebić wszystko to, co do tej pory było. Wydanie specjalne nowej płyty Toola ma zawierać rozkładaną „wideoborszurę” z 4-calowym ekranem HD, na którym będzie można obejrzeć niedostępny nigdzie indziej film. Poza tym do płyty dołączony zostanie kabel zasilający USB, 2-watowy głośnik, 36-stronicowa książeczka i karta do pobrania mp3. Będzie oczywiście też płyta z muzyką. Nowa płyta Toola ukaże się 30 sierpnia.
Specjalna wersja CD płyty „Fear Inoculum” Toola ma prześcignąć to, co do tej pory było wydawane.
Tool lubi innowacyjne opakowania swoich albumów. Płyta „10,000 Days” zawierała okulary 3D. Ale opakowanie płyty „Fear Inoculum” ma przebić wszystko to, co do tej pory było. Wydanie specjalne nowej płyty Toola ma zawierać rozkładaną „wideoborszurę” z 4-calowym ekranem HD, na którym będzie można obejrzeć niedostępny nigdzie indziej film. Poza tym do płyty dołączony zostanie kabel zasilający USB, 2-watowy głośnik, 36-stronicowa książeczka i karta do pobrania mp3. Będzie oczywiście też płyta z muzyką. Nowa płyta Toola ukaże się 30 sierpnia.
Będzie też płyta? Szokujące, ale to chyba zbędny dodatek do całej reszty.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Aż tak Ci się nie podoba nowy wałek czy ogólnie jesteś niechętny Narzędziu?
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Mnie się ta nowa pioseneczka podoba.
Mhm, a nie w slangu oznacza "narzędzie".
- Saimon1995
- -#Moderator

Ja spokojnie czekam na całość. Nie ukrywam jednak, że pierwszy singiel trochę ostudził moje (wygórowane) oczekiwania...
Zakkahletz pisze: ↑pt sie 09, 2019 12:40 pmAż tak Ci się nie podoba nowy wałek czy ogólnie jesteś niechętny Narzędziu?![]()
Tool mi jest całkowicie obojętny. Widziałem raz na żywo i koszmarnie się wynudziłem. A czytając opis "super wydania" miałem wrażenie, że muzyka i tak jest w tym wszystkim nieistotna. Strasznie to gadżeciarskie.
Zespół znany z tego, że nie wydaje nowej muzyki wydał nową muzykę, która nie podoba się fanom. Piękne. A to wydanie to już szczyt jakiejś finezyjnej masturbacji. Najlepsze, że zwykłego chyba nie ma. Mam wrażenie, że pewien polski artysta za 2 lata zainspiruje się Toolem i odwali coś podobnego
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 2259
Fear Inoculum” ukaże się w wersji fizycznej i cyfrowej. Wersja cyfrowa będzie poszerzona o trzy utwory.
Wersja fizyczna
Fear Inoculum
Pneuma
Invincible
Descending
Culling Voices
Chocolate Chip Trip
7empest
wersja cyfrowa:
Fear Inoculum
Pneuma
Litanie contre la Peur
Invincible
Legion Inoculant
Descending
Culling Voices
Chocolate Chip Trip
7empest
Mockingbeat
Wersja fizyczna
Fear Inoculum
Pneuma
Invincible
Descending
Culling Voices
Chocolate Chip Trip
7empest
wersja cyfrowa:
Fear Inoculum
Pneuma
Litanie contre la Peur
Invincible
Legion Inoculant
Descending
Culling Voices
Chocolate Chip Trip
7empest
Mockingbeat
Ale kretyni. Przez lata unikali streamingów, to teraz wersja fizyczna będzie orżnięta xD Usprawiedliwić można to (ale tylko poniekąd) ewentualnym czasem trwania płyty, który uniemożliwia zmieszczenie wszystkich utworów na CD.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dodaj do tego, że wydanie fizyczne jest gadzeciarskie. Gadżeciarskie i okrojone muzycznie, to potwierdza moja teorię, że muzyka to tutaj zbędny dodatek.
-
Deleted User 2259
No, ale przecież mogli zrobić 2 cd z tego, drugie cd do bonusowego wydania <jak takie beda robic>
Tyle, że to nawet nie wygląda jak bonusy. Te utwory są rozsiane po całej płycie, to nie jest standardowa polityka wydawnicza. Musieliby rozbić cały krążek na dwa, co już może stanowić pewien problem, jeśli dajmy na to kompozycji płynnie przechodzą jeden w drugi. Tak naprawdę, to trudno uznać te 3 numery za bonusy. Skoro są w środku albumu, to są jego integralną częścią, przynajmniej według mnie. Po prostu edycja CD jest okrojona. Ależ to jest żałosne. Może zbieraczom wystarczy ten telewizorek, który dorzucają do płyty.
- Saimon1995
- -#Moderator

Na Loudwire opisano kawałek po kawałku: https://loudwire.com/tool-fear-inoculum ... to-expect/