Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Wywiady i newsy

Post autor: Bon Dzosef »

Jezusmaria gdzie wy macie uszy, że tak się nad tym Chemicalem spuszczacie :D . Brzmienie zbite, zero przestrzeni. Numery się zlewaja, perkusja, bas, riffy, sola o 20 poziomów poniżej Maiden. Nigdy nie zdołałem tej płyty przesłuchać od początku do końca. W skali muzyki przeciętniak aż boli.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Że co? King In Crimson Ci się zlewa z Jerusalem? Dobra, tu już nie ma co dyskutować.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale ty jestes zalosny, wybrac dwa skrajne z kilkunastu i palić głupa. Za kazdym razem ten sam argument

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

No, ale obalił Twoją tezę, a o to chodzi w dyskusji ;) Jeśli choć jedno zdarzenie się nie zgadza, to znaczy że Twoja teza nie jest prawdziwa. Albo 1, albo 0.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jak już chcesz schodzić na ten żenujący poziom to nie napisałem "wszystkie numery się zlewają", więc obalić to co najwyżej możecie harnasia

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Jak już chcesz tak wytykać, to nie określiłeś czy wszystkie numery czy nie Ci się zlewają, a idąc tym tokiem myślenia mogły Ci się zlewać np. dwa, więc argument jaki można używać wobec kolegów od tzw. "harnasia" ;)
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Widać że jeden ma rację a dziesięciu się myli.

Często z Dzosefem mamy wspólne zdanie odnośnie muzyki, ale tu muszę się mocno nie zgodzić. Uważam podobnie jak większość przedmówców: Chemical bije wszystko co Maideni nagrali po Reunion, moim zdaniem tylko AMOLAD ma jako taki podjazd. Z resztą Accident i Tyrrany też. A w całej dyskografii Maiden jest dosłownie kilka płyt (Number, PoM, Powerslave, 7th son) które cenię wyżej od Chemicala.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Dzosef pisze: wt sie 13, 2019 2:56 pm Ale ty jestes zalosny, wybrac dwa skrajne z kilkunastu i palić głupa. Za kazdym razem ten sam argument
Sklej pizdę bo widzę że efekty chlania jeszcze cię nie opuściły

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

A ja w ogóle nie porównuje BD do Maidenów. Dla mnie to typowy Heavy Metal VS Pseudo Progresywny Metal. Bronek stawiał na dużo prostsze aczkolwiek bardzo ambitne i chwytliwe numery. Jednakże na pewno nie zgodzę się że Chemical jest lepszy od BNW, pomimo wielkiej symaptii do BD solo.
Szkoda że współpraca z Adrianem nie utrzymała się na ToS i jak i zapewne na nowej płycie.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Tak, ja też bardzo żałuję, że nie ma Adriana, ToS to dobra płyta, ale nie wspaniała, jak dwie poprzednie.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dzosef pisze: wt sie 13, 2019 3:06 pm obalić to co najwyżej możecie harnasia
Pijasz harnasia?! Gdybym wiedział, to bym Ci ręki nie podawał :mryellow:

Ja lubię płyty BD, ale one są zupełnie inne niż płyty IM. Nie ten styl jak dla mnie. Wolę CW czy ToS od AMOLAD czy DoD. Przede wszystkim uważam je za równiejsze, nie ma tam słabszych, wyraźnie odstających momentów co niestety Maidenom się zdarza regularnie. Prawie na każdej płycie jest coś co chętnie bym z niej wyrzucił. W przypadku CW i ToS zostawiłbym wszystkie numery.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Dzosef pisze: wt sie 13, 2019 1:29 pm Jezusmaria gdzie wy macie uszy, że tak się nad tym Chemicalem spuszczacie :D . Brzmienie zbite, zero przestrzeni. Numery się zlewaja, perkusja, bas, riffy, sola o 20 poziomów poniżej Maiden. Nigdy nie zdołałem tej płyty przesłuchać od początku do końca. W skali muzyki przeciętniak aż boli.
Jezusmaria gdzie ty masz uszy, że tak się nad tym TFF spuszczasz :D Brzmienie zbite, zero przestrzeni. Numery się zlewają, perkusja, bas, riffy, sola o 20 poziomów poniżej Accident i Chemical. Nigdy nie zdołałem przesłuchać tej płyty od początku do końca. W skali muzyki przeciętniak aż boli.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

O i teraz ma to ręce i nogi.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

gumbyy pisze: wt sie 13, 2019 7:41 pm
Dzosef pisze: wt sie 13, 2019 1:29 pm Jezusmaria gdzie wy macie uszy, że tak się nad tym Chemicalem spuszczacie :D . Brzmienie zbite, zero przestrzeni. Numery się zlewaja, perkusja, bas, riffy, sola o 20 poziomów poniżej Maiden. Nigdy nie zdołałem tej płyty przesłuchać od początku do końca. W skali muzyki przeciętniak aż boli.
Jezusmaria gdzie ty masz uszy, że tak się nad tym TFF spuszczasz :D Brzmienie zbite, zero przestrzeni. Numery się zlewają, perkusja, bas, riffy, sola o 20 poziomów poniżej Accident i Chemical. Nigdy nie zdołałem przesłuchać tej płyty od początku do końca. W skali muzyki przeciętniak aż boli.
+1
3-4 w miarę dobre kawałki
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Wyluzujcie. Najtrudniejsze to zaakceptować fakt, ze jeden woli ogorki, drugi....
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Wykłócanie się o to co jest lepsze w muzyce a co gorsze, jest stare jak świat. To takie muzyczne kibolstwo. Też taki byłem, nawet długo, ale wyrosłem. Z tego się wyrasta. Z wiekiem człowiek zrozumie, że gusty są różne. Z muzyką jak z babami. Jedni lubią szczupłe, drudzy ulane. Jedni wolą ogryzać kości a inni ugniatać ciasto.
Kiedyś uważałem, że ci którzy zachwycają się albumem The X Factor są ludźmi cierpiącymi na głuchotę połączoną z bezguściem. Dziś ich rozumiem. Można być entuzjastą muzycznego turpizmu i dobrze się z tym czuć. Nie lubię się kłócić i akceptuję muzyczne wybory innych. W zamian życzyłbym sobie, by inni rozumieli i szanowali moje fascynacje.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Pierre Dolinski pisze: śr sie 14, 2019 9:58 am Wykłócanie się o to co jest lepsze w muzyce a co gorsze, jest stare jak świat. To takie muzyczne kibolstwo. Też taki byłem, nawet długo, ale wyrosłem. Z tego się wyrasta. Z wiekiem człowiek zrozumie, że gusty są różne. Z muzyką jak z babami. Jedni lubią szczupłe, drudzy ulane. Jedni wolą ogryzać kości a inni ugniatać ciasto.
Korzystając z tego tropu - niektórzy nie wyrastają i w kwestii kobiet pozostają incelami. I tu na scenę wjeżdża koleżka z nieprzemyślanymi opiniami i Mustainem w klapie :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Proszę mi nie imputować - nie mogę być incelem bo bardzo szanuję kobiety :)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Dzosef pisze: śr sie 14, 2019 5:00 pm bardzo szanuję kobiety :)
XDDDD kawał miesiąca
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Chemical Wedding jest słabe. Rozstrzygnąć jeszcze jakiś spór? ;)

PS. Frontier najbardziej mi leży z wszystkich płyt po reunion. Przynajmniej połowa utworów dobra.
ODPOWIEDZ