TSA,Turbo czy Kat
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5490
Re: TSA,Turbo czy Kat
Wicie co. Zróbmy karierę. Nagrajmy płytę. Ja gówno potrafię, może jeszcze paru takich tu się znajdzie. Razem zawojujemy świat.
Lubię Venom bez Cronosa ale zabawne jest właśnie to co napisałeś - bo to prawda. Kiedy byli na początku swojej muzycznej drogi to nagrywali najlepsze rzeczy (dwie pierwsze płyty plus single!). W przypadku Bathory było odrobinę inaczej ale i tutaj na początku drogi nie chodziło o to by było ładnie, technicznie i przyjemnie.Felcio pisze: ↑sob sie 17, 2019 11:25 amVenom tak na prawdę nagrywał najlepsze płyty kiedy nie potrafili grać. Kiedy się nauczyli było już co raz gorzej.Zdan pisze: ↑sob sie 17, 2019 11:10 am Na szczęście jesteśmy w temacie metalu. Tutaj umiejętności techniczne nie zawsze są najistotniejsze a wręcz czasem przeszkadzają. Venom czy Bathory to legendy gatunku pomimo (a może z powodu?) miernych umiejętności i kiepskiej produkcji. Najwyraźniej tam chodziło o coś innego...![]()
Posłuchaj płyt Hammerheart i Twilight of the Gods Bathory. Są naprawdę mocne i brzmią odpowiednio dobrze (choć nie idealnie, ale brzmienie pasuje). Posłuchaj też Venom The Waste Lands, mało znany album, bardzo dobry wykonawczo, z utworami momentami zaskakującymi (np. Clarisse).Pierre Dolinski pisze: ↑sob sie 17, 2019 11:24 am Vorgel. Co do Venom to nie przekonałeś mnie. Dla mnie to zawsze byli krzykliwi, szpanerscy dyletanci. Nie poznałem żadnej innej twórczości Quorthona poza Bathory, gdzie mnie nie zachwycił wykonawstwem i brzmieniem. Co do Mayhem się zgadzamy.
Zdan. Nie wiem na jakim poziomie obecnie są muzycy Mayhem, bo sorry - po takich początkach jakie mieli postanowiłem nie wracać do takiej muzyki. Zresztą nie lubię świrów, więc nie słucham.
Zdaniem Abbadona, oryginalnego perkusisty Venom, ten zespół składał się z dwóch muzyków dla których najważniejszą rzeczą było ćwiczenie mięśni na siłowni i szpanowanie przed panienkami, oraz nim samym, gościem który starał się to wszystko ogarnąć, także od strony managementu. Moim zdaniem wyszło całkiem nieźle, w dodatku ilu się nimi inspirowało.
Akurat umiejętności techniczne w black metalu nie są potrzebne. Moze by nawet (jak napisał ktoś wyżej) przeszkadzały. Taka specyfika tej muzyki. Większej wagi przywiązuje się do klimtu i tekstów. To nie death metal zeby latać po gryfie z góry na dół.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Abaddon gadał tak o Venom kiedy byli pokłóceni z Cronosem. Wcześniej, tak samo dziś nie mówi takich rzeczy. Może jedynie o wspomnianym Cronosie. Ze względu na konflikt między nimi panujący. Abaddon do tej pory przeżyć nie może, że to Cronos ciągnie ten prawdziwy Venom....W kilku wywiadach z lat 80-tych i potem pod koniec 90tych opowiadał o samej muzyce Venomi, ich klimacie, tekstach i wkładzie jaki mieli wszyscy muzycy tej kapeli i rozwój całego ruchu black i thrash metalowego.Vorgel pisze: ↑sob sie 17, 2019 11:41 am Zdaniem Abbadona, oryginalnego perkusisty Venom, ten zespół składał się z dwóch muzyków dla których najważniejszą rzeczą było ćwiczenie mięśni na siłowni i szpanowanie przed panienkami, oraz nim samym, gościem który starał się to wszystko ogarnąć, także od strony managementu.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Abaddon:
"Zająłem się managementem, swoim studiem i wytwórnią. Inni członkowie zespołu zawsze byli zainteresowani jedynie ćwiczeniem na siłowni i rzeczami tego rodzaju. I temu się zaczęli poświęcać w tamtym czasie.
Cronos uczy czegoś w rodzaju aerobiku. Zawsze kiedy rozmawiamy o tym, on wykłóca się, że ma w pokoju pełno prawie nagich kobiet przez prawie godzinę każdego dnia miesiąca. Ciężko mi z tym dyskutować. To wszystko co zawsze, poza mną, interesowało zespół. Chcieli zarabiać będąc z dala od muzyki. Mnie interesowała zawsze przede wszystkim muzyka"
https://www.karsmakers.nl/metal-e-zine/abaddon.htm
"Zająłem się managementem, swoim studiem i wytwórnią. Inni członkowie zespołu zawsze byli zainteresowani jedynie ćwiczeniem na siłowni i rzeczami tego rodzaju. I temu się zaczęli poświęcać w tamtym czasie.
Cronos uczy czegoś w rodzaju aerobiku. Zawsze kiedy rozmawiamy o tym, on wykłóca się, że ma w pokoju pełno prawie nagich kobiet przez prawie godzinę każdego dnia miesiąca. Ciężko mi z tym dyskutować. To wszystko co zawsze, poza mną, interesowało zespół. Chcieli zarabiać będąc z dala od muzyki. Mnie interesowała zawsze przede wszystkim muzyka"
- LukaSieka

Czyli jest tak jak pisałem. I się nie dziwię, że Abaddon mówił takie rzeczy skoro byli skłóceni z Mantasem i Cronosem, a dopiero pół roku później doszli do porozumienia i reaktywowali Venom w oryginalnym składzie. Po wydaniu "Cast In Stone" mówił kompletnie co innego. Sam w wywiadzie dla Metal Hammer powiedział, że największy wkład w Venom mieli Cronos i Mantas, bo to oni napisali najwięcej muzyki w tym zespole, a płytę "'Possessed" Mantas i Cronos napisali praktycznie we dwójkę, bo on był czym innym zajęty.Vorgel pisze: ↑sob sie 17, 2019 12:33 pm Abaddon:
Moim zdaniem powiedział prawdę wtedy, kiedy Venom nie istniał. A jak Venom się reaktywował, mówił to, co chciał by fani usłyszeli. Zresztą nie widzę nic dziwnego w tym, że Cronosa interesowały panienki i o to mu zawsze chodziło. To szczere z jego strony.
A wracając do właściwego tematu, za tydzień w Szczecinku Kat+Roman i Turbo na jednej scenie, a na dokładkę Vader.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- LukaSieka

Z tym, że to jest tylko i wyłącznie Twój wniosek wyjęty na podstawie tego co mówił Abaddon kiedy był wkurzony na Cronosa
Ostatnio zmieniony pt sie 23, 2019 11:52 am przez LukaSieka, łącznie zmieniany 1 raz.
To nie są głupoty, to są ważne rzeczy. O muzyce za dużo powiedzieć nie mógł, bo w Venom muzyka zawsze była na drugim planie. Tzn nie zawsze, ale jak była na drugim, wtedy im się najlepiej powodziło 
A ten Abaddon to z TSA,Turbo czy Kata? Idźcie na priv z tymi przepychankami, albo to tematu Venom 
www.MetalSide.pl
- AncientMariner
- -#Clansman

Nie chodzi o aerobik, a o kobiety w ogóle. Jeśli ktoś nie jest gejem, to się interesuje kobietami. Co w tym dziwnego?
Wole osobiście jak w wywiadach muzycy mówią o muzyce. Ale jak ktoś lubi czytać w wywiadach o kobietach i to jest dla niego wazne to spoko
Ostatecznie padło na Kata. Za Diabelski Dom cz. 1. Kompozycyjnie numer na miarę starego Mercyful Fate, nie ma chyba lepszego wyróżnienia w metalu. Gdyby jeszcze dobrze zarejestrowali dźwięk....
Pierwszy mix tej płyty brzmi lepiej, niż ostateczny. Trochę bardziej w stylu NWOBHM. No i mam wrażenie, że słowa Romana są bardziej zrozumiałe.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
słuchał juz ktos Without Looking Back ??
Słuchałem... taki przyjemny heavy metal
www.MetalSide.pl