21/08/2019 - Metallica - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 4876

Re: 21/08/2019 - Metallica - Warszawa

Post autor: Deleted User 4876 »

Piwowarus pisze: wt sie 20, 2019 10:48 pm ale 10 czy 20 zł za parking nie zapłacą bo złodziejstwo :-D
pod Narodowym to chyba 30 pln...a i tak nic nie przebije parkingu na Śląskim z okazji Rammsteina za 110 pln czy 90 ( już nie pamiętam)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Piwowarus pisze: wt sie 20, 2019 10:48 pm
Czemu na miejscu mieszkańców? Mieszkańcy są akurat bardzo wdzięczni za to, że mogą spokojnie dojechać i zaparkować u siebie, a nie walczyć ze zgraja cwaniaków co zapłaciła po 300 czy 400 zł za bilet, kolejne 100 czy 200 za benzynę, ale 10 czy 20 zł za parking nie zapłacą bo złodziejstwo :-D
Osobiście zaparkowanym na pierwszym lepszym park and ride w zależności od kierunku z którego przybyłem, kupił bilet dobowy za 15 zł i miał to w nosie. Szybciej wydostanę się metrem czy pociągiem że strefy zero i rozpocznę podróż na pustej drodze niż będę szedł kilometry albo stal w korku że wszystkimi.
Hm, wdzięczni - wątpię, ale zadowoleni to mogą być jedynie zameldowani i korzystający z samochodów.

Który park & ride polecasz przyjeźdzającym? Bo napisałeś, jakby było ich jakoś dużo w naszej nieszczęsnej Warszawie ...
Sensowny byłby może i ten przy al. Krakowskiej. Ale akurat wyłączają ruch tramwajowy po koncercie w tamtym kierunku ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

krusejder pisze: śr sie 21, 2019 12:36 am Hm, wdzięczni - wątpię, ale zadowoleni to mogą być jedynie zameldowani i korzystający z samochodów.
Czemu? Identyfikatory pozwalające na wjazd mogą dostać też wynajmujący lokale, o ile mają na to umowę, a nie tylko dogadanie się na gębę więc tym lepiej. A jeśli ktoś auta nie ma to przecież zarówno taksówki jak i autobusy są wyłączone z tego zakazu i kursują normalnie.

Co do P&R: jadąc z północy zaparkował bym na Młocinach, jadąc z południa/zachodu gdzieś na Ursynowie. Po koncercie do metra z przesiadka na Świętokrzyskiej i po góra 30 min jest się przy aucie z pustą drogą dookoła.
Obrazek
Fakt, ceny na Rammstein to była przegięcie. Tylko też, z koncertu bardzo sprawnie można było odjechać tramwajem i mieć auto postawione gdzieś z dala od stadionu. Raz parkowałem pod Śląskim z okazji wcześniejszej Metallicy, raz pod Ergo Areną i za każdym razem wyjazd zajmował ponad godzinę. Skutecznie wyleczyłem się z takich pomysłów i wolę teraz zaparkować dalej, ale ogólnie mieć szybszy wyjazd.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Od wyjścia z płyty do stacji metra idziesz 15 minut, więc bardzo optymistycznie licząc w pół godziny da się dotrzeć do Metro Świętokrzyska. Dotarcie do PR Wilanowska lub Marymont zajmie znacznie bliżej godziny. Nie wiem, czy to lepsza alternatywa niż zakiszenie samochodu gdzieś na Pradze, choćby i na oficjalnym parkingu.

Byłem na Basenie raz, na Bon Jovi. I mam wrażenie, że można by wchodzenie / wychodzenie z Basenu mocno usprawnić. A zamknięcie mostu Poniatowskiego specjalnie tu nie pomaga.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Ktoś chce 1 bilet na trybunę G37 - cena 150zł- ja będę na tejże trybunie miejsce obok :)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Jak się linkuje to wypada wkleić treść w poście.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Czy ci kretyni nie potrafią doczytać, że to bootleg? :facepalm:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Snake PIT pilnie poszukiwany! Właśnie zostaliśmy z dziewczyna okradzeni z jednego i mamy tylko jeden:/ czy znajdzie się dobra dusza która odstąpi jeden jeśli ma wolny?
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Schizoid pisze: śr sie 21, 2019 2:03 pm Czy ci kretyni nie potrafią doczytać, że to bootleg? :facepalm:
No nie wiem, podobno są na merchu
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Lol co? XD

W opisie zdjęcia jest słowo "bootleg", a chyba żadne inne miasto nie miało loga stylizowanego na Metę. Grafika też inna od oficjalnej.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Całkiem fajnie wyszło jak na Kirka XD Czekam na jakąś relację osób, które były na koncercie! :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Wie ktoś ile osób się mieści w snake-pit?
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Słyszałem że jakoś 100
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Wrociłem własnie. Tego pierwszego supportu nie widziałem, bo wbiłem na stadion dopiero po 18. Ghost akustycznie zarznięty, do 30 minuty koncertu w zasadzie dźwięk był beznadziejny. Potem się poprawiło, ale nadal nie było dobrze. Ogólnie to nie jest zespoł na stadiony. I teraz mam pytanie - od kiedy w zespole jest ta grubaska? Ktoś wie? Bo Ghosta widziałem z 5 czy 6 razy, ostatnio w 2017 i nie pamiętam takiej osoby w składzie.

A Meta bardzo przyzwoicie. Dobry koncert i nagłosnienie od początku do końca było bardzo OK. Przynajmniej w miejscu, gdzie byłem, a stałem z prawej strony sceny, dość blisko snake pita. I tam było słychać było dobrze, ale moje znajome siedziały na trybunach i mówily, że u nich już słabo. Czyli basenowy standard :) Cieszę się, że było w secie St Anger. Grali jakieś 2 h 20 min + parę minut na rzucanie kostek, niestety nie udało mi się żadnej złapać. Może da radę następnym razem.

Na minus dwie rzeczy:
1) to, że z racji budowy i kształtu stadionu ta pirotechnika słabo wygladała (pewnie na otwartym terenie było to duże lepsze)
2) pełno prostaków z telefonami nagrywającymi 30 sekundowe filmy

A na koniec mogę stwierdzić, iż nienawidzę grubasów na koncertach.
Ostatnio zmieniony czw sie 22, 2019 12:32 am przez kam, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

kam pisze: czw sie 22, 2019 12:16 am Wrociłem własnie. Tego pierwszego supportu nie widziałem, bo wbiłem na stadion dopiero po 18. Ghost akustycznie zarznięty, do 30 minuty koncertu w zasadzie dźwięk był beznadziejny. Potem się poprawiło, ale nadal nie było dobrze. Ogólnie to nie jest zespoł na stadiony. I teraz mam pytanie - od kiedy w zespole jest ta grubaska? Ktoś wie? Bo Ghosta widziałem z 5 czy 6 razy, ostatnio w 2017 i nie pamiętam takiej osoby w składzie.

Thicc Ghoulette jest od maja 2018.

Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

O, dzięki.
https://www.last.fm/user/kamooo
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Przyjezdnym chcącym korzystać z Narodowego polecam zrobić z dojazdem tak, jak kumpel i ja tym razem: auto zostawione w dobrym miejscu daleko poza centrum i dojazd do Stadionu w obie strony komunikacją miejską. Tanio, sprawnie i bez stresu. :)

Setlista bardzo dobra, a jej ew. mankamenty można sobie łatwo nadrobić przy użyciu YT. ;) Dość liczne, acz krótkie pogaduszki Jamesa dodały imprezie uroku i luzu. Zaśpiewany wspólnie przez dziesiątki tysięcy gardeł "Sen o Warszawie" - bajka! :jee: Na pewno dla większości ludzi zebranych tam to wielkie, niezapomniane przeżycie.

Na mnie pirotechnika zrobiła wrażenie, była ciekawie rozmieszczona i dobrze dopasowana do poszczególnych momentów piosenek i etapów koncertu, m.in. idealnie wypadła w "One", uzupełniając odgłosy bitwy na początku i animacje w tle.

Minusy: kompletnie dla mnie niestrawny Ghost (byłem na 2. połowie ich gigu, na Bokassie wcale), aż 25 minut opóźnienia Mety i w części utworów zrypane nagłośnienie gitar Jamesa i Kirka, chociaż koncert ogólnie uważam za przyzwoicie nagłośniony.
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mikson »

A ja wciąż kisnę na dworcu (nie tylko ja, bo sporo ludu koncertowego tu) w oczekiwaniu na pociąg więc skrobnę, że zgadzam się co do kwestii nagłośnienia. Spodziewałem się, iż może być naprawdę źle - całkowita łupanina, a tam gdzie stałem czyli jakieś 30 metrów od sceny trochę z lewej strony było naprawdę przyzwoicie, może nie idealnie, ale zdecydowanie na plus. Inna sprawa to mimo, że sam trochę nagrań dokonałem, to wkurzają te wszechobecne telefony, gdy wszyscy je podniosą to ledwo co widac. I wlasnie nagrywanie krótszych fragmentów uważam za w porządku, gorzej jak niektórzy cały utwór jadą, np. jakiś gość przede mną ciągle nagrywał aparatem (nie telefonem) całe albo prawie sety sporo zasłaniając...
Ogólnie koncert zaliczam do udanych, jedynie szkoda że nie zagrali Fade to Black, bo to chyba mój ulubiony ich utwór, no ale na to raczej szans nie było.
ODPOWIEDZ