Czemu The X Factor w czasie premiery nie doceniono

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: Czemu The X Factor w czasie premiery nie doceniono

Post autor: sajki »

Patrząc z perspektywy czasu, zastanawiam się, czy nie byłoby lepiej bez reunion. Dostaliśmy tylko jedną świetną płytę (BNW). A tak pewnie dostali byśmy kolejne Accidenty i Chemicale od Brucea, a Maiden z nowym wokalistą może też robiłby ciekawe rzeczy. Na pewno musieliby się bardziej starać.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

...albo się rozpaść, dokąd było bardzo niedaleko po trasie promującej Virtual.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Nie wiem na ile to prawda, ale w biografii Steve mówił, że jakby Bruce nie wrócił, to szukali by nowego wokalisty.
Deleted User 5490

A ja gdzieś czytałem, że Stefan był bardzo zniechęcony rzeczywistością i bliski rozwiązania zespołu, tylko w tym czasie Rod wziął już sprawy w swoje ręce i zaczął porozumiewać się z Dickinsonem, a później ze Smithem i nie dopuścił do uśmiercenia Maiden.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Pierre Dolinski pisze: czw sie 15, 2019 9:55 am A ja gdzieś czytałem, że Stefan był bardzo zniechęcony rzeczywistością i bliski rozwiązania zespołu, tylko w tym czasie Rod wziął już sprawy w swoje ręce i zaczął porozumiewać się z Dickinsonem, a później ze Smithem i nie dopuścił do uśmiercenia Maiden.
To był prawdopodobny scenariusz. Wraz z przyjściem Blaze'a zespół przeniósł się z aren do dużych klubów w UK (a w Stanach niekiedy grał w jeszcze mniejszych klubach), i stopniowo tracił na popularności. W ogóle patrząc na nagrania z występów w Ameryce Południowej w 1998 roku (które były ostatnimi występami Blaze'a w Maiden), da się wyczuć, że nie było chemii między wokalistą a resztą zespołu. Dopiero na trasie "Ed Hunter" zespół wyraźnie dostał wiatru w żagle.

Co do potencjalnego szukania kogoś zupełnie nowego na miejsce Blaze'a, to wydaje mi się, że Steve wygłaszał takie opinie dopiero wtedy, kiedy reunion stało się faktem.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Nie ukręca się łba kurze znoszącej złote jaja, a kto jak kto ale Rod o tym wie znakomicie. Choć w tamtym czasie kura pod nazwą Iron Maiden to raczej złotych jaj nie znosiła, ale potencjał cały czas był :-)

Przesłuchałem kawałki z wokalem Doogiego i mnie te wykonania w ogóle nie przekonują, już wolę Blaze'a, choć nie uważam aby to był dobry wokalista. Położył na X-factor kilka kawałków.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

erosinho pisze: czw sie 15, 2019 10:52 am Nie ukręca się łba kurze znoszącej złote jaja, a kto jak kto ale Rod o tym wie znakomicie. Choć w tamtym czasie kura pod nazwą Iron Maiden to raczej złotych jaj nie znosiła, ale potencjał cały czas był :-)
Dokładnie - Rod jest autorem reunion i od ostatniego koncertu z Blazem (12 grudnia 1998 roku) sprawy potoczyły się bardzo szybko. Reunion ogłoszono 10 lutego 1999 roku. Jeżeli mnie pamięć nie myli, to najpierw miało miejsce spotkanie z Brucem, a dopiero potem podziękowano Blaze'owi, co potwierdza tezę, że w tamtym czasie bardziej prawdopodobny był koniec zespołu - gdyby nie interwencja Roda, oczywiście. ;)
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Blaze mówił, że jak mu podziękowali za współpracę, to zapytał się, czy Bruce wraca, to odpowiedziano mu, że jeszcze nic nie ustalono.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

sajki pisze: czw sie 15, 2019 11:25 am Blaze mówił, że jak mu podziękowali za współpracę, to zapytał się, czy Bruce wraca, to odpowiedziano mu, że jeszcze nic nie ustalono.
Równie dobrze mogliby mu powiedzieć, że Tina Turner zostanie nową wokalistką Iron Maiden. :P
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

A jakieś wiarygodne źródło, że było inaczej?
Deleted User 5490

Równie dobrze mogli mu powiedzieć:
- Słuchaj Blaze. Szukaj nowej pracy. Nie śpiewasz dłużej w Maiden, bo rozwiązujemy zespół.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

sajki pisze: czw sie 15, 2019 11:30 am A jakieś wiarygodne źródło, że było inaczej?
Chodzi mi o to, że nie ma większego znaczenia, co powiedzieli Blaze'owi, jeśli dziękują mu za współpracę. Może w tamtym momencie wykonano pierwsze telefony, a formalnie do spotkania między Stevem a Brucem jeszcze nie doszło?
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Wiadomo jakie były relacje pomiędzy Stefanem a Bronkiem po 93. Wzajemna niechęć była ogromna, czego Panowie nawet nie ukrywali w "Run To The Hills". Z tego co kojarzę, to spotkanie miało miejsce dopiero wtedy, jak większość kwestii była ustalona, a Rod był pośrednikiem pomiędzy muzykami.
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Post autor: Tweener »

erosinho pisze: czw sie 15, 2019 11:44 am Wiadomo jakie były relacje pomiędzy Stefanem a Bronkiem po 93. Wzajemna niechęć była ogromna, czego Panowie nawet nie ukrywali w "Run To The Hills".
Mógłbyś to rozwinąć lub odesłać do jakiegoś źródła? Jestem bardzo ciekawy.
prodiża kabel wskazał mi drogę
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Steve powiedział w końcu "better the devil you know" i zgodził się na powrót Bruce'a.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Tweener pisze: czw sie 15, 2019 11:50 am
erosinho pisze: czw sie 15, 2019 11:44 am Wiadomo jakie były relacje pomiędzy Stefanem a Bronkiem po 93. Wzajemna niechęć była ogromna, czego Panowie nawet nie ukrywali w "Run To The Hills".
Mógłbyś to rozwinąć lub odesłać do jakiegoś źródła? Jestem bardzo ciekawy.
To było w biografii o której wspomniałem. Steve miał wielki żal do Bruce'a że ten odszedł, zarzucał mu że był w IM w ostatnich latach tylko dla kasy itp. Generalnie poobrzucali się tam trochę błotem, myślę że bez pośrednictwa Roda honor i duma obydwu Panom nie pozwoliłaby zagrać ponownie razem na scenie. Tym bardziej, że duży żal do Bruce'a przejawiali także inni muzycy, np. Nicko. Z tego co pamiętam Nicko powiedział, że stracił szacunek do Bruce'a po wydaniu Accident - że niby miał iść własną drogą, a jak mu się to kiepsko sprzedawało to wydał - jak to ujął Nicko - najlepszy tribute album Iron Maiden jaki kiedykolwiek słyszał :D Generalnie sporo w tym racji.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

W rozmowie ze mną Blaze powiedział, że już byli dogadani z Brusem jak komunikowali mu odejście.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Dzosef pisze: śr sie 21, 2019 2:40 pm W rozmowie ze mną Blaze powiedział, że już byli dogadani z Brusem jak komunikowali mu odejście.
Gdzie wywiad?
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

blackmailer pisze: śr sie 21, 2019 3:14 pm
Dzosef pisze: śr sie 21, 2019 2:40 pm W rozmowie ze mną Blaze powiedział, że już byli dogadani z Brusem jak komunikowali mu odejście.
Gdzie wywiad?
Czekamy też na legendarny wywiad z Mikem Weadem

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Właśnie, co roboty Dzosef. Te Twoje wywiady to taka legenda miejska. ;)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
ODPOWIEDZ