Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: Metallica
A chyba najmniej tak uwielbianych przez Vorgela Gene'a Simmonsa i spolki 
Wielu wspomaga różne fundacje, niekoniecznie aż tak wielkimi kwotami, ale zdarzyło mi się czytać, że pomagają. Bruce Dickinson wsparł parę lat temu organizację, która pomaga niepełnosprawnym.
- blackcocker
- -#Moderator

Oczywiście, że zawsze się zdarzy, ale podkreśliłem, że chodzi mi o regularność i częstotliwość takich akcji w wykonaniu zzespołu na M.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Aż tak tego nie śledzę. Może to jest część ich strategii wizerunkowej. W sumie to ok.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
To bylo tak pol-zartem, milo ze jednak maja jakies ludzkie odruchy, choc to nie to samo co regularne obdarowywanie roznych organizacji gigantycznymi dla obdarowywanych kwotami.
Paul Stanley (btw w połowie Polak), pisze w swojej książce, że na wyrost im przyszyto łatkę biznesmenów. On uważa, że nie są biznesmenami w większym stopniu niż inni muzycy zarabiający na swojej marce, oni po prostu zarabiają na marce KISS, z tego czerpią dochód. Metallica zarabia na tym, że jest Metalliką, cokolwiek się pod ten szyld podepnie, jakieś zyski z tego będą. Tak to działa w wielkim świecie, nie tylko w muzyce.
Z tym cokolwiek to bym się nie rozpędzał bo "Metallica: Through The Never" przyniósł straty. Orion Music też chyba nienajlepiej wypadł. Metallica to biznesmeni ale nie wszystko idzie im sensownieVorgel pisze: ↑czw sie 22, 2019 5:07 pm Paul Stanley (btw w połowie Polak), pisze w swojej książce, że na wyrost im przyszyto łatkę biznesmenów. On uważa, że nie są biznesmenami w większym stopniu niż inni muzycy zarabiający na swojej marce, oni po prostu zarabiają na marce KISS, z tego czerpią dochód. Metallica zarabia na tym, że jest Metalliką, cokolwiek się pod ten szyld podepnie, jakieś zyski z tego będą. Tak to działa w wielkim świecie, nie tylko w muzyce.
Edit: Pytanie jak na tym wyszedł zespół
Nie wiem czy to do końca wina Metalliki, czy ludzi, którzy to zorganizowali. Ci faceci może potrafią jako tako grać na instrumentach, ale na niczym innym się nie znają, bo na nic innego w przeciągu ich życia nie było czasu. A nawet jak był czas, to woleli spędzać go na polowaniach czy oglądaniu horrorów. Ktoś podjął decyzję, zespół uznał, że to dobry pomysł i wtopiono kasę. KISS może mają trochę lepsze pojęcie jak działa biznes, ale tak naprawdę miliony zarobiła dla nich sama marka, bez zbytniego kombinowania. Tak samo jak dla Metalliki.
Powiedzmy tak - w porównaniu z Metallicą to Kiss na pewno jest lepiej działającym brandem/marką. Jestem pewien, że na gadżetach Kiss zarobili oni więcej niż Metallica na swoich. Metallica sprawdza się jako wielka maszyna do robienia kasy na rzeczach muzycznych - koncertach, koszulkach etc. Kiss mogli robić komiksy i inne bajery i jestem pewien, że zrobili na tym pieniądz. Gene nie lubi marnowania kasy 
-
Deleted User 2259
Kiss Net Worth: Kiss is an American rock and roll band that has a net worth of $300 million.
Metallica's net worth is evaluated to be around $820 million.
Metallica's net worth is evaluated to be around $820 million.
ta, rozgrzewka przed S&M2 
na trasie "By Request" juz mielismy Ktulu, przezyje
na trasie "By Request" juz mielismy Ktulu, przezyje
-
Deleted User 2259
No tak, po cos graja Leaf i pare innych, mam nadzieje, ze zaskocza tam w stanach
-
Deleted User 2259
- Saimon1995
- -#Moderator

Już nie mogę się doczekać aż to w kinie, na dużym ekranie, zobaczę. Liczę na niespodzianki w secie i małą powtórkę z rozrywki.
Ktoś wie kiedy zespół planuje wydać Black Album w limitowanej edycji box? Ostatnio Justice wyszedł w listopadzie 2018.
Podejrzewam że 2021
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01