gumbyy pisze: ↑wt wrz 03, 2019 9:44 pm
Zakkahletz pisze: ↑wt wrz 03, 2019 9:28 pm
Dzosef, po czym wnosisz, że Sabaton to marni instrumentaliści? Proszę o konkrety.
Jakie konkrety... Dzosef tak mówi i tak jest.
Manowar to króle i basta. Reszta to kiszona kapusta i do pięt im nie dorasta
Dzosef... o filmach to Ty mi nic nie mów, bo w d byłeś i g widziałeś

A "GoW" - od tego się zaczęła rozmowa i porównania, więc się nie dziw, że numer z tej płyty został wybrany. Logika, no nie?
Nazwij Sabaton disco...
"Gods of War" to konwencja i trzeba do niej dorosnąć i zrozumieć...
To nie jest kwestia ile kto ma lat, tylko jakie jest jego rozumienie odbieranego obrazu. Skoro smiejesz się ze stylowki z czasów Into Glory, ktora byla plyta mocno osadzona w klimacie barbarzyńców, z Warlordem otwierajacym na czele, a nie czepiasz się Conana, to jest to:
a) ignorancja
b) niekonsekwencja
c) hipokryzja
Co do instrumentaliow, proszę bardzo. Przede wszystkim riffy, w sabatonie to w zasadzie nie występuje. Kurwa, co ja w ogóle tlumacze. To jest zespol, gdzie gitary sa schowane za klawisze, bas jest nieslyszalny, a partie perkusji brzmia jak pralka. Włączyłem kawałek o husarii, jak w ogóle moze się komuś w głowie urodzić pomysł żeby nazywać to metalem? Cały ciężar melodyczny lezy na wokalu i cukierkowym spedalonym klawiszu.
ZERO głębi. Zero przejść, ciekawych zagrań. Jedynie solowka w tym numerze nie razila, bo miala odpowiednie do reszty tempo i nie była na siłe komplikowana. Instrumenty sluza jedynie do nadania numerom brzmienia z pozdrockowym pazurem. Poza tym discopolo, zarowno w kwestii melodycznej, brzmieniowej, jak i kompozycyjnej.
Jeżeli komuś się to podoba - podoba mu się gowno. Ma do tego prawo, natomiast warto być swiadomym, że jest się fanem gówna.
Najgorsza plyta Manowar będzie dziesiec poziomów nad tym gownem, chocby ze względu na Erica. 10 sekund Sons of Odin ma więcej gitarowego miesa, niż cała dyslografia tych chujow do szczania.
Jeśli nie słyszysz różnicy w brzmieniu Gods of War i sabatonu to obawiam się, że to problem sprzętowy lub słuchowy.
Zdan pisze:
Niech królowie metalu Manowar wyprodukują w końcu dobrą muzykę bo jakoś im to nie idzie.
W historii tego gatunku może piec zespolow ma do nich podjazd pod wzgledem dobrej muzyki. Lodu. Oni juz nic nie muszą udowadniać.