Dzisiaj może ktos to uważać za śmieszne ale tak jednak było. Ja znalem juz wcześniej punka niz Venom, wiec kiedy pierwszy raz ich usłyszałem to nie było to dla mnie aż takie ostre. Różnica jednak była ogromna między Judas Priest, Iron Maiden, Saxon a Venomoctavarium pisze: ↑ndz wrz 15, 2019 1:01 pmOsobiscie wydaje mi sie to nawet dziwne że dla kogoś taki Venom mógł być tak strasznie ostrzejszy od Iron MaidenLukaSieka pisze: ↑ndz wrz 15, 2019 12:53 pm Mój ojciec do tej pory wspomina, że kupił w 1983 roku albo 1984 płytę Venom "Black Metal" na giełdzie w Poznaniu, będąc już wielkim fanem Iron Maiden, Black Sabbath i nie szło tego słuchać, bo to był taki chaos i hałas. Jego młodszy brat bał się z początku muzyki Venom i ich okładek
. W momencie kiedy tego typu rzeczy wychodziły to była ogromna przepaść. Tak samo było w przypadku muzyki Possessed, Necrophagia, Repulsion i zespołów thrashowych pokroju Metallica, Megadeth, Slayer, Exodus, Sodom, Destruction.
Venom ogólnie nie słucham i wydaje mi sie strasznie lekki i przystepny
Najlepsze debiuty - DEATH METAL
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepsze debiuty - DEATH METAL
Ostatnio zmieniony ndz wrz 15, 2019 1:47 pm przez Felcio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Ta ankiete grindcore robicie? Ja się do tego nie nadaje bo nie mam zbytniego obeznania z ta muzyką. Chyba ze ktos poda mi tytuły
Ale mam nadzieję, że Ramones tam nie dacie 
Ja bym głosy oddał ale n ie wiem czy tak na prawdę jest sens. Nie to forum generalnie myśle. Grundu nikt praktycznie tu nie słucha. A jeżeli już pojawią sie jakieś głosy to tylko na Napalm Death i Carcass.Adrian S.O.S. pisze: ↑ndz wrz 15, 2019 1:57 pm Ta ankiete grindcore robicie? Ja się do tego nie nadaje bo nie mam zbytniego obeznania z ta muzyką. Chyba ze ktos poda mi tytuły
Poza tym np. niektóre płyty grindowe zawierają elementy death metalu jak Terrorizer, Impetigo czy Blood i sa uważane za grind/death. Takie myśle też trzeba było by wziąć pod uwagę bo inaczej zostałoby wybierac z pomiędzy 5 tytułów
-
Deleted User 2259
https://digitaldreamdoor.com/pages/best ... metal.html
Tu macie topowe death metalowe albumy, Possessed na pozycji nr 4, ale czy to jest death to nie wiem, w kazdym razie pokazuje Wam co inni uwazaja na temat
Tu macie topowe death metalowe albumy, Possessed na pozycji nr 4, ale czy to jest death to nie wiem, w kazdym razie pokazuje Wam co inni uwazaja na temat
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

od ciebie
To może zrobisz taką ankietę skoro masz takie rozeznanie w temacie? Albo niech Lukas zrobi. On tez ma nieziemskie pojęcie o grindzie i metaluDjuk_416 pisze: ↑ndz wrz 15, 2019 2:30 pmJa bym głosy oddał ale n ie wiem czy tak na prawdę jest sens. Nie to forum generalnie myśle. Grundu nikt praktycznie tu nie słucha. A jeżeli już pojawią sie jakieś głosy to tylko na Napalm Death i Carcass.Adrian S.O.S. pisze: ↑ndz wrz 15, 2019 1:57 pm Ta ankiete grindcore robicie? Ja się do tego nie nadaje bo nie mam zbytniego obeznania z ta muzyką. Chyba ze ktos poda mi tytuły
Poza tym np. niektóre płyty grindowe zawierają elementy death metalu jak Terrorizer, Impetigo czy Blood i sa uważane za grind/death. Takie myśle też trzeba było by wziąć pod uwagę bo inaczej zostałoby wybierac z pomiędzy 5 tytułów
Nie wiem czy była taka ankieta ale fajnie tez zrobić by było ankiete z heavy metalowymi debiutami. Tylko tyle tego było że szkoda gadac. Trzeba by zebrac do kupy te bardziej znaczace bo np takie Judas Priest czy to był znaczący heavy metalowy debiutanki krążek ?
Ostatnio zmieniony ndz wrz 15, 2019 4:07 pm przez Adrian S.O.S., łącznie zmieniany 1 raz.
- AncientMariner
- -#Clansman

albo black metalowe debiuty predzej
Ja moge zrobić. Nie wiem (jak pisałem wczesniej) tylko czy jest sens. Podejrzewam ze i tak nikt z grindcore nie zna na tym forum nie wiecej niz z 5 zespołów z tego gatunku.Adrian S.O.S. pisze: ↑ndz wrz 15, 2019 3:34 pmTo może zrobisz taką ankietę skoro masz takie rozeznanie w temacie? Albo niech Lukas zrobi. On tez ma nieziemskie pojęcie o grindzie i metaluDjuk_416 pisze: ↑ndz wrz 15, 2019 2:30 pmJa bym głosy oddał ale n ie wiem czy tak na prawdę jest sens. Nie to forum generalnie myśle. Grundu nikt praktycznie tu nie słucha. A jeżeli już pojawią sie jakieś głosy to tylko na Napalm Death i Carcass.Adrian S.O.S. pisze: ↑ndz wrz 15, 2019 1:57 pm Ta ankiete grindcore robicie? Ja się do tego nie nadaje bo nie mam zbytniego obeznania z ta muzyką. Chyba ze ktos poda mi tytuły
Nie wiem czy była taka ankieta ale fajnie tez zrobić by było ankiete z heavy metalowymi debiutami. Tylko tyle tego było że szkoda gadac. Trzeba by zebrac do kupy te bardziej znaczace bo np takie Judas Priest czy to był znaczący heavy metalowy debiutanki krążek ?
Heavy metalowe to niech kto inny zrobi. Ja aż takiej wiedzy nie mam. Może tez Lukas? On zna wszystkie zespoły heavy z całego świata
Black metalowe chyba lepiej by było niż grind. Można zrobic też speed, doom metalowe. Jest pare do wyboru
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Grindcore mogę zrobić, choć podejrzewam, że to będzie klapa, bo bardzo mało osób na tym forum słucha takiej muzyki. Ale jak chcecie mogę zrobić. Jak będzie małe zainteresowanie to trudno.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- LukaSieka

Tylko pierwsze płyty takich Blind Guardian, Helloween, Exciter, Anvil bierzemy pod uwagę jako heavy czy jako speed metal ? Bo według mnie moga być śmiało na liście heavy metalowej.
- AncientMariner
- -#Clansman

Dla mnie moga być. Tylko można pominąć debiut Iron Maiden bo wiadomo jaki bedzie rezultat
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Speed metalowe można zrobić osobno. Troche by się tego tez nazbierało - Savage Grace, Agent Steel, Attacker, Blind Guardian, Helloween, Exciter, Anvil, Helstar, Damien Thorne, ADX, Warrant, Abattoir. Ale moga być w zestawieniu heavy metal. Tylko czy da rade zmieścić tyle płyt bo samych angielskich jednym tchem bym ponad 20 wymienił
- LukaSieka

Trzeba by zrobić selekcje i wybrać te najważniejsze. Judas Priest i Iron Maiden raczej bym nie wrzucał do takiej ankiety.Adrian S.O.S. pisze: ↑ndz wrz 15, 2019 5:35 pmSpeed metalowe można zrobić osobno. Troche by się tego tez nazbierało - Savage Grace, Agent Steel, Attacker, Blind Guardian, Helloween, Exciter, Anvil, Helstar, Damien Thorne, ADX, Warrant, Abattoir. Ale moga być w zestawieniu heavy metal. Tylko czy da rade zmieścić tyle płyt bo samych angielskich jednym tchem bym ponad 20 wymienił
- AncientMariner
- -#Clansman

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja bym podzielił heavy i speed zeby nie musiec ciac 402940 dobrych plyt
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- LukaSieka

Z death metalowych debiutów dorzuciłbym jeszcze Darkthrone "Soulside Journey". Bardzo dobra, aczkolwiek mniej lubiana przez fanów Darkthrone płyta.
Tak samo debiut Marduka można by dołączyć. Świetny album.
- LukaSieka

Marduk to jednak mimo wszystko black metal z dużymi naleciałościami death metalu, a Darkthrone to death metal od początku do końca. Tak czy owak "Dark Endless" Marduk to moja druga ich ulubiona płyta.