29 IX-27 X 2019 - Blood Brothers (UKR tribute to Iron Maiden) - Polska
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
29 IX-27 X 2019 - Blood Brothers (UKR tribute to Iron Maiden) - Polska
https://www.facebook.com/pg/bloodbrothe ... e_internal
WRZ 29 Rzeszów
PAŹ 01 Zielona Góra
PAŹ 02 Górzów
PAŹ 17 Potok : Drugi Dom Ludzi Rocka Warszawa
PAŹ 18 Leśniczówka Rock'n'Roll Cafe Chorzów
PAŹ 19 Wydział Remontowy Gdańsk
PAŹ 20 Tribute Night: Iron Maiden & Metallica, Czestochowa
PAŹ 22 Tribute Night: Iron Maiden & Metallica, Wroclaw
PAŹ 23 Tribute to Iron Maiden • Blood Brothers • Dabrowa Gornicza
PAŹ 24 Magnetofon Łódź
PAŹ 25 Klub u Bazyla Poznań
PAŹ 26 Underground Pub Tychy
PAŹ 27 Ozi Pub Żory
WRZ 29 Rzeszów
PAŹ 01 Zielona Góra
PAŹ 02 Górzów
PAŹ 17 Potok : Drugi Dom Ludzi Rocka Warszawa
PAŹ 18 Leśniczówka Rock'n'Roll Cafe Chorzów
PAŹ 19 Wydział Remontowy Gdańsk
PAŹ 20 Tribute Night: Iron Maiden & Metallica, Czestochowa
PAŹ 22 Tribute Night: Iron Maiden & Metallica, Wroclaw
PAŹ 23 Tribute to Iron Maiden • Blood Brothers • Dabrowa Gornicza
PAŹ 24 Magnetofon Łódź
PAŹ 25 Klub u Bazyla Poznań
PAŹ 26 Underground Pub Tychy
PAŹ 27 Ozi Pub Żory
Ostatnio zmieniony śr wrz 18, 2019 11:00 pm przez krusejder, łącznie zmieniany 1 raz.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: 17-27 X 2019 - Blood Brothers (UKR tribute to Iron Maiden) - Polska
Dzień po moim wyjeździe z Polski, szkoda 
Do trzech razy sztuka. Może tym razem uda się dotrzeć. Przy okazji zobaczymy jak odnowili najbardziej syfiasty lokal w mieście i czy nowy dźwiękowiec jest trzeźwy.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Może wpadnę do Potoku.
Ależ byłem w znacznie bardziej syfiastych lokalach w mieście. Ot choćby Pogłos, nie dość, że syf, to jeszcze lewak na lewaku (czyli LGBTP). Nie mówię, że w Potoku lewaków nie spotkałem, ale za to dobre piwo to wynagradza.
Widać warto się przejść dla samego spotkania ze znajomymi
Widać warto się przejść dla samego spotkania ze znajomymi
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Ale klocka na scenie chyba nie było?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
W Pogłosie bywałem na kilku znakomitych gigach ale to nie jest faktycznie najlepszy lokal na świecie pod względem lokalizacji i nagłośnienia (choć zdarzały się sztosy jak Crowbar).krusejder pisze: ↑śr wrz 18, 2019 10:29 pm Ależ byłem w znacznie bardziej syfiastych lokalach w mieście. Ot choćby Pogłos, nie dość, że syf, to jeszcze lewak na lewaku (czyli LGBTP). Nie mówię, że w Potoku lewaków nie spotkałem, ale za to dobre piwo to wynagradza.
Widać warto się przejść dla samego spotkania ze znajomymi![]()
Re: 29 IX-27 X 2019 - Blood Brothers (UKR tribute to Iron Maiden) - Polska
Czy jest gdzieś jakaś rozpiska czasowa tej imprezy?
Ja wybieram się w Poznaniu. Warto zobaczyć chłopaków. Grają teraz dwa różne sety zależne od koncertu. Albo leci całe Brave New World albo utwory wojenne ( Paschendale, Afraid, Brighter Than.. ) i obowiązkowy zestaw kotletów. Wszystko tip top. Nie ukrywam że na ich poprzednim koncercie bawiłem się przednio. Poszaleć przy ' Out Of The Silent Planet ' czy ' Thin Line Between Love And Hate ' zawsze fajnie
Plus instrumentalnie przy ' Nomad ' wymietli totalnie. Polecam.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Ja też planuję być, tyle że w Łodzi. Nigdy nie byłem, nie słyszałem więc jestem ciekawy jak im te covery wychodzą.
A dzisiaj, w Warszawie, ktoś się wybiera?
Ja Pozek ale jak idziesz to bez zbędnych spojlerów daj znać jak było 
www.last.fm/user/darkfuneral18
Ja niestety nie dotrę. Musiałem zmienić plany.
Poproszę o relację bo też niestety nie miałem szansy by dotrzeć
-
Deleted User 5155
W Gdańsku było:
Aces, Wicker, 2mtm, Evil, BB, RTTH, Trooper, Number, Phantom (ODLOT !!!), WY, Hallowed, Fear, IM
Można rzec - najczystsze kotletowo. A jednak siła tej muzyki jest taka, że wyszedłem z mokrymi sznurowadłami. Najcelniejsze podsumowanie, jakie usłyszałem po występie brzmiało: grają tak, jak Ajroni grali 40 lat temu. Szybko (bardzo szybko) i agresywnie. Najlepiej dało się to odczuć na Phantomie - brzmiało to tak jak na video z pierwszych koncertów. MIAZGA !!!! - kolejny raz dowodząca statusu arcydzieła dla tej kompozycji. Wszystko zagrane i zaśpiewane zadziwiająco wiernie i dokładnie. Jeśli były wpady to ja ich nie pamiętam. Niski ukłon dla całej piątki!!!
Świetna zabawa!!!
ps. dobra to była rozgrzewka przed the day after, kiedy Nocny zrobił - jak zwykle - świetną robotę.
ps 2. o wpadzie (braku) Alcoholici klikać nie warto. Choć szkoda - chętnie bym posłuchał i pokrzyczał.
Aces, Wicker, 2mtm, Evil, BB, RTTH, Trooper, Number, Phantom (ODLOT !!!), WY, Hallowed, Fear, IM
Można rzec - najczystsze kotletowo. A jednak siła tej muzyki jest taka, że wyszedłem z mokrymi sznurowadłami. Najcelniejsze podsumowanie, jakie usłyszałem po występie brzmiało: grają tak, jak Ajroni grali 40 lat temu. Szybko (bardzo szybko) i agresywnie. Najlepiej dało się to odczuć na Phantomie - brzmiało to tak jak na video z pierwszych koncertów. MIAZGA !!!! - kolejny raz dowodząca statusu arcydzieła dla tej kompozycji. Wszystko zagrane i zaśpiewane zadziwiająco wiernie i dokładnie. Jeśli były wpady to ja ich nie pamiętam. Niski ukłon dla całej piątki!!!
Świetna zabawa!!!
ps. dobra to była rozgrzewka przed the day after, kiedy Nocny zrobił - jak zwykle - świetną robotę.
ps 2. o wpadzie (braku) Alcoholici klikać nie warto. Choć szkoda - chętnie bym posłuchał i pokrzyczał.
No, dzisiaj Wrocław 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jak można grać tak kotletowy set i to jeszcze pokrywajacy się z Legacy
-
Deleted User 5155
Ciekawszym jest pytanie (tudzież zwykłe stwierdzenie faktu): jak dobrze można przy tym poszaleć
Ale Dzosef ma rację. Mogli się bardziej postarać. Zwłaszcza, że grywają numery, których próżno szukać w setach IM. A poszaleć można, pewnie. To wciąż świetne numery.