Stadion X-Lecia rzeczywiście idealnie nadawałby się na organizację wielkich imprez, problem w tym, że Ironi mogliby go nie zapełnić. Mieści 100 tys. osób, więc zapełnienie go w całości byłoby trudne. Dla porównania Stadion Śląski ma 43 tys. miejsc, co przy dodaniu całej płyty da jakieś 50-60 tys. Dla porównania:
[Stadion Śląski] i
[Stadion X-Lecia]. Osobiście nie obraziłbym się, gdyby koncert zorganizowano na poznańskim
Stadionie Lecha 
Panowie (zwłaszcza z Megaśmiercią jako support) raczej zapełniliby go w całości. W Poznaniu mieści się też inny warty uwagi obiekt - na maxa zdewastowany
stary Stadion Warty (Stadion im. Edmunda Szyca). Przedstawia żałosny widok, położony jest obok targowiska. Ogólnie - mało reprezentacyjna okolica. Ale warto byłoby przebudować go tak, aby służył do organizacji większych koncertów i innych imprez kulturalnych. Kiedyś, kiedy jeszcze nadawał się do użytku, zdażały się na nim koncerty, bo moi rodzice byli tam na BoneyM

Ale na organizacje dużego koncertu metalowego, który nie odbywałby się na Śląsku albo w Warszawie, nie mam już dużej nadziei.
------------------------------------------------------------------------------
EDIT:
Cymor pisze:Ja bym proponowal ten:
POL Szombierki Bytom
Stadion Szombierek
20 000 (miejsc)
1919 (data zbudowania)
Cymor, masz jakieś zdjęcia tego stadionu ?? Jak tak, to wklej je do swojego posta albo prześlij mi (PW albo gg). Byłbym bardzo dźwięczny

Poza tym jest dużo obiektów sportowych o podobnej wielkości, zajrzyjcie na stronę
WorldStadiums. Myślę, że każdy z tych obiektów byłby odpowiedni na koncert. W końcu bardziej niż miejsce liczy się atmosfera, a takiej na koncertach Maiden nie brakuje!