02-04/06/2022 - Mystic Festival - Gdańsk

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Re: 10-11/06/2020 - Mystic Festival - Kraków

Post autor: Kevin18 »

Moim zdaniem SOAD to wciąż półka wyżej niż Slipknot a i z tego co słyszałem gażę za występ liczą sobie kosmiczną , stąd nie za bardzo w nich wierzę. Bardziej typuje jakąś Tauron Arene czy Atlas i osobny koncert. Korn to imo pewniak. A czy Running Wild to sfera marzeń ? Skoro taki gówno fest jak MetalFest w Czechach potrafi ich ściągnąć w 2020 to Mystic potrafiłby tym bardziej. Problemem jest kosmiczne ego Kasparka i ich niechęć do grania koncertów ( ledwo kilka w ostatnich latach ) . Z drugiej strony kompletnie nie wiem jaka jest realna popularność tego skądinąd legendarnego zespołu w Polsce. Ogólnie to po ogłoszeniu Ressurection Fest i Download martwiłbym się o skład Mystica bo gówien strasznych namnożyło się tam w Line-Upie.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Czechy to kraj, gdzie klasyczne zespoly sa lubiane. U nas na solowe RW przyszloby max 2000 osób. Takie realia
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Dzosef pisze: pn wrz 23, 2019 7:01 pm Czechy to kraj, gdzie klasyczne zespoly sa lubiane. U nas na solowe RW przyszloby max 2000 osób. Takie realia
Tjaaa.... spokojnie w Progresji, czy A2 taki koncert by się zmieścił. A co do stawek zespołów, to pamiętajcie, iż MF jest w tygodniu i kapele mogę ciut z gaży zejść. I tak swoje klepią weekendowo, a tu jest bardziej bonus.

ps.
z tego co ptaszki ćwierkają, to Vader bardzo prawdopodobny jest.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

RW to nawet nie tyle stawki co podobno megalomania i granie tylko jako head

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Dzosef pisze: pn wrz 23, 2019 9:12 pm RW to nawet nie tyle stawki co podobno megalomania i granie tylko jako head
Z tego co słyszałem Rolf to mega problematyczny człowiek we współpracy i facet z gigantycznym ego.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Ciekawe co dorzucą u nas z dotychczasowego line-upu Rock im Park (kilka dni przed Mystic) https://www.rock-im-park.com/lineup ,ja obstawiam Deftones ,Disturbed ,Powerwolf.

Edit
Powerwolf odpada ,grali w tym roku na MF.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ogólnie kapele ogłoszone do tej pory na różnych festiwalach, to straszna cienizna.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Kevin18 pisze: pn wrz 23, 2019 3:32 pmOgólnie to po ogłoszeniu Ressurection Fest i Download martwiłbym się o skład Mystica bo gówien strasznych namnożyło się tam w Line-Upie.
Na Download które niby? Moim zdaniem nie namnożyło się tam gówien. A headlinerzy porządni zagrają.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

A propos Running Wild to widziałem ich na Wacken w zeszłym roku i było słabo. Zero dramaturgii, nuda, nawet publiczność miała ich w dupie, co było powodem irytacji Rolfa momentami ("gramy Port Royal, może byście byli bardziej entuzjastyczni?"). A koledzy mówili, że i tak było lepiej od ich poprzedniego koncertu w tym miejscu. Produkcyjnie było to spore, piętrowa scena, mnóstwo świateł i tym podobnych rzeczy, ale całość wypaliła jak kapiszon, wobec legendy jaka ma ten zespół. Myślę, że to kwestia nieogrania, występują wszak sporadycznie a Rolfowi wydaje się chyba, że maja realne podstawy do pozycjonowania się jak aktywnie działajcie grupy, takie jak Helloween, Accept czy Blind Guardian. Konkludując, jakby mieli wystąpić na Mysticu to zobaczę jeszcze raz, bo jednak uwielbiam stare albumy, ale zupełnie nie mam na to ciśnienia.
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Sporo jest racji w tym co piszesz, widziałem 2 razy RW na żywo, i było ok, wokalnie Rolf IMO ciągle nieźle daje radę, natomiast widać po tych koncertach że on kompletnie nie czuje grania na żywo (co dziwnym nie jest, właśnie biorąc pod uwagę że gra te kilka koncertów na krzyż). Setlisty są układane od czapy i nie chodzi tu nawet o dobór utworów sam w sobie co o kompletnie bezsensowne układanie ich kolejności, wstawianie np. w środek zabijającego kompletnie dynamikę koncertu solo na perkusji, czy granie na bis kawałków z nowej płyty. Dochodzi do tego właśnie to, że młoda publiczność ich ledwie kojarzy, gdyby Rolf nagrał płytę na poziomie poreunionowych Acceptów, zebrał konkretny skład koncertowy i ruszył w trasę jakąś to właśnie status legendy pokroju Accept mógłby obecnie mieć (już pomijam zmiany w składzie u Wolfa). Jak by zagrali to właśnie też bym poszedł, bo te stare kawałki na żywo to w dalszym ciągu miazga, no ale właśnie jak ktoś się nastawia na koncert życia to może się rozczarować
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W zasadzie mogę tylko się zgodzić, moje dwa koncerty RW również niczego nie urwały. Solidne sztuki, fajnie posłuchać legendarnych numerów na żywo, instrumentaliści się starają, coś tam biegają po scenie, ale to wszystko wypada bez pojary. No i zdecydowanie za dużo Rapid Foray na żywo.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Umówmy się tylko że z tymi bisami na Wacken to było tak że chcieli pocisnąć na sam koniec ' Conquistadores ' ale przez to że co utwór potrzebowali minuty odpoczynku to skończył im się czas i zostali wyproszeni ze sceny po jakimś klocu z nowej płyty. W ogóle gdyby Rolf miał trochę zmysłu biznesowego, to zamiast bawić się w takie dziwne setlisty mógłby ogłosić zagranie w całości ' Black Hand Inn ' albo ' Pile Of Skull Show ' i od razu byłoby sporo chętnych. Ogólnie ciekawe z czego ten dziad żyje bo w czasach gdy koncertowanie jest jedynym zródłem zarobku on podchodzi do tego jak pies do kota :) Ale z dobrych zródeł ( kolega powiązany z Niemcem-Administratorem profilu RW ) wiem że 2020 ma być rekordowy dla Running Wild pod względem festiwali i kilka ogłoszeń jeszcze ma być.. Więc zawsze lepszy Running Wild niż Within Temptation.

I dalej uważam że oprócz headlinerów to na wielu festiwalach mamy straszną bidę. Taki Ressurection Fest czy Download oprócz headów mają same nowomodne potworki. Z jednej strony zrozumiałe bo zespoły typu Amon Amarth czy Sabaton próbują sprzedać bilety na swoje trasy więc nikt ich nie ogłosi póki co. Dziwi mnie też kolejny rok cisza koncertowa z obozu Blind Guardian, przecież to byłby mocny kandydat na Sub-Heada na większości festiwali. No nic, trzeba czekać.

P.S - A Accept chyba uda mi się złapać w przyszłym roku na jednym z koncertów ale dajcie spokój, ostatnio to straszne męczenie buły. Ich koncert z orkiestrą na Wacken 2017 zmęczył mnie okrutnie. A teraz nie ma już nawet Baltesa. O wiele lepszą opcją jest zobaczenie U.D.O grającego ' Metal Heart ' w całości u Niemców w przyszłym roku.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

RW widziałem 3 razy na Wacken i każdy kolejny koncert był ciut lepszy od poprzedniego. Co nie zmienia faktu, że te koncerty były dosyć słabe. Jeszcze jakby nie grali nowych numerów, to by się broniło muzycznie. A tak to dużo biedy i wspomnianego nieogrania.
www.MetalSide.pl
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Niech dadzą Grave Diggera zamiast RW - tych widziałem na żywo kilka razy i za każdym razem bawiłem się wyśmienicie.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

mic7 pisze: pn wrz 23, 2019 10:06 pm Ciekawe co dorzucą u nas z dotychczasowego line-upu Rock im Park (kilka dni przed Mystic) https://www.rock-im-park.com/lineup ,ja obstawiam Deftones ,Disturbed ,Powerwolf.

Edit
Powerwolf odpada ,grali w tym roku na MF.
O gdyby dodali Deftones... 8) To wtedy z ogromną chęcią bym się na MF przeszedł. Tak patrząc na składy to bardzo prawdopodobna jest też Gojira, dosyć popularna w naszym kraju. Z początku obstawiałem, że ten System będzie headlinerem, ale coraz bardziej (te finanse pewnie odgrywają kluczowe znaczenie) zwracam się ku opinii, że taki Korn spokojnie może być główną gwiazdą drugiego dnia. Wiem, że się powtarzam, ale LN tak łatwo "swoich" gwiazd nie odpuszcza... Cień szansy pewnie jest, ale Impact brzmi realniej!
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

^^wg tego co teasuje Kusy na swoim profilu, to Korn z osobnym koncertem, możecie przestać marudzić ;)
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Runnng Wild mimo wszystko to było by coś, ale boję się, że nie bėdzie to taki magnes dla szerszej publiki...
Wiadomo kiedy kolejne ogłoszenia? Bo tak szczerze, to pòki co z tych ogłoszonych najchętniej bym zobaczył Mgłę :D
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Potężny i nasmarowany oliwą Manowar wrzucił wczoraj pierwszy koncert na 2020 i zapowiada ' constant tour updates ' w najbliższym czasie. Plotkuje się o Rock Fest w Barcelonie i Masters Of Rock w Czechach. Może Mystic się skusi i zorganizuje ostateczną bitwę o prawdziwy metal w Krakowie ? :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

nieee, tylko nie ci pozerzy !!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Manowar byliby spoko, bo koncertu podczas Hellfestu się nie doczekałem a na osobą sztukę raczej nie chciałoby mi się jechać ;) Ale nie wierzę, że mieliby być na Mysticu.
ODPOWIEDZ