02-04/06/2022 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10-11/06/2020 - Mystic Festival - Kraków
Nie najgorzej. Nightwish, Vader i Accept do zobaczenia. Zobaczymy co będzie dalej
Night Mistress Fan Club Łódź
No, a ten Beast. To chyba też Twoje klimaty? Czy to była jakaś inna "bestia"?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Dawać Mastodon i Gojire 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

BIB to zdecydowanie (choć nie na wyłączność) moje klimaty. 
- blackcocker
- -#Moderator

#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Zdecydowanie by pasowało. Obu zespołów już trochę u nas nie było (nie licze występu Gojiry na brudzie), oba popularne, oba organizuje Knock Out
Gojire to ostatnio już LN robiło.
Nightwish na 100% headlinerem. Nie ma innej opcji.Kevin18 pisze: ↑czw paź 10, 2019 11:02 am Darujmy sobie malkontenctwo. Tak się robi festiwale w Europie. Jak kończą festiwale o których marzy polski kuc pokazała Metalmania w Spodku gdzie myśleli że ogłoszą Xentrix, Asphyx i Emperora i zrobią furorę![]()
P.S - Nightwish to drugi Headliner ? Bo w sumie nigdzie nie widziałem potwierdzenia tego.
A polski kuc... tu nie ma składu, żeby było dobrze. Bo jak nawet jest Slayer k$%#@! To i tak jest coś nie tak (nie to miasto, nie to miejsce itp.).
Pełna zgoda - rośnie nam festiwal z krwi i kości. Mocny skład i nie ma co stękać, że taka, czy inna kapela nie zagra.
www.MetalSide.pl
Jest naprawdę dobrze. Wiadomo że nigdy nie będziemy festiwalem na miare Hellfestu czy Wacken ale spokojnie możemy dupą wciągnąć Summer Breeze, Masters Of Rock etc. Licze na frekwencyjny sukces i rozciągnięcie do 3 dni. Nightwish, Judas Priest, Accept, Mercyful, Mgła, Vader.. przecież to jest europejska półka. IMO polscy metalowcy są najtrudniejsi w Europie. Plus jednak u nas cały czas mamy walkę o prawdziwość połączona z niechęcią do melodyjniejszych gatunków. Zauważyłem że fani Vadera czy Obitychgarów muszą za wszelka cenę podkreślić jakim to gównem jest np Nightwish. A ja uwielbiam oba zespoły i wierze że wielu jest takich jak ja
P.S - Wierze w Running Wild 
www.last.fm/user/darkfuneral18
Coś się w końcu u nas dzieje. Znaleźli się ludzie, którzy mają pojęcie o tym jak powinien wyglądać prawdziwy festiwal, także jestem spokojny o przyszłość.
Btw z tego co słyszałem, to Avenged Sevenfold ma ogłosić trasę na Europe 2020, mogą być gwiazdą. Ta nazwa chyba jeszcze tu nie padła.
Btw z tego co słyszałem, to Avenged Sevenfold ma ogłosić trasę na Europe 2020, mogą być gwiazdą. Ta nazwa chyba jeszcze tu nie padła.
Nightwish jest headlinerem, info od organizatorów.
Festiwal odniesie sukces frekwencyjny, to wiadomo już dziś. I dobrze. Mnie na razie interesują 3 kapele, ale nie narzekam.
Festiwal odniesie sukces frekwencyjny, to wiadomo już dziś. I dobrze. Mnie na razie interesują 3 kapele, ale nie narzekam.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
No to mamy jako gwiazdy zespoły, które ucieszą takiego metalowego ramola jak ja
Zero nowych kapel mających mniej niż 20 lat stażu na scenach 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Czyli więcej niż 2 headów nie będzie?
Wolę Battle Beast, ale Beast In Black też w sumie spoko
Night Mistress Fan Club Łódź
No to był oczywiste, skoro zespół zapełnił ostatnio Tauron
A jak ktoś nie rozumie, że festiwal różnorodnością jest silny, to ma problem. Teraz nawet zespoły w trasę jadą w rozmaitym stylistycznie składzie.
www.MetalSide.pl
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Na pytanie, kiedy do sprzedaży trafią bilety jednodniowe, odpowiadamy: w przyszłym tygodniu.
A na wszystkie inne trapiące was pytania, z wyjątkiem: "czy zagra Running Wild?", odpowiadamy tutaj: www.mysticfestival.pl/pl/faq-2020
Na śmieszkowanie im się zebrało xD
A na wszystkie inne trapiące was pytania, z wyjątkiem: "czy zagra Running Wild?", odpowiadamy tutaj: www.mysticfestival.pl/pl/faq-2020
Na śmieszkowanie im się zebrało xD
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

479 za bilet, 99 za pole namiotowe, 40zł za parking, to sa ceny kompletnie niedorzeczne za dwudniową imprezę.
Masters of Rock będzie miał pewnie porównywalnej skali nazwy, potrwa dwa dni dłużej i będzie sporo tańszy. 145 euro, nieźle.
A do Summer Breeze itd to raczej długo nie będzie startu.
Masters of Rock będzie miał pewnie porównywalnej skali nazwy, potrwa dwa dni dłużej i będzie sporo tańszy. 145 euro, nieźle.
Dej spokój. Druga edycja i nie ma co porównywać (teraz) do festiwali ze stażem. MoR - padaka ze składem w tym roku i Mystic zdecydowanie miał ciekawszy zestaw. Zobaczymy co ogłoszą Czesi i co jeszcze na Mystic wpadnie. MoR trwa dwa dni dłużej, ale tam nic się przez pół dnia nie dzieje.Dzosef pisze: ↑czw paź 10, 2019 7:43 pm 479 za bilet, 99 za pole namiotowe, 40zł za parking, to sa ceny kompletnie niedorzeczne za dwudniową imprezę.
Karnet na Mystic można było kupić za 419 (Blind Bird). 500 złotych wstępnego za dwa dni i kilkanaście/ponad 20 kapel... to dużo? Co kto lubi... jedni pojadą do Czech, inni będą się bawili na MF.
www.MetalSide.pl
www.MetalSide.pl
-
paulek
- -#Lord of the flies

Ano nie miał.... co nie znaczy że w przyszłorocznej edycji sytuacja nie ulegnie zmianie...