Dwa albumy ważnych thrashowych zespołów, którym nie udało się załapać do tzw. big 4, a powinny być traktowane z co najmniej taką samą atencją jak Megadeth czy Slayer.
Płyty do siebie podobne, zespoły można rzec spokrewnione, przy tytułach utworów Testament widnieje nazwisko Steve'a "Zetro" Sousy. Był w tym zespole, kiedy jeszcze nazywali się The Legacy. Te płyty mimo pewnych podobieństw mają jednak swój osobliwy charakter. Testament z pewnością wyróżniają genialne solówki Alexa Skolnicka, a Exodus? To nie jest ich debiut jak w przypadku Testament, ale debiut Zetro jako wokalisty w grupie. Bon Scott żyje! No w wersji thrashowej.
Trudny wybór, ale Exodus ode mnie. Drugi thrashowy album jaki usłyszałem. A jeśli założyć że Master of Puppets to raczej taki thrash nie thrash, pierwszy prawdziwie miażdżący thrashowy album jaki dane mi było usłyszeć.
Thrash battle episode 2
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Thrash battle episode 2
Wybieram jednak "The Legacy". Dwójka Exodus to chyba najmniej lubiany przez mnie ich album z klasycznego okresu. Ekipę Skolnicka i wielkiego Indiańca lubię bardzo 
- blackcocker
- -#Moderator

Exodus
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Exodus, ale chwila zawahania była
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM