Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Legacy of the Beast World Tour 2020 - trasa

Post autor: Kevin18 »

Zawsze mnie zastanawia czemu służy takie przeniesienie daty w ostatniej chwili. Co im szkodzi ogłosić te trasę 16.10 jak i tak pewnie wszystko było dograne rok-dwa do przodu ? ( tak działa rynek koncertowy )
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Kevin18 pisze: śr paź 16, 2019 7:11 pm Cytat z Bruce'a Dickinsona z wywiadu dla www.clarin.com

' Bruce: ''But there were a lot of songs that we couldn't include, that we didn't do on this tour. So we could do another Legacy Tour with a totally different repertoire'' -

Dla mnie brzmi to tak jakby na przyszły rok planowali więcej niż jedną czy dwie zmiany. Tym bardziej że prawie dwa miesiące znowu spedzą w Europie. IMO Clairvoyant za TETMD , Paschendale za FTGGOG, Moonchild za Revelations i Ghost Of The Navigator za Where Eagles Dare :P
Raczej chodzi tutaj o ew. trase Legacy pt. 2 w przyszlosci (czyli najwczesniej po kolejnej trasie albumowej) - przeciez do tej pory zawsze tak to dzialalo. Na 2020 nie oczekiwalbym zadnych zmian w setliscie, gdyz w wiekszosci odwiedza miejsca, w ktorych nie byli jeszcze z obecnym show.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Ancient Mariner pisze: śr paź 16, 2019 11:22 pm Tymczasem Bruce pozbierał się i odpalił prawdziwą wokalną petardę na ostatnim koncercie w Chile :)
https://www.youtube.com/watch?v=YZJfUhK ... rt_radio=1
https://www.youtube.com/watch?v=Pv-NgI0 ... m8&index=2
Brzmi genialnie, dobrze wiedzieć że ostatni spadek formy był spowodowany tylko chwilową niedyspozycyjnością :)
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
longestday
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: longestday »

Nie ma co się jarać. Jedyna możliwa zmiana to wywalenie The Evil i wstawienie do bisów np. Running Free, aby było bardziej stadionowo-festivalowo.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Tez mysle, ze setlista bedzie ta sama. Tym bardziej ze w Azji czy Australii jeszcze wcale nie byli.
Moze faktycznie 7.11 cala trase oglosza?
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

A mnie zastanawia, po cholere tak rozciągają tą trasę. Przecież azja i australia plus kilka festiwali to jest raptem ok 20 koncertów. To nie mogli w tym roku przed ameryką ich zagrać?
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

sekcjazwlok pisze: czw paź 17, 2019 1:01 pm A mnie zastanawia, po cholere tak rozciągają tą trasę. Przecież azja i australia plus kilka festiwali to jest raptem ok 20 koncertów. To nie mogli w tym roku przed ameryką ich zagrać?
Widocznie NIE :lol:

A może właśnie taki jest plan żeby powtórzyć 2003. Czyli szybkie dokończenie trasy wiosna/lato i wydanie nowego albumu i jesienią kolejna już nowa trasa z nowym materialem
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

No ja bym zdecydowanie wolał żeby premiere albumu grali po halach.
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

To byłoby na pewno świetne posunięcie finansowe, do wakacji oblecieć świat, a jesienią halowa Europa. Wszyscy fani zadowoleni, tym bardziej, że zawsze łatwiej wyprzedać halowe sztuki niż wielkie stadiony. No i może znów 2x u nas?
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

@Wydra, już widzę jak będzie im się chciało zrobić 2 trasy w jednym roku ;) Do tego logistyka cała, nowy stage set, odpada.
Polecą od maja do lipca, zrobią Azję z Oceanią, potem Europę, pewnie ok. 30 dat się nazbiera. Na koniec ogłoszenie nowego LP ze sceny. Mogliby odpalić Ed Force One... Potem wakacje dla zespołu.
Wczesną jesienią release nowego LP, o ile ten jest gotowy. Nie wiemy przecież czy nie muszą jeszcze czegoś dograć, a może już tylko Steve ma swoje do posiedzenia nad albumem. To wiosną. Bo styczeń/luty robi USA i Kanary z Lwem. Chciałbym, żeby odwiedził Europę w marcu/kwietniu, ale to chyba pobożne życzenia i najwyżej zobaczymy go jesienią, jeśli w ogóle... :/
Rok 2021 trasa albumowa. I 2022 też.

M.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Kevin18 pisze: czw paź 17, 2019 10:05 am Zawsze mnie zastanawia czemu służy takie przeniesienie daty w ostatniej chwili. Co im szkodzi ogłosić te trasę 16.10 jak i tak pewnie wszystko było dograne rok-dwa do przodu ? ( tak działa rynek koncertowy )
To jest nakręcanie ludzi i trzymanie tematu na powierzchni. Jak ogłaszają po kawałku, to fani zaglądają na stronę/media społecznościowe (są kliknięcia, zasięgi, odsłony). Komentują, jest dyskusja (tak jak u nas na forum), spekulacje, rozkminy i inne wróżenie z fusów. Temat żyje i jest (sztucznie) podtrzymane zainteresowanie zespołem. Ogłoszenie wszystkiego na raz to jednorazowa bomba i póżniej "spadek zainteresowania" tematem. A tak podsycają cały czas... Tak samo jak zespoły odsłaniają po kawałku okładkę, czy przedstawiają nowego muzyka informacją, że "jutro ogłoszą kto to jest" :D Markjeting Panie, markjeting ;) zawsze chodzi o kliknięcia.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

The inevitable will happen. We are in the service of The Beast. We can only do his bidding. We can only tell you many have waited many decades for this day, surely you can wait a few more weeks. Thank you and #SeeYouAtTheSLAM
Czyli Rod powiedział stop.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

A nie raczej poczekajcie... Ale do zobaczyska ;)
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Hellfest ogłasza skład 28 Października o 12. Czyli tego samego dnia którego według @Wickerman miała być ogłoszona pierwotnie trasa europejska na 2020. Czyli ogłoszenie Azji/Australii przesunięte na 7 listopada i najpierw na koniec Października Europa? Pewnie tego dnia poznamy date polskiego koncertu :)
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: mikdyb »

Kevin18 pisze: pt paź 18, 2019 7:51 pm Hellfest ogłasza skład 28 Października o 12. Czyli tego samego dnia którego według @Wickerman miała być ogłoszona pierwotnie trasa europejska na 2020
Skąd info, że Hellfest się wtedy ogłasza? Nie wydaje mi się, żeby tam wrócili po dwóch latach z tą samą trasą.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Na komórce wyświetlało mi się w tych całych ' snapach ' Hellfestu ich logo plus napis u góry ' Ouverture ' i na dole ' Adhesions Saison 7 28 Octobre 2019 12H ' . To tak pomyślałem że może chodzić o ogłoszenie :) Plus kilka osób pisało że Graspop i Hellfest tak łatwo nie odpuszczą Iron Maiden. Gdzies mi migneło na jakieś grupie info kumatego że pewniakami na przyszły rok są Sweden Rock w Szwecji, Koncert w KOLN w Niemczech, Copenhell w Danii, Nova Rock w Austrii i Rock Fest w Barcelonie. Ale na ile to prawda to kij wie :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

GMM też niedługo bedzie ogłaszać

Na Rock Fest nie byli od 2016
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Wiesz czy jest szansa na Graspop albo Rock Fest w przyszłym tygodniu ? Powoli trzeba czaić się na festiwal jakiś za rok a dużo zależy od tego gdzie będzie Maiden :)

Edit : Kolega z Hiszpanii napisał mi właśnie że niby mają grać na Stadionie Olimpijskim w Barcelonie a nie na Rock Fest ale czy Maiden porywałoby się na 60-cio tysięcznik grając drugi raz w ramach tej samej trasy w jednym kraju ? Sam nie wiem.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Nie mam żadnych info.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
PowerSeventhSon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: PowerSeventhSon »

Ciągle wierzę, że koncerty 2020 to jednak nie będzie Legacy of the Beast Tour. Oni nie mogą być aż tak żałośni i leniwi. Jeśli tak zrobią to już niech do końca kariery grają ten set i te koncerty. Kasa się zgadza, Smallwood zadowolony. Niech jeszcze wpadną Wasted Years, Blood Brothers i Running Free zamiast Sign of the Cross, Flight of Icarus i Where Eagles Dare by "Iron Maiden Friends" byli jeszcze bardziej zadowoleni z przebojów. Wątpię czy ten zespół jest jeszcze w stanie nagrać 10-11 nowych, dobrych kompozycji na nowy album.
ODPOWIEDZ