Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy of the Beast World Tour 2020 - trasa
Szczerze myslalem, ze Wawka to jednak bedzie stadion Legii. Nie wiem czy ten Narodowy to sie wypelni...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tez mnie ta Rosja bardzo kusi
Zdarzają się tanie loty do Sankt Petersburga?
Decyzja o anulowaniu krótkich wiz zmieni rynek. Póki co ceny są dość wysokie, typu 800 zł za przelot w obie strony. Wydaje mi się, że raz widziałem promocję LOTu na poziomie 650 zł.
Natomiast niespodzianką było dla mnie, że wynajem lokali jest OK. Ceny poniżej europejskich, złapałem mały apartament 18 m2 po 150 zł z łazienką własną. Super lokalizacja. A bałem się, że będzie drogo jak w Moskwie.
Natomiast niespodzianką było dla mnie, że wynajem lokali jest OK. Ceny poniżej europejskich, złapałem mały apartament 18 m2 po 150 zł z łazienką własną. Super lokalizacja. A bałem się, że będzie drogo jak w Moskwie.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Na trasie muszę ogarnąć budżet i kalendarz. Berlin kusi, bo Waldbuhne jest fajne i małe. Na pepików się obraziłem, bo nie oddali mi kasy za Ozza jeszcze, ale Praga niedaleko.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- blackcocker
- -#Moderator

Jeśli ktoś atakuje Pragę autem to wstępnie z @Sardim się piszemy!
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
@pz nie masz wyjścia, musisz kupić Solarisa 
Praga ten sam obiekt co w 2016 r. Mam stamtąd dość liche wspomnienia - koncert przyspieszony o godzinę ze względu na ciszę nocną (koniec do 22), niemal w pełni za jasności (to było 05. lipca), w 2020 pewnie będzie tak samo. Do tego jakaś taka drętwa atmosfera. Oglądałem stojąc z tyłu GC i praktycznie zapomniałem już, że tam byłem. Ale to czysto subiektywnie. Rekomenduję miejsce przy barierce, to opisane przeze mnie kwestie nie będą odczuwalne.
M.
M.
- dostoevsky
- -#Assassin

Czescy fani w ogóle sprawają wrażenie drętwych, gdyby nie obecność Polaków na koncercie w Ostrawie w 2007 roku to byłoby kiepsko.beaviso pisze: ↑czw lis 07, 2019 4:26 pm Praga ten sam obiekt co w 2016 r. Mam stamtąd dość liche wspomnienia - koncert przyspieszony o godzinę ze względu na ciszę nocną (koniec do 22), niemal w pełni za jasności (to było 05. lipca), w 2020 pewnie będzie tak samo. Do tego jakaś taka drętwa atmosfera. Oglądałem stojąc z tyłu GC i praktycznie zapomniałem już, że tam byłem. Ale to czysto subiektywnie. Rekomenduję miejsce przy barierce, to opisane przeze mnie kwestie nie będą odczuwalne.
M.
-
Deleted User 2259
Na Dream Theater nawet dają radę. Może to zależy od zespołu.
Ja po koncercie w Pradze jestem na Czechów obrażony bo tak beznadziejnej publicznosci nigdy nie widzialem. Dodatkowo nie są zbyt mili i nie rozumieją pojęcia kolejki do punktu z piwem
Ale chyba dam szanse im.
Na dzien dzisiejszy planuje chyba Warszawa, Praga, Bolonia
Ale chyba dam szanse im.
Na dzien dzisiejszy planuje chyba Warszawa, Praga, Bolonia
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- Saimon1995
- -#Moderator

Najchętniej zrobiłbym i Warszawę, i Pragę. Mam nadzieję, że jakaś ciekawa i liczna ekipa się zbierze, żeby transport wspólnie ogarnąć autokarem.
Cieszę się, że Maideni znowu w Polsce, ale... ten nieszczęsny Narodowy. Wciąż mam w uszach koncert AC/DC. Choć na Metallice w tym roku aż tak tragicznie nie było, przynajmniej na płycie. Więc trybuny na pewno nie wchodzą w grę. I tak by nie wchodziły.
Cieszę się, że Maideni znowu w Polsce, ale... ten nieszczęsny Narodowy. Wciąż mam w uszach koncert AC/DC. Choć na Metallice w tym roku aż tak tragicznie nie było, przynajmniej na płycie. Więc trybuny na pewno nie wchodzą w grę. I tak by nie wchodziły.
Dla mnie Warszawa obowiązkowo
zwłaszcza że mam opcje noclegu u kumpla
no i to weekend więc w razie czego mniej urlopu mi zeżre taki wyjazd. Berlin niby kusi ale po 2016 już chyba nie pojadę, ciężko z transportem w nocy z powrotem do Szczecina, więc trzeba by brać nocleg itd. Całość wyjdzie drożej niż cały wypad do stolycy 
Szkoda, że Narodowy trochę :/ nie byłem tam na koncercie, ale dwa razy na zwiedzaniu stadionu i jestem w stanie sobie wyobrazić po tym jak tragiczna jest tamta akustyka. Plus będzie widać pustki, bo nie wierzę, że zapełnią cały tak ogromny stadion u nas
To chyba będzie możliwe tylko przy trasie pożegnalnej...
Szkoda, że Narodowy trochę :/ nie byłem tam na koncercie, ale dwa razy na zwiedzaniu stadionu i jestem w stanie sobie wyobrazić po tym jak tragiczna jest tamta akustyka. Plus będzie widać pustki, bo nie wierzę, że zapełnią cały tak ogromny stadion u nas
-
Deleted User 4783
Kurwa, na Maiden piechotą!
No to Warszawa, Berlin i Praga! Na start. Co potem się zobaczy
No to Warszawa, Berlin i Praga! Na start. Co potem się zobaczy
bedzie moze ktos ogarnial gig w Berlinie?
Taa... No świetne te wspomienia z Ostawy 2007.. Zwłaszcza jak bydło pcha po schodach w dół, prosto na wejście otoczone drutem kolczastym... Moje jedyne wspomnienie z tego koncertu, a byłam trzeźwa...dostoevsky pisze: ↑czw lis 07, 2019 4:47 pmCzescy fani w ogóle sprawają wrażenie drętwych, gdyby nie obecność Polaków na koncercie w Ostrawie w 2007 roku to byłoby kiepsko.beaviso pisze: ↑czw lis 07, 2019 4:26 pm Praga ten sam obiekt co w 2016 r. Mam stamtąd dość liche wspomnienia - koncert przyspieszony o godzinę ze względu na ciszę nocną (koniec do 22), niemal w pełni za jasności (to było 05. lipca), w 2020 pewnie będzie tak samo. Do tego jakaś taka drętwa atmosfera. Oglądałem stojąc z tyłu GC i praktycznie zapomniałem już, że tam byłem. Ale to czysto subiektywnie. Rekomenduję miejsce przy barierce, to opisane przeze mnie kwestie nie będą odczuwalne.
M.
Warszawa to trochę bo blisko i weekend, a co do reszty... Coś na bank...
Dzisiaj można zakupić już bilety nie niektóre festiwale i stadion w Izraelu - ceny biletów bardzo wysokie - 900zł za stojące! Niezłe żydostwo
A i tak krzesełka znikają szybko i pewnie będzie sold out.
Legacy się okaże najbardziej dochodową trasą w historii Zespołu. Fajnie, zasłużyli na to.
Legacy się okaże najbardziej dochodową trasą w historii Zespołu. Fajnie, zasłużyli na to.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Czyli następnej (jeżeli w obecnym składzie). A teraz będzie zaznaczenie statusu i wykorzystanie wszystkich atutów, tzn. tego, że: 1 sztuka na Polskę w tej odnodze trasy, Wawa, wakacje, w miarę nieprzegięte ceny biletów i mocny bezpośredni support (chociaż myślę, że gdyby wybierać spośród tych, co zagrają w innych miejscach Alter Bridge byliby jeszcze lepszym strzałem).
Szczerze? Mocno się dzisiaj zdziwiłem, gdy zobaczyłem rozpiskę europejskiej trasy. Po cichu liczyłem na to, że IM odwiedzi rynki, na których dawno nie grali - coś na kształt 2014, kiedy to koncertowali w Luksemburgu bądź Serbii. Na pewno oszukani mogą czuć się Węgrzy, u których kilka dni temu Bruce na swoim wieczorze wspomniał o wielkim ogłoszeniu
Miałem nadzieję na więcej koncertów we wschodniej części Europy - Rumunia, Łotwa, Białoruś, Ukraina, a może nawet Gruzja.
Co zamiast tego dostaliśmy? 1/3 występów to będzie powrót do dokładnie tych samych lokalizacji, które były w 2018 roku. Dodatkowo kolejne 6 to miasta, których mieszkańcy w 2018 mieli nie dłuższą niż 2h drogę na najbliższy koncert.
Trochę dziwne podejście biorąc pod uwagę, że przyjadą z dokładnie tą samą trasą, a w niektórych miejscach mieli problem ze sprzedażą np. w Berlinie.
Miałem nadzieję na więcej koncertów we wschodniej części Europy - Rumunia, Łotwa, Białoruś, Ukraina, a może nawet Gruzja.
Co zamiast tego dostaliśmy? 1/3 występów to będzie powrót do dokładnie tych samych lokalizacji, które były w 2018 roku. Dodatkowo kolejne 6 to miasta, których mieszkańcy w 2018 mieli nie dłuższą niż 2h drogę na najbliższy koncert.
Trochę dziwne podejście biorąc pod uwagę, że przyjadą z dokładnie tą samą trasą, a w niektórych miejscach mieli problem ze sprzedażą np. w Berlinie.