24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 05/07/2020 - Warszawa, PGE Narodowy
swietnie, ze Ciebie nie bedzie 
Popłynęli z tą różnicą pomiędzy GA EE i zwykłym GA ostro 
Pawlo84 pisze: ↑pn lis 11, 2019 1:50 pm Witam. Jestem świeżakiem koncertowym, bo byłem tylko w Krakowie z żoną na trybunach w zeszłym roku. Teraz marzy mi się płyta w Warszawie. Jest tu ktoś z okolic Nowego Sącza lub Krakowa i wybiera się do Wawy? Pytam, bo żona na pewno ze mną nie pojedzie, a samemu byłoby trochę lipnie jechać. Rozważam wyjazd pociągiem z Krakowa, potem nocleg po koncercie i powrót w poniedziałek. W grę wchodzi też wyjazd autem.
Jak jesteś z Krakowa to lepiej chyba do Pragi skoro pierwszy raz na płytę.
Może i pojedziesz dłużej, ale staniesz zdecydowanie bliżej i nie uświadczysz patoli
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
A czy wiadomo czy bilety są imienne ?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tak, ja musiałem podać dane
- Saimon1995
- -#Moderator

Pamiętam to jak dziś. Podczas pierwszego koncertu w ubiegłym roku w Krakowie. Stoję sobie spokojnie z tatą na płycie, przebijamy się do przodu, a obok nas gościu wyzywa, że "kupił droższy bilet, a nie ma pierwszego rzędu".
O ile jeszcze 50 zł dopłaty za EE jestem jakoś w stanie zrozumieć (choć i tak nie mogę tego pojąć), to już +200 zł to jest rozbój w biały dzień. A najsmutniejsze jest to, że wciąż ktoś daje się na to nabierać. Gdyby nie było chętnych, LN - prędzej czy później - zrezygnowałoby z tego pomysłu.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Przecież oni tyle tych EE sprzedają, że to się we łbie nie mieści. Nawet Metalmind podłapał.
Jestem z Nowego Sącza. Praga jest prawie dwa razy dalej od Wawy i na pewno koszty mnie nie puszczą. Zresztą są też inne czynniki, które wykluczają mnie z koncertów zagranicznych.Michał pisze: ↑pn lis 11, 2019 6:38 pmPawlo84 pisze: ↑pn lis 11, 2019 1:50 pm Witam. Jestem świeżakiem koncertowym, bo byłem tylko w Krakowie z żoną na trybunach w zeszłym roku. Teraz marzy mi się płyta w Warszawie. Jest tu ktoś z okolic Nowego Sącza lub Krakowa i wybiera się do Wawy? Pytam, bo żona na pewno ze mną nie pojedzie, a samemu byłoby trochę lipnie jechać. Rozważam wyjazd pociągiem z Krakowa, potem nocleg po koncercie i powrót w poniedziałek. W grę wchodzi też wyjazd autem.
Jak jesteś z Krakowa to lepiej chyba do Pragi skoro pierwszy raz na płytę.
Może i pojedziesz dłużej, ale staniesz zdecydowanie bliżej i nie uświadczysz patoli
- Mercenary155
- -#Invader

Dobra Pany i Panie. Ktoś ma może podzielić się kodem FC? Przedłużyłem FC w sobotę wieczorem ale nie dostałem kodu na przedsprzedaż .....
- dostoevsky
- -#Assassin

W tym momencie w wydarzeniu na Facebook'u 3418 osób deklaruje swoją obecność na koncercie, a 18367 osób jest zainteresowanych. Całkiem dobry wynik jak na niszowy zespół jak Iron Maiden, ale również zważywszy na fakt, że do koncertu zostało ok. ośmiu miesięcy.
Dla porównania, na evencie koncertu Metalliki na Narodowym 20 tysięcy zadklerowało swój udział, a 54000 było zainteresowanych. Nawet jeśli strony eventowe nie są najlepszym wyznacznikiem frekwencji, to dzięki nim można ocenić popularność samego wydarzenia. Do lipca ilość zainteresowanych, jak i osób biorących udział, może jedynie wzrosnąć.
Dla porównania, na evencie koncertu Metalliki na Narodowym 20 tysięcy zadklerowało swój udział, a 54000 było zainteresowanych. Nawet jeśli strony eventowe nie są najlepszym wyznacznikiem frekwencji, to dzięki nim można ocenić popularność samego wydarzenia. Do lipca ilość zainteresowanych, jak i osób biorących udział, może jedynie wzrosnąć.
Proponuję zacząć liczyć wolne siedzenia na trybunach, wtedy będziemy mieli pełen obraz sytuacji.
Dlatego za dobry można uznać wynik w przedziale 28-32 tys, a wszystko co powyżej za bardzo dobry. Narodowy cieszy się tak tragiczną sławą jeśli chodzi o koncerty, że będzie bardzo ciężko o wykręcenie lepszej frekwencji. Gdyby to było GDZIEKOLWIEK indziej w Polsce robiłbym bez mrugnięcia okiem, a tak spoglądam na Czechy i Niemcy. Szkoda strasznie, bo już kilka osób wspominało tutaj o ile lepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie tego eventu na stadionie Legii. Natomiast jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo, że chodzi o pieniądze. Frekwencyjnie nie ma się co spodziewać fajerwerek. Będzie więcej niż 30-32 tys - będzie bardzo dobrze.
- dostoevsky
- -#Assassin

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

dostoevsky pisze: ↑wt lis 12, 2019 1:34 pm . Całkiem dobry wynik jak na niszowy zespół jak Iron Maiden
- blackcocker
- -#Moderator

Ogólnie sugerowanie się ilością zainteresowanych na FB jest poronionym pomysłem. Sam zaznaczam zainteresowanie jak popadnie jeśli coś mogłoby bliżej terminu się wykrystalizować i jeśli mnie interesuje faktycznie, ale to jest niemiarodajne, bo zazwyczaj na około 5 eventów, którymi się interesuje wpadam na jeden lub dwa 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
-
Xardas2309
- -#Invader

To ja jestem znowu typem osoby która by chętnie poskakala a szczególnie zdarla gardło z kulturą. Pamiętam w Krakowie jak to nazwaliscie smartfonowych zombie. Nikt nie śpiewał poza mną. Nagrywali i nagrywali i czułem się trochę dziwnie.
Ja jestem z okolic Krakowa i najprawdopodobniej pojadę sam bo tata się nie pali a ja w wakacje nie zamierzam siedzieć w domu.
Cały czas rozmyślam czy trybuny czy płyta. Po porażce dźwiękowej w Krakowie na płycie. Jechać o denerwować się na dźwięk też nie ma sensu.
Za granicą chętnie bym też pojechał. Tylko nie mam doświadczenia w takich wyjazdach koncertowych za granicę ani nie wiem co jak gdzie kiedy. Chyba że coś się organizuje lub ktoś jedzie i kogoś szuka do wyjazdu
Ja jestem z okolic Krakowa i najprawdopodobniej pojadę sam bo tata się nie pali a ja w wakacje nie zamierzam siedzieć w domu.
Cały czas rozmyślam czy trybuny czy płyta. Po porażce dźwiękowej w Krakowie na płycie. Jechać o denerwować się na dźwięk też nie ma sensu.
Za granicą chętnie bym też pojechał. Tylko nie mam doświadczenia w takich wyjazdach koncertowych za granicę ani nie wiem co jak gdzie kiedy. Chyba że coś się organizuje lub ktoś jedzie i kogoś szuka do wyjazdu
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Wyjazd za granicę różni się tylko zmianą waluty i używanym językiem, jak dla mnie Berlin i Praga nie róznią się za bardzo od jechania do np. Krakowa.
Różnią się zdecydowanie... kulturą
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A tu już mówimy o koncercie, nie wyjeździe