24/07/2022 - Warszawa, PGE Narodowy

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 05/07/2020 - Warszawa, PGE Narodowy

Post autor: Bon Dzosef »

No, o to mi chodzi :) . Ale fakt, aranze na 3 gitary sa dużo lepsze w Hello
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Kai na bonusowym dvd opowiadał, że rozważali i byli blisko decyzji, żeby gitarzyści też się zmieniali na scenie jak wokaliści. Próby Perfect Gentelman to zmieniły i na szczęście było jak było ;-)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dzosef pisze: sob lis 16, 2019 6:43 pm No, o to mi chodzi :) . Ale fakt, aranze na 3 gitary sa dużo lepsze w Hello
Tam po prostu są aranże na 3 gitary :) Ale my tu wszyscy musimy nie lubić Maiden :mryellow:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Koneserzy tak mają :D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

brezdi pisze: sob lis 16, 2019 6:27 pm
gumbyy pisze: sob lis 16, 2019 5:21 pm
brezdi pisze: sob lis 16, 2019 4:49 pm Swoją drogą to jest bardzo ciekawe. Teoretycznie na tym forum gromadzi się spora grupa osób, które jednak żyją Iron Maiden, tym zespołem, jego trasami, historią, koncertami. Są mega fanami, kolekcjonerami, pasjonatami. Niektórzy potrafią lecieć do Chin, żeby tam zobaczyć ich live. Tymczasem rusza sprzedaż biletów na koncert tego zespołu w stolicy naszego kraju, która jest położona centralnie, dobrze skomunikowana, na największym stadionie w Polsce, mega dużo obcych tak zwanych "januszy metalu" kupiło już dawno bilety, a tutaj co drugi się zastanawia czy na ten koncert iść :D Zamiast mieć Święto związane z występem ulubionego czy jednego z ulubionych zespołów w kraju mamy tak obrzydzone wszystko nagłośnieniem narodowego, że ludzie wolą jechać za granicę zamiast do siebie. Ciekawe zjawisko, bo teoretycznie wydaje się, że my wszyscy powinniśmy kupować bilety w 1 kolejności.
A to jest jakiś obowiązek stawienia się na koncercie w Warszawie? :roll: Ja na przykład bliżej mam do Pragi, taniej, będzie też lepszy dźwięk. :roll:
A czy gdzieś wspomniałem o obowiązku? Napisałem, że to ciekawe, że mega dużo ludzi spoza forum kupiło już bilety i się mega szykują na koncert z uśmiechem i pozytywnym nastawieniem, a w grupie teoretycznie największych "bojówkarzy" Maiden co drugi się zastanawia czy chce mu się iść na koncert w swoim kraju ;) Tylko tyle i aż tyle, ale jak widać dla niektórych zbyt skomplikowane.
No logiczne, że przedstawiciel "polskiego bydła" co to się najebie przed koncertem i później będzie do koncertu darł ryja "Maiden kurła", a na stadionie:

1. Będzie się bezmyślnie pchnął do przodu, bo on musi jeszcze te 2 metry być bliżej. Nie ważne, że już nie ma miejsca, on musi i koniec.

2. Będzie kręcił pogo z kumplami od flaszki, aż nawaleni to oczywiście wszyscy dookoła będą mieli zrypany kincert, bontrzeba uważać, żeby cenił jeden z drugim nie wpadł na Ciebie i nie rozwalił na przykład głowy.

3. Będzie darł ryja non stop fałszując niemiłosiernie i psują odbiór koncert i innym.

Już sobie bilet kupił. On ma w dupie jak ten koncert zabrzmi, po pijaku to wszystko jedno. Grunt, że będzie impreza, przemarsz przez miasto i "świetna zabawa" na koncercie.

Ja i jak się okazuje inni też wolą ciut bardziej komfortowe uczestnictwo w koncercie. A to wspomniane powyżej "bydło" psuje "święto" o którym napisałeś. Życie.

ps.
"bojówkarze" IM? No nie... bez przesady.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

gumbyy pisze: sob lis 16, 2019 7:34 pm "bojówkarze" IM? No nie... bez przesady.
Też mnie zaniepokoiło to określenie :D Właśnie powiedziałbym, że łebki opisane w poście wyżej to taka "bojówka" XD
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Bojówkarze w sensie gotowi bronić Iron Maiden na śmierć i życie :D Wierni i zwarci by pojechać na koniec świata by usłyszeć 4 rok z rzędu tą samą setlistę :D W sensie tylko nam wolno ich krytykować, Januszom już nie i będziemy chronić ich dobrego imienia własną piersią :D Nie bierzcie tak dosłownie ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

brezdi pisze: sob lis 16, 2019 8:05 pm Bojówkarze w sensie gotowi bronić Iron Maiden na śmierć i życie :D Wierni i zwarci by pojechać na koniec świata by usłyszeć 4 rok z rzędu tą samą setlistę :D W sensie tylko nam wolno ich krytykować, Januszom już nie i będziemy chronić ich dobrego imienia własną piersią :D Nie bierzcie tak dosłownie ;)
Bojówkarze, "jak cudownie to brzmi" :D

Jak bym na to spojrzał tak. Wiadomo, że są tu na forum ludzie, którzy jeździli za Maidenami po Europie czy świecie, mają na koncie kilka(naście/dziesiąt) koncertów. Ale właśnie dlatego są bardziej świadomi: wiedzą jak to wygląda organizacyjnie i na publiczności w kraju i zagranicą, wiedzą, że za granicą wcale nie znaczy drożej, wiedzą, że nie ma się czego obawiać jadąc na koncert do innego kraju. No i nie potrzebują Maidenów "pod domem", żeby się na nich wybrać :) Bardziej świadomy wybór miejsca zabawy, a myślę, że większość marudzących i tak się w Warszawie pojawi. A bywalców dobrze podsumowali inni (pijane bydło lub ludzie, którzy kiedyś słyszeli o Maiden, a teraz stać ich na to, żeby iść, a z drugiej strony nie zależy im aż tak, żeby szukać sobie koncertu za granicą i na niego jechać).

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

Praga kupiona! :twisted:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

blackmailer pisze: sob lis 16, 2019 7:56 pm
gumbyy pisze: sob lis 16, 2019 7:34 pm "bojówkarze" IM? No nie... bez przesady.
Też mnie zaniepokoiło to określenie :D Właśnie powiedziałbym, że łebki opisane w poście wyżej to taka "bojówka" XD
No właśnie... raczej tak to bym widział. Ja tam nie zamierzam umierać za IM. Fakt to mój ulubiony zespół na którego koncerty jeżdżę od 1995 roku... Ale to tylko muzyka... coś co ma (i sprawia) mi przyjemność. Zresztą słucham wielu zespołów i ma wielu koncertach bywam.
www.MetalSide.pl
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

brezdi pisze: sob lis 16, 2019 4:49 pmTymczasem rusza sprzedaż biletów na koncert tego zespołu w stolicy naszego kraju, która jest położona centralnie, dobrze skomunikowana, na największym stadionie w Polsce, mega dużo obcych tak zwanych "januszy metalu" kupiło już dawno bilety
Zanosi się na to, że nie tylko janusze metalu skorzystają na ww. zaletach tej imprezy - największymi wygranymi będą Sharon i spółka, którzy po zagraniu krótkiego setu mocno zyskają na rozpoznawalności wśród dziesiątek tysięcy randomów, by następnie jeszcze lepiej sprzedawać u nas własne sztuki oraz sączyć słodką jak wata cukrowa muzę WT z przeróżnych spotifajów do uszu januszy, grażyn, dżesik i brajanów. :)
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Miałem się nie spieszyć a wczoraj kupiłem ticket na płytę :twisted:
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Ja mam tylko nadzieję że kolumny będą też skierowane na płytę a nie jak w Krakowie na trybuny
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

mic7, zawsze się tak kończy :mryellow:
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Tak jak myślałem. Bilbord jest już przy instytucie stomatologicznym UJ jak się jedzie w stronę Nowego Kleparza/Politechniki ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Post autor: Tweener »

https://youtu.be/A5m0TnOJEKU

NIE PRZEGAP AJRON MEJDEN NA ŻYWO
prodiża kabel wskazał mi drogę
Awatar użytkownika
marian_Fe
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: marian_Fe »

Pytanko - czy ktoś w ogóle widział na oczy te tańsze bilety (179, 229 PLN)? A jeśli były dostępne, to gdzie były ulokowane miejsca?
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Były na przedsprzedaży FC z tego co pamiętam :D gdzieś na górze.
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

299 to jest płyta (GA) . Wczoraj zakupiłem ten bilet
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

marian_Fe pisze: wt lis 19, 2019 8:26 pm Pytanko - czy ktoś w ogóle widział na oczy te tańsze bilety (179, 229 PLN)? A jeśli były dostępne, to gdzie były ulokowane miejsca?
Ja kupiłem :)
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
ODPOWIEDZ