Żelazna Kolekcja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Żelazna Kolekcja
okulary przeciwsłoneczne 'Fear of the Dark' xD
https://666.ironmaiden.com/products/sun ... 9JKrFVjIEc
https://666.ironmaiden.com/products/sun ... 9JKrFVjIEc
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
o tym samym pomyślałem.
I jeszcze te okulary na fotce nie są z tymi napisami, tylko w jakimś gimpie je wkleili
. Gdyby chociaż były markowe to by można zrozumieć, ale tak to żenada
I jeszcze te okulary na fotce nie są z tymi napisami, tylko w jakimś gimpie je wkleili
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- blackcocker
- -#Moderator

YYYY... no zdziwiłbym się jakby nie wyglądały jak z bazarku 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
-
Deleted User 5490
Te bryle pasowałyby Cyganowi w furze na rejestracji z UK.
-
Deleted User 5490
Wracając do ostatniej reedycji. Z przyjemnością zobaczyłbym jej kontynuację w takiej samej formie, jeśli chodzi o single i koncertówki.
- Metalophil
- -#Moonchild

Obawiam się, że zobaczysz jeno oczyma wyobraźni. Poza LAD i może RiR pies z kulawą nogą by tego nie kupił...Chyba, że wydaliby w jakiejś mega-limitowanej edycji, to najwierniesji z wiernych by łyknęliPierre Dolinski pisze: ↑czw sie 15, 2019 8:16 pm Wracając do ostatniej reedycji. Z przyjemnością zobaczyłbym jej kontynuację w takiej samej formie, jeśli chodzi o single i koncertówki.
-
Deleted User 2259
Która wersje cd - The Number of the Beast polecacie? <mam remasterkę z 98 roku> a chciałbym kupić starsze wydanie <bez Total Eclipse, i niebieskie tło zamiast czarnego> znalazłem na allegro wersję z 88, ale sie boje, ze to jakis fejk, bo na discogs nie widnieje żadne wydanie na kompakcie z tego roku.
22 listopada wyjdzie ostatnia seria wznowień 

Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Ze względów kolekcjonerskich kupuję. Ale aż krew zalewa, że nie chce im się wydać box'ów jak Metallica. Ostatnio sprawiłem sobie box Justice: 6 winyli, gruby album, naszywki, notatki z tekstami piosenek, chyba 11 płyt w tym 2 DVD z koncertami i wywiadami z tego okresu. Coś wspaniałego. Jakość wykonania - bomba a nie pierdołowate pudełeczka jak powyżej.
Można sobie wyobrazić analogiczny boxik z Powerslave, w środku zapisy koncertów inne niż LAD itp itd.
No niby mieliśmy History of IM, ale tylko Part I z 2004r. było naprawdę wyczesane pod kątem unikatowej zawartości. Gdzie są urywki trasy SBiT? Przecież mają "częściowe nagrania". Part 2 i 3 były "na odpierdol" - nawet zrezygnowano z dopisku na grzbiecie pudełka DVD History of IM... Mały szczegół, ale jednak.
Takie wydania nie muszą mieć dużego nakładu - boxy Mety mają numerowany nakład 30.000, a skorzystaliby wszyscy.
Mało tego- Meta wrzuciła to wszystko cyfrowo na Spotify i Apple Music (nawet nagrania demo pierwowzorów piosenek z piwnicy Jamesa i Larsa).
Wiadomo, nie można tak porównywać, ale "lore" i uniwersum akurat Iron Maiden ma tak bogate, że to miałoby sens, by każdy album miał swój piękny, unikatowy box. (Ciekawe, czy Meta połączy Load i Reload>:P)
Czymś, co naprawdę uzupełnia i jednocześnie krystalizuje całe 40-letnie uniwersum jest gra Legacy i trooochę komiksy. Szczegóły typu lawa i żołnierzyki na poziomach gry - lawa i żołnierze na scenie to fajne nawiązania. Ale to tylko cyfrowa skarbnica. Czekam na coś "fizycznego".
PS. Płytami, które najbardziej skorzystały na powyższych remasterach Maiden to - IMO X Factor, Dance of Death i Frontier. Brzmienie albumów lat 80-tych bardziej mi odpowiadało niezremasterowane.
Można sobie wyobrazić analogiczny boxik z Powerslave, w środku zapisy koncertów inne niż LAD itp itd.
No niby mieliśmy History of IM, ale tylko Part I z 2004r. było naprawdę wyczesane pod kątem unikatowej zawartości. Gdzie są urywki trasy SBiT? Przecież mają "częściowe nagrania". Part 2 i 3 były "na odpierdol" - nawet zrezygnowano z dopisku na grzbiecie pudełka DVD History of IM... Mały szczegół, ale jednak.
Takie wydania nie muszą mieć dużego nakładu - boxy Mety mają numerowany nakład 30.000, a skorzystaliby wszyscy.
Mało tego- Meta wrzuciła to wszystko cyfrowo na Spotify i Apple Music (nawet nagrania demo pierwowzorów piosenek z piwnicy Jamesa i Larsa).
Wiadomo, nie można tak porównywać, ale "lore" i uniwersum akurat Iron Maiden ma tak bogate, że to miałoby sens, by każdy album miał swój piękny, unikatowy box. (Ciekawe, czy Meta połączy Load i Reload>:P)
Czymś, co naprawdę uzupełnia i jednocześnie krystalizuje całe 40-letnie uniwersum jest gra Legacy i trooochę komiksy. Szczegóły typu lawa i żołnierzyki na poziomach gry - lawa i żołnierze na scenie to fajne nawiązania. Ale to tylko cyfrowa skarbnica. Czekam na coś "fizycznego".
PS. Płytami, które najbardziej skorzystały na powyższych remasterach Maiden to - IMO X Factor, Dance of Death i Frontier. Brzmienie albumów lat 80-tych bardziej mi odpowiadało niezremasterowane.
-
Deleted User 4783
i tak pewnie kupię, chociaż trochę się zatrzymałem z kupowaniem płyt. IMO, mogli wybrać jako figurkę Eddiego z TFF, bardziej mi się zawsze podobał
Muszę w końcu wziąć i posłuchać czy to faktycznie tak dobrze brzmi.
Nie, bo nie chce mi się wydawać na razie kasy. Jak będą tańsze to może, może.
Dziś w sprzedaży pojawiły się wznowienia.Całkiem dobra cenka jest w MM - ja zapłaciłem za TFF , DoD , AMOLAD (BOX) i TBOS (i jak zwykle nie rozpakowałem
) - 223 zł z kartą Media Markt KLUB (daje minus 40zł).
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Nie sądzę żeby cokolwiek się zmieniło https://www.facebook.com/ironmaiden/vid ... 020638861/