Ulubiony teledysk Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 6661
Re: Ulubiony teledysk Maiden
Zagłosowałem na Virusa. W sumie teledyski nie mają dla mnie wielkiego znaczenia, no a utwór ten usłyszałem dopiero, gdy kupiłem dvd z teledyskami. Spodobał się, wywarł silne wrażenie. Należy się mu ten głos.
Mój głos idzie na Wicker Mana. Jest według mnie duża energia w tym teledysku jak i w samej piosence. Wyróżnia się na tle innych teledysków.
"I will return and I'll poses your bodies and I'll make you burn!"
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Wasted Years
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Wszystkie są do d, ale skoro nie traktujemy tej ankiety poważnie to mój głos na Holy smoke 
Wszystkie do dupy to jak glos z dupy , ciekawi mnie coz do dupy jest w filmie do wasting love , be quick ew man on the edge .
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Powyższe są również do dupy, bo brakuje w nich półnagich dupeczek i drogich gablotFrost No pisze:Wszystkie do dupy to jak glos z dupy , ciekawi mnie coz do dupy jest w filmie do wasting love , be quick ew man on the edge .
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

To już wiadomo dlaczego zagłosowałeś na Holy Smoke - tam jest goła dupa Martina Bircha i droga gablota w postaci traktora
. No i Dave w kaloszach też jest spoko
Generalnie większość teledysków IM jest fajna własnie dlatego, że są takie "kiczowate", z przymrużeniem oka i dystansem. Gdyby zaczęli biegać po lesie z mieczami z tektury i pomalowani facjatami to by było...hm...nordycko 
- Saimon1995
- -#Moderator

Ode mnie głos poszedł na Can I Play With Madness? - mimo, że utwór już dawno mi się przejadł, to jednak teledysk jest mega. Notabene był to pierwszy teledysk Iron Maiden, jaki widziałem w życiu (bodajże na kanale MTV Classic) i przez to pewnie mam jakiś tam do niego sentyment.
Virus miał dwie wersje teledysku. Oprócz tej z DVD jest jeszcze wersja z wstawkami z koncertów, która osobiście bardzo mi się podobadependo pisze:Zagłosowałem na Virusa. W sumie teledyski nie mają dla mnie wielkiego znaczenia, no a utwór ten usłyszałem dopiero, gdy kupiłem dvd z teledyskami. Spodobał się, wywarł silne wrażenie. Należy się mu ten głos.
https://www.youtube.com/watch?v=qUsQdb2 ... 2rbeg#t=20
Virus - bardzo bardzo lubię ten kawałek
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

W wątku o animowanych wideoklipach poleciłem aż 7 od IM, ale w ankiecie zagłosowałem na "Be Quick Or Be Dead", bo od lat to do niego najczęściej wracam, jest niesamowicie energetyczny i świetnie zmontowany.
Z koncertowych zdecydowanie "The Clairvoyant" i "The Wicker Man".
www.youtube.com/watch?v=s5Q_rbs9ul8
www.youtube.com/watch?v=vLIu3DvUbiI
Z koncertowych zdecydowanie "The Clairvoyant" i "The Wicker Man".
www.youtube.com/watch?v=s5Q_rbs9ul8
www.youtube.com/watch?v=vLIu3DvUbiI
moj ulubiony "Stranger in strange land" chyba z sentymentu bo był pierwszy jaki widziałem Maiden jak babcia na dzien dziecka podarowala mi to na VHS 12 Wasted Years (oryginał) hehe to byly czasy lata 90-te
IRON MAIDEN RUDA ŚLĄSKA 
CiPWM albo Holy Smoke
Oba lubie i wybrać nie umiem
Oba lubie i wybrać nie umiem
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
CiPWM - strasznie nie lubię tego numeru, ale teledysk jest naprawdę dobry.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
+1
Teledysk znacznie lepszy od muzyki do niego
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

A ja go lubię. I zgadzam się co do teledysku.